Жельо МИХОВ/24rodopi.com/Общество

„Те са в един клуб. Където има бар и дансинг, наоколо стаи с легла. Държи се от румънец и проститутките са всички от Румъния, но има и от цяла Източна Европа…“.

Разказ на гурбетчия, който ходи по такива места.

Сградата е скромна. Сива, невзрачна. Но светещият надпис в розово предизвиква и „разказва“ за ласките, които вътре са подготвени за контингента от клиенти…

 

Европа на няколко скорости

 Европейският съюз отвори врати за хората „втора ръка“ от Източната част. И така си останаха. „Втора ръка“. Те гледат отвисоко тези, които идват към тях. За тях са поредните гастарбайтери, които трябва да свършат мръсната им работа. Тази, за която те нямат хора.

„Ако ни няма нас, те няма да разберат какво е ягода. Защото си мислят, че тези плодове се раждат на щанда с касетките в хипермаркета“, казва нашенец, работил тази дейност в Англия.

И още:

„Петък вечер. Всички белокожи британци са по пъбовете. Напиват се за норматив. В 22 часа заведението затваря. Пият шотове водка с бира. Падат от „щъркелите“ на бара. Като ги изгонят, повръщат навън. Прибират се на четири крака, лазят, гнусни и вмирисани на собствените течности из стомасите.

Така разбират те почивката. Началото на уикенда.

В събота е същото. В неделя изтрезняват и в понеделник пак на работа с мисъл за поредния петък на безпорядъчност“, рисува гледките нашенец от Острова.

 

Вади по около 2000 паунда.

 Смята, че живее като „бял човек“. У дома е зле. Всяка седмица се чува с родителите си. Интересува се за родното село. Не върви там работатта. Няма кой да помага. Продали любимата му градина. На някакъв, дето бил от 10 години в САЩ. Онзи пък стоварил там АТВ-ата си. Щял да идва да ги кара по баирите, които за нищо друго не ставали.

„Тук е дивотия, какво правите изобщо?“, питал.

„Ма, той от съседното село, в което нищо няма. Купил тук на безценица, та сега животът ни ровичка. Твоите родители как са живели бре, магаре?!“, негодува бабата съседка.

„Той вече е голямото „Добро утро“, той вече няма значение“, отговаря комшийката.

Едно време се пускал с триколката по наклона. От едното село към другото. Падал, пребивал се. Сега тези спомени са у съседите. Не в неговата глава. От там са заличени. Ненужни. Мразени. Ненавиждани.

Той стъпва леко, сакън някое гомно от крава да не усетят маратонките му.

Щото са скъпи. 200 евро…

 

„Мамо, вадя по 2,5 евро на минута!“

 „Мамо, вадя по 2,5 евро на минута при силен ден! Не ми трябва да се връщам!“.

Това споделя една проститутка от Източна Европа, която има по 18 клиенти на „смяна“ в Германия. Тарифата й е 50 евро за 20 минути, двойно за половин час, 150 евро за пълни 60 минути.

Още няма навършено пълнолетие.

„Почти на 100 процента от „жриците на любовта“ са от Източна Европа. След падането на „Желязната завеса“ това е занаят, който носи милиони евро печалба.

Сводници и персонал са от тази част на континента. Болшинството го правят самоволно.  Този бизнес процъфтява в Германия. Ако някоя руса жена каже, че е от България, никой не й вярва. Защото „жриците“ са мургави. А германците много добре ги познават-редовни посетители“, разказват гурбетчии.

Една проститутка вади по 900 евро за 6 часа.

 

Те са в един клуб

 Има бар и дансинг, наоколо стаи с легла. Обектът се държи от румънец и проститутките са всички от Румъния. Между 20-30-годишни.

Това е Германия. Един „квартал на любовта“, както го наричат. Там проституцията е позволена. Там са тълпите. Там е и Източна Европа.

„Хората от бившия соц. лагер повярваха на идеята за свободата. За парите, капитализма. И сега всички продавачи на плът са от там“, казва нашенец.

„Жриците“ бягат от икономическите условия в страните си.

 

„Имам дете, затова го правя“

 „Имам дете, несполучлив брак, затова го правя“, е мотивацията на болшинството проститутки от Източна Европа в Германия.

Те са от целия бивш блок. Румъния, Украйна, България, Молдова, Полша, Чехия…

Искат пари, жадуват пари, това им обеща Западът, но не им посочи цената за успеха.

„Работя няколко месеца, после се прибирам за толкова. Харча парите и пак обратно. Давам на сина ми, за да не тръгне по лоши пътища“, споделя жена.

Продава плът, за да спаси детето си.

Уникален повод за размисъл. На какво е готова една майка за добруването на детето.

Тя да понесе греха, наместо него.

Тя е на 37 години. Случвало се е синът й да се обажда по телефона, докато тя е с клиент. И в работен режим, споделя самата жена. Тийнейджърът е на 16 години.

„Едва овладявам пъшканията си“, допълва.

Дали разумният човек осъзнава как звучи това?

Синът учи в елитна гимназия у дома. Майката плаща. Бъдеще с цената на калта в съвестта в настоящето.

 

Почти всички проститутки

  …имат деца. С това се оправдават. Само една 22-годишна украинка ми каза, че няма.

Уж, за да изхранват децата си, но защо не работят нещо друго, не казват. Омъжват се, после се развеждат и стават проститутки. Казват, че им трябват средства. Една германка не съм видял по бардаците. Всички са чужденки“, споделя нашенец, който обича и да разговаря със „слугите на плътта“.

 

Търсенето

 Търсенето на жрици е огромно в Германия.

„Местните се женят много късно. Според статистиката, средно около 35-годишна възраст. Дотогава са ергени. Това ги тласка към порок, платен. Като прибавим и гастарбайтерите, които са без жените си тук, и проститутките нямат свободна минута.  От хотел с 14 стаи, почти винаги само 1-2 са празни. Всички са заети. И то при положение, че повечето сеанси приключват за 10-20 минути“, разказва наш гурбетчия. В списъка му влизат десетки похождения, с над 40 жени.

 

На 17 години с 18 мъже за ден

 Попитах една 19-годишна жена от Източна Европа за рекорда й. Каза ми 18 души прекарах за ден, преди 2 години, когато бях на 17“.

Най-интересното за Германия е, че всички публични домове са в един квартал. Нямат право на друго място. Това е кварталът на любовта. Иначе проституцията е легална“, посочва източникът ни.

 

Много африканци посещават публичните домове.

 Не работят, но държавата им осигурява безплатни квартири и социални помощи. Тоест, имат доходи, колкото моите. С помощите и безплатната квартира.

Също и украинците. Но те работят яко. Всеки срещнат втори е украинец и всички бачкат, въпреки помощите“, споделя гастарбайтер.

На снимката: Тя обича парите. Така изглеждат почти всички публичи домове в Германия



Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.