24rodopi.com/Образование

Тази година традиционните Алекови дни в ПГИ ,,Алеко Константинов” продължиха повече от месец. Те се утвърдиха като уникална част от ученическия живот в гимназията - период, в който изобилстват инициативи, състезания, участия, труд и творчество.

Лошото време не спря алековци и на 15 май в двора на училището се проведе общоучилищно тържество, което бе връхна точка в цикъла от празнични изяви. На него се почете паметта и делото на патрона на авторитетното учебно заведение - Алеко Константинов, и официално се изпратиха абитуриентите от випуск 2024. Дъгата от емоции, обзели сърцата на многолюдната училищна общност - ученици, преподаватели и служители, родители и гости, се превърна в духовен мост между заветите на Щастливеца, успехите на училището и трепетите от последния училищен звънец.

Празничната програма започна с хореографски етюди в съпровод на песента ,,Я кажи ми, облаче ле бяло” и училището светна тържествено, когато за последен път в ученическия строй заеха своето място развълнуваните ученици от 12 клас. Почетният караул на завършващите предаде знамето на гимназията чисто и неопетнено.

С приветствено слово към присъстващите се обърна директорът на училището, Мариела Попова. С вдъхновяващи думи ръководителят на учебното заведение отбеляза значимостта на двете чествания, фокусира вниманието на извоювания висок стандарт за успешна образователна институция  на ПГИ ,,Алеко Константинов” и пожела на завършващите алековци никога да не забравят, че успехът се крие в тях самите. Със сърдечен поздрав ,,На добър път!” и пожелание за здраве, дръзновение и благодарна памет към училището, откъдето са тръгнали,  към абитуриентите се обърна Ангелина Костова, началник на РУО. В поздравителния адрес, прочетен от зам.-кмета Веселина Тихомирова, на завършващите се пожела самочувствие и непрекъснат стремеж към развитие. Предадени бяха топли думи към колектива на училището от кмета на Община Кърджали Ерол Мюмюн: ,,Аз съм горд възпитаник на ПГИ ,,Алеко Константинов”.

В плеядата от достойни алековци се нарежда и областният управител на област Кърджали Никола Чанев.

Тържествен момент от празника беше награждаването на завършващите алековци, които са се отличили с изключителни успехи за издигане на престижа на родното училище. Признание и почит към труда, таланта и упоритостта, получиха и наградени изявени представители от педагогическия персонал.

Във вълнуваща прощална реч, абитуриентите благодариха за всеотдайния труд на своите преподаватели и чрез емоционална изненада дванадесетокласниците поканиха директора на училището на своя абитуриентски бал.

Настроението бе приповдигнато с поздравите от танцовите състави по народни и по модерни танци към гимназията.

Една от най-важните части на празника, подчертаващ приемствеността на добрите традиции, бе отличаването с грамоти на ученици, постигнали победи през наситените със състезания и прояви Алекови дни. Наградите се връчиха в различни категории - образователни дейности, спортни постижения и творчески начинания.          

 

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.