24rodopi.com/Спорт

"Ботев" Пловдив спечели Купата на България по футбол за четвърти път в историята си. На финала на турнира пловдивчани надиграха шампиона "Лудогорец" с 3:2 и зарадваха хилядите своите привърженици, пропътували разстоянието до София, за да присъстват на двубоя за трофея на Националния стадион "Васил Левски".

С успеха "Ботев" си гарантира участие в турнира Лига Европа.

Финал за Купата на България по футбол:

Лудогорец - Ботев Пловдив - 2:3 (1:2)

голмайстори: 0:1 Антоан Конте 4, 1:1 Квадво Дуа 8, 1:2 Мартин Секулич 45, 1:3 Уме Емануел 58, 2:3 Руан Круз 71

В последните секунди на 7-минутното продължение най-толерираният отбор в България – „Лудогорец“, получи пореден подарък – несъществуваща дузпа. Руан Круз прати топката над вратата и „Ботев“ спечели Купата на България.

Този успех на „канарчетата“ улеснява пътя на „Арда“ към евротурнирите. „Ботев“ се класира за „Лига Европа“ и ако остане на седмо място в крайното класиране на Първа лига, бараж срещу третия за участие в „Лига на конференциите“ ще играе осмият в подреждането. „Сините от Кърджали“ са девети с 44 точки и реално вече се борят за баража само с „ЦСКА 1948“, който е с 45 пункта, колкото има и "Ботев". „Арда“ посреща „ЦСКА 1948“ на 20 май на стадиона в кърджалийския парк „Простор“.

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

3 comments so far,Add yours

  1. Анонимен16/5/24 09:51

    Не мисля, че пътят на "Арда" е улеснен - нали ако се класираме за бараж, тогава ще играем с ЦСКА или "Черно море"! А те са по-силните отбори, отколкото "Левски" и Локомотив Пд. Но...топката е кръгла - не се знае нищо, пък и мечтите са безплатни! :)

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен16/5/24 10:13

    Мечтите са безплатни.

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен17/5/24 10:44

    АРДА би БОТЕВ,БОТЕВ би ЛУДОГОРЕЦ, защо пък АРДА да не бие Черно море или ЦСКА?

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.