24rodopi.com/Регион

Кметът на Община Момчилград Илкнур Кязим участва на редовното заседание на Политическия комитет на Съвета на европейските общини и региони (СЕОР), което се проведе в Брюксел.

В българската делегация участваха също кметовете на общините Тетевен и Левски.

По време събитието бяха разгледани основно институционални въпроси, свързани с работната програма, бюджетът на организацията за настоящата година, както и изпълнението на задачите в сферата на Зелената сделка, борбата с изменението на климата, Конвента на кметовете, териториално сближаване, изпълнението на Механизма за възстановяване и устойчивост и др.

Сред основните теми бяха още проектът на правила за приемане на позиции и политически декларации на СЕОР. Изказванията бяха в посока одобрение на правилата, но и с внимание към някои елементи от процеса на взимане на решение по позициите и по-активното включване на политиците.

Разгледа се и разделението между градските и селските райони, както и интегрираното териториално развитие, като беше подчертана необходимостта от ефективно сътрудничество между различните нива на управление. Ключовите бяха темите за насърчаване на сближаването на регионалния растеж, засилване на сътрудничеството и партньорството.

Резултатите от срещата на Политическия комитет на СЕОР ще бъдат включени в усилията на организацията за по-активна роля на местните и регионални власти в оформянето на бъдещето на Европа.

Имахме възможността да споделим нашия опит. При разговорите подчертах, че община Момчилград има устойчива политика по отношение преодоляването на дисбаланса между големи и малки населени места. Ние винаги сме се стремели да достигаме дори до най-отдалечените и малки махали, защото разбирането ни е, че всеки жител на България и Европа трябва да усеща подкрепата на местната и на централната власт, коментира след заседанието кметът на община Момчилград Илкнур Кязим.

 

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

2 comments so far,Add yours

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.