24rodopi.com/Общество

„Бог е мъртъв“, заявява Фридрих Ницше. Синът на пастор. Посветил живота си и трудовете в оплюване на християнството и егалитаризма-разбирайте равенството. Равни няма. Има по- и най-. Германският философ е автор на теорията за свръхчовека. За този, който ще надвие несъществуващия Бог, който ще се опълчи на порядките, който ще прави това, което пожелае. Ницше е в основата на западната култура и разбиране за света. Неговите размишления са наплодили властващия либерализъм. Свръхчовекът може вече дори да си сменя пола през ден. Той е всемогъщият наставник на собственото си Аз.

Това е идеалът на Запада. В който религия и равенство нямат място.

Волята за власт владее поведението на свръхчовека на Ницше.

Власт над всичко и всички. Подчинение на архаичните, обладани от религията бедни души. Те нямат място в този свят на новия човек. Победилият дори и Бог.

Ницше смята съчувствието като „нужда на нещастните“. И го отрича.

В елита на свръххората няма място за слабаци. Няма нужда от… човешкото.

Тежка паралитична деменция. Диагнозата в последните дни на великия философ на Запада…

Целия текст четете в петъчното издание на „Родопи voice“!

И още от темите в новия брой на вестник №1 в региона:

-Безсмъртните галошки и…

Лъжата от кантара до парламента

-Кървавите „божества“ на Запада – охолството на „свръхчовека“

-НОИ поиска ново дело за „гурбетчийската афера“ за 241 бона

-Зверска катастрофа и иск за 600 000 лева!

-Палеж на кола, отвличане и…

 

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

2 comments so far,Add yours

  1. Анонимен28/6/24 08:48

    Философията на Ницше е от морален аспект и е критика относно съвременния човек, а не за политици. И има разлика между Свръхчовека Волята за власт отделни книга.И в основата на западната философия се намират античните гръцки философи.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.