24rodopi.com/Общество

Общинският съвет определи новите минимални и максимални цени за извършване на таксиметров превоз на пътници на територията на община Кърджали. Докладната за промените представи кметът Ерол Мюмюн.

Според промените минимални цени за таксиметров превоз на пътници за един километър пробег дневна тарифа става 0,80 лв. на километър, при 0,40 лв. досега, и 0.90 лв. на километър нощна тарифа, при 0,50 лв. досега. При максималните цени дневната тарифа е 1,20 лв. за един километър пробег, при 0,85 лв. досега, и 1,30 лв. нощна, при 1 лв. досега.

Причините, налагащи  промяната за извършване на таксиметров превоз на пътници на територията на община Кърджали, са свързани с постъпило писмо от заинтересовани таксиметрови превозвачи с искане за промяна в цената на предлаганата от тях услуга. Според превозвачите цените не са актуализирани от 2015 г. и не отговарят на пазарната действителност в Кърджали, свързана с покачване на преките и непреките разходи, които са необходими за извършване на тази дейност, обясни кметът Ерол Мюмюн.

По думите му целта на предлаганите промени е подобряване на конкурентната среда при извършване на таксиметрови превози на територията на община Кърджали, узаконяване на нерегламентираните плащания и повишаване ефективността на таксиметровата услуга. А очакваните резултати са постигане на баланс в интересите на потребителите и превозвачите.

От залата на разпоредителния орган прозвуча предложение за по-ниски тарифи от предлаганите, което не бе прието. Всеобщо бе мнението, че таксиметровите превозвачи извършват услугата по свои вътрешни тарифи като например 4 лв. от точка до точка, че масово не се издават касови бележки. Бе подчертано обаче, че не е в правомощията на Общинския съвет и Общината да контролират тези процеси.           

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

12 comments so far,Add yours

  1. Анонимен28/6/24 08:18

    Вземи им лицензите, да видим няма ли как да се контролира? Правят си каквото си искат, а точно Кмета ако реши всичко ще приключи. Не пускат апарат, остават без лиценз

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен28/6/24 12:40

      Новото начало с такива неща не се занимава

      Изтриване
    2. Анонимен28/6/24 15:01

      Таксиметровите превозвачи искат да се плаща по касов бон. Точно затова са настоявали за увеличение на тарифите.

      Изтриване
  2. Анонимен28/6/24 09:37

    От А точка доБ точка в Кърджали е 4 лв нали ако км е 1,5 лв от Веселчане до автогарата ,защо е 4 лв искам обяснение 😂

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен28/6/24 10:57

    Общината определя цените, ама не може да контролира кой издава бележки и кой пуска апарат...вариант да се "помолят" НАП и ДАИ да си свършат работата няма ли? Пееф нали е велик управленец?

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен28/6/24 11:06

    Mnogo e prosto bez aparat prosto si slizate I ne plashtate. Ako ima problem se obajdate na DAI , NAP I signalizirate za nezakonen prevoz dokato se nauchat.

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен28/6/24 11:24

    Само на апарат,няма касова бележка,няма пари

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен28/6/24 12:04

    Таксиметровите стоянки са недостатъчни

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен28/6/24 13:40

    Това е армия башибозук, знаят само как да дерат кожата на хората. Нормалната цена е както преди 3.00-3.50 лв, другото спекулация. А 142 са лъжци

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен28/6/24 14:10

    ОТ СЕГА НАСЕТНЕ ТРЯБВА КЛИЕНТИТЕ ДА НЕ ЗАПЛАЩАТ УСЛУГАТА БЕЗ ИЗДАДЕН КАСОВ БОН ДА ВИДИМ НА КОГО ЩЕ СЕ ОПЛАЧАТ

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен28/6/24 18:14

    След като не може да се осъществява контрол, защо въобще се налагат прагове на цени с абсурдни разлики?

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен28/6/24 19:14

    Браво на общината,Веселчание-Автогара ще само 5лв.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.