24rodopi.com/Образование

Софийският университет „Св. Климент Охридски“ и Езикова гимназия „Христо Ботев“ в Кърджали организираха, с ценната подкрепа на Френския институт и Асоциацията на преподавателите по и на френски език в България, национална конференция под надслов „Бъдете смели! Работни колективи, обучаващи се за по-добра подкрепа на промяната“, която се проведе в Софийския университет.

По време на научния форум проф. д-р Лиляна Стракова и д-р Жулиета Борин от СУ „Св. Климент Охридски“ представиха изследвания и анализ на работата по проекта, свързани със създаването на позитивна училищна среда за деца в риск от отпадане от училище. От своя страна, преподавателите Нурай Садулов и Николина Мавродиева от ЕГ „Христо Ботев“ представиха основните идеи, принципи и цели на проекта, както и примери за конкретна работа с учениците с използване на колаборативни, плури- и трансдисциплинарни методи, чието прилагане е приоритетно за повишаване мотивацията на учениците и за успешната реализация на проекта.

В следобедните часове се състоя ателие на тема „Връзката училище-семейство: актьори и форми на комуникация“, в което присъстващите споделиха своя опит и добри практики от учебно-възпитателната дейност.                                                                        

Конференцията бе открита от Клодия Калво, заместник-съветник по сътрудничеството и културната дейност, Аташе по образователно сътрудничество към Френския институт, която изказа благодарността и задоволството си от активната роля на двете учебни заведения в партньорството им с Академията на Гренобъл. Поздравителни слова към участниците бяха отправени и от заместник-декана на Педагогическия факултет на университета, както и от Даниела Павлова, директор на гимназията.

Предложеното научно съдържание и проведената оживена дискусия върху актуалните проблеми в българското образование удовлетвориха напълно очакванията на всички присъстващи, дошли от различни училища и населени места в страната.

 

 

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

1 comments so far,Add yours

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.