24rodopi.com/Коментари/Политика

Правителство няма как да стане. 50-ото Народно събрание се оказа с най-късия срок на годност. За някои положението „Депутат за един ден“ може и да е била детска мечта. Изпълниха я. Защото за голяма част от разхождащите костюми това ще бъде и последно участие в парламента.

От ГЕРБ официално обявиха позиция, че няма да подкрепят втори и трети мандат. Смиреният Борисов още преди гласуването рече да се ходи за прошка. А, дали тя ще бъде дадена е съвсем различна тема.

50-ото Народно събрание в едно изречение: редовно правителство, провалено от „дерибеите в ДПС“. Кратко и ясно. В рамките на една нощ някои хора в Движението решиха да сринат историческия успех на вота – ръст на одобрението, макар и не толкова величав, но втора политическа сила в страната. Апропо, ДПС са втори по брой общински съветници в страната и след местните избори миналия октомври, когато в ход влезе „Новото начало“. „Заедно с хората“ пък даде тласък на партията до позиция – незаобиколими. И в този момент…

127 са били осигурените гласове в нощта преди гласуването на кабинет с мандат на ГЕРБ. Това бе отпечатано и на лицето на Борисов. Само за няколко часа, по тъмна доба, дерибейските козни се разиграха и… ДПС се оказа с група от 30 депутати. Някой дръпна ръчната спирачка докато автомобилът лети на пета.

Интригантите вече бяха посочени. Хората с тлъсти сметки, на които не е нужно да обясняват на електората „Защо?“. Други ще се червят по време на кампанията септември/октомври. Защото те никога не са работили на терен, освен, за да придружат председателя в някой регион. Компаньони, за които най-важното е личното участие в хранителната верига. Власт за лично облагодетелстване. Посочени с пръст, те опитаха да катастрофират партията. И последиците ще са тежки. Наесен се очаква рекордно ниска избирателна активност. И много трудно милионерът ще обясни на бедния, с половин рода зад граница, че на личната му софра все ще има залък и за него.

Дерибеите се уплашиха от тази силна позиция на Движението. Те си искат само своето. Прецаканите ще са тези, които винаги са на терен. Които направиха ДПС №2 в страната по т.нар. „местни парламенти“. Те ще трябва да обясняват поради що не успяха да направят и правителство с пряко участие във властта като влизат под №2 и в истинския парламент. Те да му мислят.

Защото за дерибеите е под достойнството да се обясняват на електорални единици. 

Те са лъскавите компаньонки на председателя, като стъпи в техния регион. Нищо повече, лъскави и богати. А с тях на терен – 20 депутата наесен.

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

25 comments so far,Add yours

  1. Анонимен9/7/24 16:15

    Г-Н ПЕЕВСКИ, ЗАЕДНО С ВАС ДА СЕ ОТЪРВЕМ ОТ ОБЩИНСКИТЕ И МЕСТНИТЕ ПАРТИЙНИ ДЕРЕБЕИ.ТЕ СЕ МИСЛЯТ,ЧЕ СА БОГОПОМАЗАНИ,ВСИЧКО ИМ Е ПОЗВОЛЕНО - ДА КРАДАТ И ДА ТОРМОЗЯТ ОБИКНОВЕНИЯ НАРОД. НЕКА КАЖАТ ОТ КЪДЕ СА НАМЕРИЛИ ПАРИ ЗА ХОТЕЛИ,РЕСТОРАНТИ,ЗА ВИЛИ В ГЪРЦИЯ,АПАРТАМЕНТИ В СОФИЯ.

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен9/7/24 16:46

    Един час преди обявеното днес в 17 часа заседание на ПГ на ДПС, Верните на Ахмед Доган 17 депутати бойкотираха заседанието с изпратен имейл до всички медии.
    На заседанието трябваше да се вземе решение за втория проучвателен мандат за съставяне на правителство.
    Десет минути преди гласуването не искаха правителство, след профукването твърдо искаха правителство, сега пък искат ама не искат, щото това зависи от устава, но след очакваното посланието на почетния... Що е то?

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен9/7/24 16:59

    Много точен прочит на случващото се! Адмирации!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен9/7/24 19:04

      Като всяка поезия и тази, модерната, всеки я разбира различно. На нас те ни носят позитивни мисли, емоции и достатъчно кеф, за да посрещнем новината за тяхната първа книга – стихосбирка с удоволствие и предкусване за нещо добро.

      Изтриване
  4. Анонимен9/7/24 17:26

    Тези 17 депутата да не се видят изобщо пред очите на електората. Не ги искаме !

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен9/7/24 19:44

      17 предатели, позволили да ги манипулира една фейс група с трима неграмотни писари

      Изтриване
  5. Анонимен9/7/24 17:27

    Депутатите бяха 15 и бяха на Доган! Само, че всички обвиняват хората около него, защото нямат смелост да му кажат на него нищо. Щом Доган каже, че правителство няма да има, значи такава е ситуацията.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен9/7/24 17:59

      Ба Доган утре че пукне бре, кой ще казва тогава на магаретата как да дишат?

      Изтриване
  6. Анонимен9/7/24 18:07

    ДЕЛЯНЕ, искаме масово чистене на редиците. Нито един дерибей или даже дерибейче не трябва да е в листата на ДПС. Вън вън вън...мачкай ги. Ако трябва мачкай и Проклятието на България.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен20/7/24 13:52

      Дерибеиите не мислят така, какво ще стане ако на едни избори албанските, македонските, хърватските помаци гласуват за ДПС - 17, става добре за ДПС -17, такива помаци обаче няма в Турция, Гърция, Румъния и особено в Путинова Русия и те ще загубят гласове ДПС - 17

      Изтриване
    2. Анонимен20/7/24 14:02

      Ами, ако се добавят гласовете на помаците и турците от Сребреница ДПС - 17, ще спечили, но няма да спечели интегрирането към нормалните човешки общества

      Изтриване
    3. Анонимен20/7/24 14:25

      ДПС - 17 и Делян Пеевски е добре да отчитат факта, част от турскоговорящите са християни и част от българоговорящите са мюсюлмани с различна религиозна принадлежност , как е по добре да се обединяват към човешки ценности и морал или да вербуваме на "доброто" комунистическо време обременено от миналото на Путинова Русия

      Изтриване
  7. Анонимен9/7/24 18:42

    Играта е друга. ББ и ДП се бяха разбрали да делят на две. Малко и за няколко независими депутати и играта бе вързана. Обаче …….. Не стана

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен9/7/24 18:42

    Дерибеите във от ДПС

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен9/7/24 19:05

    Като всяка поезия и тази, модерната, всеки я разбира различно. На нас те ни носят позитивни мисли, емоции и достатъчно кеф, за да посрещнем новината за тяхната първа книга – стихосбирка с удоволствие и предкусване за нещо добро.

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен9/7/24 19:28

    Стига сте тупали топката.

    ОтговорИзтриване
  11. Анонимен9/7/24 19:41

    "Това, което стадото най-много мрази, е онзи, който мисли различно. Не толкова самото мнение, а дързостта, с която го прави - нещо, което те не умеят."
    Артур Шопенхауер

    ОтговорИзтриване
  12. Анонимен9/7/24 20:19

    A be hora magareto e edno samo semera razlichen

    ОтговорИзтриване
  13. Анонимен9/7/24 20:57

    ВЪН ВЪН ВЪН тези жалки алчни кърлежииии,Калинкииииии от ДПС...всички сме с бат Пееевскииииии....какво чака още бат Доган ефенди и Защо мълчииииии....да ги разкара тези кръвопийци от ДПС

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен10/7/24 08:30

      Г-н Пеевски, електората в общ.Кирково гласува за ДПС не затова,че уважава общинското ръководство ,а за това,че вярва в ДПС.И преди когато ги нямаше тези деребеи гласуваха за ДПС,дори бяха по организирани.Никой не ги плашеше с уволнения,със смяна на имената,затваряне на джамии.Така,че махнете кирковските деребеи,за да видите ,че резултатите ще бъдат много по добри.

      Изтриване
    2. Анонимен10/7/24 09:50

      Никой нищо няма да маха бе, това ти не го ли разбра. Мамят ви пак както 35 години наред. Отвори си очичките.

      Изтриване
  14. Анонимен9/7/24 22:56

    20 но истински депутати, не слуги и продажници.

    ОтговорИзтриване
  15. Анонимен10/7/24 08:57

    Ей сва на снимката секретарката ли е ва...

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен10/7/24 10:36

      Едва ли с толкова нежно ходило, все пак са расли на село и са ходили по поля и ниви. Няма да допуснат да се върнат на бостана, ще направят всичко възможно да се задържат в града

      Изтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.