24rodopi.com/Криминале

Заболяване на обвиняемия отложи повторното дело срещу бизнесмен за укриване на данъци в особено големи размери.

Заседанието трябваше да се проведе през юли, след като Апелативният съд в Пловдив отмени присъдата и върна за ново разглеждане на делото от друг състав на Окръжния съд в Кърджали.

Управителят на дружество в Джебел избегнал плащане на 745 897 лева.

През ноември 2022-ра година той бе признат за виновен в това, че е потвърдил неистина в подадени справки - декларации относно дължим и платен данък добавена стойност; използвал документи с невярно съдържание при водене на счетоводство и при представяне на информация пред органите по приходите; както и приспаднал неследващ се данъчен кредит.

Управителят получи три години „лишаване от свобода“, като наказанието бе отложено с изпитателен срок от 4 години. За извършените престъпления съдът постанови тогава и конфискация  на притежаваната от подсъдимия 1/2 идеална част от моторни-превозни средства и недвижим имот.

Апелативният съд върна делото за ново разглеждане. Първото заседание в края на април бе отложено заради неявяване на защитника. В началото на юни причината бе същата. През юли пък заболяване на обвиняемия отложи делото. Този път то бе отложено за септември.

Припомняме, че и друго дело предстои да стартира в съда в Кърджали за укриване на данъци. Там сумата е в размер на близо 10 млн. лева. Пет пъти заседанията се отлагат заради неявяване на адвокат или нередовно призоваване.



Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

5 comments so far,Add yours

  1. Анонимен18/7/24 07:20

    Не бизнесмена а съдебната система е болна...

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен18/7/24 09:18

    Кой е този ?

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен18/7/24 09:37

    Басси държавата...за какво се плащат данъци и такси?

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен18/7/24 11:46

    Danıtsi se vzimat ot pensioneri uçiteli raboteşti slujiteli i Dr.biznesmenite ukrivat Danıtsi kıde e prokuraturata biznesmenite sa kradtsi ne plaştat Danıtsi te ako platyat Danıtsi BG şte se opravi ribata mirişe ot glavata.Balık baştan kokuyor.

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен18/7/24 21:45

    И тоя е от партийците, научил се е само да взема.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.