24rodopi.com/Общество

Мълчалив отказ на кмета на Кърджали оставя Делин Запартов завинаги извън „Белия кораб“.

Както вече 24rodopi.com писа, бившият главен архитект на Кърджали Делин Запартов поиска да поеме отново поста в Общинската администрация. Той подаде молба до кмета Ерол Мюмюн за възстановяването му на работа поради факта, че срокът на наложеното му дисциплинарно наказание вече е изтекъл. Запартов настоява да му бъдат изплатени и дължимите трудови възнаграждения и осигуровки.

Мълчанието на кмета означава отхвърляне на молбата на Запартов, който губи шансове да получи апетитния пост, но има възможност да обжалва пред Административния съд.

Припомняме, че след като бе задържан по обвинения в длъжностни престъпления, той бе отстранен временно със заповед на тогавашния кмет Хасан Азис. В мотивите бе посочено, че Запартов не се е явявал редовно на работа. Върховният административен съд пък потвърди заповедта на кмета.

Срокът на дисциплинарното наказание вече е изтекъл.

Припомняме, че Запартов бе изправен пред съда по обвинение за поискани и получени дарове – парични суми, за да извърши действия по служба в качеството му на длъжностно лице, заемащо отговорно служебно положение, а едно от престъпленията е извършено и чрез изнудване, посредством злоупотреба със служебното му положение.

Делото за поискани рушвети обаче претърпя фалстарт още на разпоредителното заседание. Съдът върна топката в полето на прокуратурата за изготвяне на нов обвинителен акт.

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

27 comments so far,Add yours

  1. Анонимен29/7/24 11:33

    Яша кмете сега остана и в съда да се събудят

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен29/7/24 12:03

    Безумието няма граници. Хванали са го да краде, на местопрестъплението, и с каква наглост само иска пак да го върнат, за да продължава да краде. Крадец.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен29/7/24 13:59

      Къде точно го хванаха да краде и какво точно е откраднал? :)

      Изтриване
  3. Анонимен29/7/24 12:28

    Вместо на нара ,той иска пак да цоца, че не остана местенце незастроено в града заради далаверите му на него и "успешният " бивш кмет.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен29/7/24 14:03

      Че нали бившият кмет го отстрани... Каккви общи далавери да имат?

      Изтриване
  4. Анонимен29/7/24 12:50

    Ave hey цървул, още каква работа искаш. Открадахте всичко. Даже пари за семки не оставихте със Асан.

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен29/7/24 12:53

    Затова ли в последния работен ден на Хасан Азис ,бе подписан договора за строителство на обект в промишлена зона до Горубсо

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен29/7/24 14:31

      Точно същите, на които Хасан Азис им разреши да строят срещу завод Горупсо, искаха да строят срещу стадион Горупсо и натопиха Запартов в тази помия, защото не им разреши, докато беше на поста си.

      Изтриване
    2. Анонимен30/7/24 06:54

      Кооперацията е на Хасан Азис.Той строи а не "тези".

      Изтриване
  6. Анонимен29/7/24 13:23

    Нали сте за законност???По закон той има право да бъде възстановен на работа, защото срокът на дисциплинарното му наказание е изтекъл и към момента на изтичането се води неосъждан поради липса на влезла в сила присъда. Така, че общината (данъкиплатеца) ще му плащат обезщетение за незаконните бездействия спрямо Запартов.

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен29/7/24 13:58

    Ами имате грешна информация. Кметът е отговорил и е прекратил дисциплинарното производство срещу временно отстранения горепосочен главен архитект. Така, че връщането му на работа е въпрос само навреме. И къде са го хванали да краде??? Прокуратурата се чуди откъде да изсмуче обвинения срещу човека, но няма никакви доказателства. Истината скоро ще лъсне, а тя е че просто го натопиха, защото не угоди на частни интереси.

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен29/7/24 14:25

    На коментарите,всички които защитават господина главен архитект,за съжаление толкоз много е откраднал,всичкото проектиране на града минаваше през негововата благословия и вземаше от всички дори ба разрешенията за строеж се нареждаше и от малдите проектантидавайте кмете върнете го и смятам че после ще има много хора които ще кажат много по въпроса, пълен смях.

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен29/7/24 14:25

    повечето главни архитекти са замърсени до гуша оот далавери и рушвети

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен29/7/24 14:27

    Заради тоя тип навсякъде е застроено, няма паркинги, детски площадки

    ОтговорИзтриване
  11. Анонимен29/7/24 14:29

    Какво точно е крал, от всички проектанти, той обра хората които си изкарват с честен труд хляба, и от всички граждани на Кърджали с това мега застрояване на хубавия ни град!

    ОтговорИзтриване
  12. Анонимен29/7/24 15:29

    Жив и здрав да си кмете браво само така и кърджали ще е винаги зад теб

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен29/7/24 18:59

      Поне името на града се научи да пишеш с главна буква

      Изтриване
  13. Анонимен29/7/24 18:06

    Какво очакваш бетон и тухли ли да е крал не е просто яко рушвети и далавери и Кърджали стана на нищо ама явно не са ти ясни нещата защо ли огледай се малко градът стана кене.. от некачествен бетон без паркоместа и зелени площи

    ОтговорИзтриване
  14. Анонимен29/7/24 19:01

    Алчността не прощава...

    ОтговорИзтриване
  15. Анонимен29/7/24 21:14

    Хайде на работа в Западна Европа. Стягай си багажа.

    ОтговорИзтриване
  16. Анонимен29/7/24 21:25

    Нагъл алчен като бившия кмет

    ОтговорИзтриване
  17. Анонимен29/7/24 23:07

    Хвайщай си партакешите и дим да те няма! Квото си крал-крал! Взимай и протежето си с теб на някой безлюден остров. Там да си харчите милионите, па ако искате и на онзи свят си ги носете!

    ОтговорИзтриване
  18. Анонимен30/7/24 00:15

    Ти да не си някой от околноста на бившия кмет че казваш като бившия кмет вепе няма да може да крадете за това вините и новия кмет.А ти си голям Кърдалиец че ми казваш как да пиша кърджали със голяма буква. Да не си роднина на Хасан

    ОтговорИзтриване
  19. Анонимен30/7/24 06:55

    Абе Как един не каза ,Стига ми толкова, Дай,Дай,Дай още.А пътят на всички ни е един,без куфари.

    ОтговорИзтриване
  20. Анонимен30/7/24 18:24

    Неможе така без нищо ,поне осигуровките да му платите на човека 😀

    ОтговорИзтриване
  21. Анонимен30/7/24 18:48

    По принцип да се обвинява главния архитект, дали на Кърджали или Пловдив, София, Варна или Бургас, за голямото строителство, е като да се обвинява министърът на икономиката на Германия, например, че Фолксваген продават по 5 милона коли всяка година... Или да обвиняваме шефа на пазара, че се продават прекалено много домати. Строителството се подчинява на пазарните принципи като всеки друг бизнес - има търсене, има предлагане, и обратното. Ако хората искат да си купят жилище, то строителите ги строят за да ги продават и печелят пари. Ако няма кой да купува - никой няма да строи, без значение кой е главен архитект. Както беше през голямата криза 2009г. например. Или да казваме че има прекалено много коли по улиците... Ами има защото хората си купуват коли. Можеш ли да им кажеш не си купувайте коли, че станаха много... или не си купувайте апартаменти, защото се строи много... :)

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.