24rodopi.com/Коментари

Всичко започна от една акция на Комисията за противодействие на корупцията в пещерата на Али Баба, както наричат вече дома на Сали Табаков - виден депесар, някога чест гост на Ахмед Доган, но после отсвирен от почетния председател.

Антикорупционната комисия проследи незаконна сделка с обществени поръчки от Министерството на образованието и науката на стойност 28 милиона лева, от които щетата за държавата е 20 милиона лева. Софийска градска прокуратура повдигна обвинения на Сали Табаков и тъста му Захир Османов за пране на пари и за сключване на неизгодна сделка в ущърб на държавата, като случаят е определен като много тежък.

От къщата на Сали Табаков, в която е открита тайна стая, маскирана със стена и мебели, са иззети общо 320 000 лева, 510 000 евро и 272 златни монети с приблизителна стойност от 1 146 100 лева.

В дома на тъста на Табаков – Захир Османов, имало общо 547 000 евро и 50 000 лева.

При обиските в къщата на Сали Табаков бяха откритш 30 000 незаконни патрони и гранати…

После тръгнаха разкрития за „Ханъм агата“ (Господарката) от Нови пазара Айсел Руфад, а вече валят интересни подробности за Рамадан Аталай – от агентурното му минало, през смяната на имената му през 1982 година (три години преди Възродителния процес) до богатството му, натрупано в депутатските години от 1997-ма досега.

Местните структури категорично декларираха, че не желаят в парламента и ДПС Табаков, Руфад и Аталай.

 

След червения картон, показан на Рамадан Аталай, в социална мрежа се появиха 3 анонимни декларации в негова подкрепа. Съмнителни. Без имена. Уж били заличени, но пък в писмото до Доган, писано в ресторант край Момчилград, личат няколко подписа със „завъртулки близнаци“, т. е. имаме продукт „много подписи, ама от една ръка“. Това не е толкова важно, нормално е Рамадан да брани Рамадан. И да пише за Спасение до Мъдрия (взаимстваме от анонимното писмо от ресторанта край Момчилград – б. р.).

От значение е само отговорът на въпроса „Какво се случва в ДПС?“, но не през призмата на „Интереса класи феса“, а отчитайки тъжната истина на показалите отдавна жълт картон на партията стотици хиляди етнически турци.

На 17 декември 2015 година, по време на традиционната коледно-новогодишна вечеря в „Сарая“, Ахмед Доган критикува своите, че превръщат ДПС в корпоративна партия, фокусира вниманието на гостите върху явлението „местни феодали“. Дори заплашва, че ще закрие партията.

В обръщението си от 3 януари т. г. почетният председател отново повдигна темата за „корпоративната партия“.

Тонът за битка срещу корупцията Доган даде още през 2015 година. Днес вече се действа!

Защо сега? Заради отражението на изборния 9 юни. Вярно, че ДПС вече е втора политическа сила, но се видя, че твърде много бивши избиратели не се върнаха обратно в електоралната армия заради феодалите и „парашутистите“ в листите.

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

9 comments so far,Add yours

  1. Анонимен2/7/24 10:12

    И Доган не може да спаси Ърмадан Аталай. Стрелата е напуснала лъка.
    Идва ред на другите. Агонята е голяма при чакащите реда си....
    Просто ако не се довърши започнатото, то ще стане още по зле. Чистката е жизнено важна за ДПС...

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен2/7/24 10:21

    Вън ВънВън крадливите,корумпираните Калинкиииии от ДПС

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен2/7/24 10:54

    Рибата Догане,рибата.Навремето рефрена за порциите и тяхното разпределяне също звучеше много корпоративно,но нещо паметта май окъсява много бързо.Затова пак го повтарям РИБАТА,РИБАТА вони не от опашката.

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен2/7/24 11:21

    С три китки пролет не иде. Чакаме китките от "родопите" да цъфтят...

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен2/7/24 11:24

    Ей тази съдба, какво ли не прави със съдбите на хората.Преди 5г Асан заедно със Зюртоага вкараха партия Дост в евроизборите със взмаимната далавера и пратиха партия Дост в трета глуха .Тогава Асан е бил на власт а Зюрто е бил организатор на изборите на Дост и далаверата е била факт .В момента Асан е в същото положение.Хората са казали, който копае гроб другиму сам пада в него

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен2/7/24 11:28

    Strah gi trese .....koi e sledvashtiat ?

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен2/7/24 14:07

    Всички сте Алчни Гладни Копелета

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен2/7/24 18:18

    И селските кметове от Ардинско, да се сменят те делят хората.някои от тях са от 87 година

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.