24rodopi.com/Коментари

Чистката в ДПС е закъсняла с 15 години, заяви в предаването „Още от деня“ на Българската национална телевизия Илхан Андай от 24rodopi.com.

Новината на деня „ГЕРБ излъчи Росен Желязков за кандидат-премиер, той предложи правителство“ в студиото коментираха политологът Димитър Ганев и журналистите Веселин Стойнев и Илхан Андай.

"Всички, които окапаха, са посочени в един от последните анализи на Доган, където говори за партия, обхваната от корупция. Рамадан Аталай определено е в клуба на хората, които са живели на гърба на избирателите под тези магични за него три букви Д-П-С, той е един от най-богатите хора в парламента ", обясни чистката в Движението той. И добави: "Това е естественият рефлекс на хора, които са свикнали да си оправят живота само с един месец работа преди изборите. След изборния ден, тези хора не стъпват в регионите, мислят само за себе си".

На въпрос на водещата Поли Златарева какво мислят избирателите за случващото се в ДПС, Андай подчерта: Казват „Бу иш оладжак“, което иде да рече, че тази работа ще стане с този човек!

„В момента във влака „ДПС“, една по-дълга композиция, най-важните са структурите и избиратели. А на перона са трима души, които влачат по няколко торби с пари, но зад тях няма никой“, каза Андай.

На въпрос „Кой кара влака?“, Андай посочи, че машинисът е Пеевски, а диспечерът – Доган, като в него е и Джевдет Чакъров.

"Днес Бойко Борисов бе свеж, усмихнат сякаш неговият отбор е бил Италия снощи. Логично е да си мисли, че е имало невидими за нас преговори. ДПС направи огромен жест към него като не вкара свои министри в кабинета. По този начин се дава шанс на ПП-ДБ да подадат ръка на Бойко Борисов и да изпратят борча си от ротацията", коментира Андай по темата на деня.

По думите му най-големият сбор в 50-ото Народно събрание е от депутатите, които искат то да има максимално дълъг живот, което означава, че ще се намерят "акушери, които да подпомогнат Бойко Борисов".

Ако лидерът на ГЕРБ не състави кабинет и предизвика нови избори, неговата съдба може да се окаже като тази на приятеля му Еманюел Макрон във Франция, чиято партия остана на трето място на изборите през уикенда.

Цялото предаване - тук

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

16 comments so far,Add yours

  1. Анонимен2/7/24 10:29

    Доган се осъзна, че властуването с писане на годишни послания, когато всеки самозабравил се свободно усвояваше милиони само за приближени превърна партията в корпорация. Даде ход на феномена. Властта вече е на терен сред хората. Ново начало с можещи млади хора, много много работа и резултатите ще са за всички - по-добри условия, за да се върнат хората.
    Старите протестират. За да няма отлив на избиратели и за да не се доведе партията до разпад - прокуратурата ще разследва.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен2/7/24 11:27

      Да очакваме ли проверки на всички ,които ги е страх

      Изтриване
    2. Анонимен2/7/24 23:29

      Какво цели Доган чрез Пеевски?
      1. Да укрепи партията си, като разчисти тези, които са прекалено корумпирани.
      2. Да разчупи етническата представа за ДПС, че е партия само на българските турци. Гласовете само на турците са недостатъчни. Привличат се и за ДПС гласуват в други региони. Партията се надгражда в партия на равноправни български граждани, в която турци се подготвят да са активно в управлението на държавата. Моделът е успешен, с перспектива за участие в правителството. Защото какъв смисъл има от партия, която не планира да провежда своите политики в парламента и правителството. ДПС работят здраво на терен. ДПС печели в райони където неговият основен електорат е малцинство. Но ДПС се надгражда и увеличава присъствето си в други райони. Така се прави политика и печелят гласове, а не с приказки от 2-3 района.

      Изтриване
  2. Анонимен2/7/24 11:09

    Прав сте господин Андай доста закъсняла чистка да не спре в зародиш.Всички знаем че това не е достатъчно.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен2/7/24 13:13

      Bu is olacak

      Изтриване
    2. Анонимен2/7/24 17:43

      Няма сигнали в Прокуратурата.Това е проблема. Мълчат си настоящите!

      Изтриване
  3. Анонимен2/7/24 11:25

    Всички бяха против Местан и достаджиите,че са били предатели но сега ще излезнат Герои.Те още тогава са видели какво става в редиците на ДПС

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен2/7/24 11:30

    Ако направят ревизия на всички бивши и настоящи Депутати и кметове за няколко месеца бюджета ще се напълни и ще има пари за двойни заплати и пенсии

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен2/7/24 12:55

    Става интересно старите против новите

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен2/7/24 13:02

    То е очевидно,че трябват нови.Но защо не се спазва Устава на ДПС и не се решават на общински и Областни конференции с гласуване

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен3/7/24 15:02


      След проведено заседание на партията, е било решено Аталай да бъде изключен от парламентарната група. Решението е взето единодушно, с 44 гласа "за".
      Преди това ДПС Пловдив-област гласуваха решение Аталай да се оттегли като представител на тяхната област.

      Изтриване
  7. Анонимен2/7/24 13:06

    Г-н Пеевски давай смело и до край

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен2/7/24 14:00

    Време е да отговорят Хасан и Сейфи,които държат 50% от акциите на на град Кърджали.РЕВИЗИЯ,РЕВИЗИЯ,РЕВИЗИЯ И ПАК РЕВИЗИЯ

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен2/7/24 15:29

    Обяснение понякога няма –
    защо на нас ни се случва...
    Защо изпадаме в беда голяма
    и на Неволята стрелата ни улучва?!

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен2/7/24 16:58

    ДПС се самопочиства през 5г 2012г Касим Дал с НПСД 2016г Лютви Местан с Дост 2021г имаше Ковид

    ОтговорИзтриване
  11. Анонимен3/7/24 15:09


    За пръв път партията действа на терен и решават хората!
    Сега е моментът, поискайте и ще се сбъдне и в Кърджали.
    Пеевски: "В партиен план аз изпълнявам волята на хората".

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.