Случващото се в ДПС не е дневният ред на 400 000 избиратели и етноса, изгражда се нова стена между елита и хората, твърди журналистът

24rodopi.com/Коментари/Политика

Случващото се в ДПС не е дневният ред на електората, на онези близо 400 хиляди гласували на 9 юни за партията, тези хора и етносът искаха в началото на юли България вече да е с редовно правителството.

Вместо да разрушава стената между елита на партията и избирателите, в ДПС в последните дни надграждат този зид с нов ред тухли.

Вчера говорещите от името на Доган дадоха заявка, че и тези 17 от ПГ вече rискат да има правителство, сиреч почетният дава назад и се равнява по дневния ред на избирателя. Можем да заключим, че и д-р Ахмед Доган и Делян Пеевски са доволни.

Това коментира в „Тази сутрин“ по Нова тв Илхан Андай от 24rodopi.com.

Той препоръча на телевизионния екип да се оттегли от Росенец в тези жени, най-малкото поне до следобеда, защото срещата Доган-Пеевски най-вероятно няма да се състои, тя вече не е толкова спешна.

„Тази среща, която е била планувана между двамата лидери, и едва след това е насрочена срещата с тези 17 депутати, вероятно няма да се състои. Защото не се случи това гръмкото, което беше анонсирано от хора като Рамадан Аталай”, посочи Андай.

Два са акцентите от тази среща в летния сарай на Доган вчера, каза Андай.

„Беше задължително тези 17 депутати, които послушаха почетния председател и не позволиха да се случи кабинетът на ГЕРБ, да бъдат поканени на чай и снимка, за да им се обясни защо сега вече трябва да се направи всичко, за да има България редовно правителство. Разбира се, малцина виждат опита за висш пилотаж в българската политика, издание 50-и парламент - хем Бойко Борисов пак да иска, но по-рахатлийско да му е откъм подкрепа и обяснения пред обществото, хем ДПС да има официално свои хора в кабинета, но самият Доган не знае дали след като бе проспан удобният момент, сега играта няма да се обърне срещу тях.

Второто е, че Доган иска да изпъква отново неговата значимост, особено по важни теми, а решенията му да се обличат уставно. Той да спуска, но да обличат това решение в местоимението „Ние“. Това е дешифрирането на изречението към снимката за спомен на 17-те в Росенец за автентичното ДПС. „Каквото каже идеологът Доган, това ще е“ – добре, но това не е уставно. Още трябва да се изпипат нещата в тази посока.

Същото уставно пакетиране следва да се случва и с решенията на председателя Делян Пеевски, който трябва да провежда едва ли не пак всеки вторник заседания на ЦОБ. Това е един формат на дългото говорене, в което присъстващите членове, а и тези от парламентарната група, ако заседанията са разширени, имат поле за изява. Повечето от присъстващите използват заседанията и изпяват наизустените, често написани от други лица, анализи, за да впечатлят началника“, сподели Андай.

И още: „На събирането при Доган 15 били за обединение и всички градивни неща с общо знаменател "Заедно", изречени от Делян Пеевски и подкрепени с декларации на 24 областни структури. Сиреч има чуваемост. Единствено Аталай е бил малко по-краен, но май и от него излезе манипулацията, че едва ли не някой е пенсионирал Доган и го оставил в Сарая да се грижи за градината си.

Който пусна фейка, че едва ли не Пеевски иска да маха Доган, да го пенсионира, да му вземе партията, ще си понесе санкцията“.

По стара традиция трябваше да има снимка и кой откъде дошъл, допълни Андай за снимката пред летния сарай на Доган със 17-те.

За да завърши този тест за ДПС, остава още една снимка – на Доган и Пеевски, не се знае кога, каза журналистът.

Трудно ще се състави правителство с мандата на ДПС, защото партията вече не е в графата „най-предвидимият партньор“, отговори Андай на въпрос на водещата Марина Цекова за възможността Движението да получи подкрепа за кабинет.

Цялото интервю - тук

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

25 comments so far,Add yours

  1. Анонимен7/7/24 10:30

    Фейкаджиите са Мустафа Ахмед и Моллагьот! Само те са способни на такава интрига. Меченца, играят пак

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен7/7/24 10:32

    Поради задаващите се нови избори разплатата се отлага за по късен етап, нищо не се забравя в ДПС. Умните усещат кой се мъчи по всевъзможен начин да ги подведе с интерпретация на информацията.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен7/7/24 18:26

      В никакъв случай не форсирайте студен двигател. Ако маслото е с висок вискозитет, гъстото масло няма да може да се изпомпа с нужния дебит, така че да омасли всички части. В този случай започва маслен глад на лагерите на коляновия вал, което води до повреда на двигателя.

      Изтриване
    2. Анонимен8/7/24 10:11

      Тука ,трябва да отбележим,че двигателя е ДЪРЖАВАТА.Всеки иска партията да се разцепи,мислейки само за собствения си интерес и его.Всички забравят за държавата.Оказа се ,че само д-Ахмед Доган мисли за държавата България

      Изтриване
  3. Анонимен7/7/24 11:27

    Кърджалийски парашутисти. Няма ги измежду листите и затова пускат гафове. Да отидат да берат круши по селата и да направят мармалад и толкоз.

    ОтговорИзтриване
  4. Салимехмед7/7/24 11:48

    Всички мръсотии идват от Рамадан Атлай след като му е отказано да стане зам.шеф на парламентарната група Време е този паразит да се маха и да се нормализират нещата.

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен7/7/24 12:11

    Давайте да ви видим Господа 17на как на следващи избори ще си изкарате депутатския си мандат, готованковци сте всичките до един. Не са излизали от централата не са се появили сред хората говорят ми за велики планове. Мъстфата къзълбаша с писането по групата на жената и мъжа хасковлийи хазурджии адамсън адамсън няма да стане, моллата на хасан ортака и аталай ача агент няма да имате тези гласоподаватели и депутати. Докато тези двама кърджалийски селяни говорят в Кърджали гласовете няма да се увеличат а за национален мащаб аталай агента подобни трябва до един да бъдат заличени. Ах как Пеевски ви беше подхванал и почнахте да ревете..

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен7/7/24 23:36

      Единственото което могат да правят е да пишат по групи, като някакви комплексирани пъпчиви тийнейджъри. Големи “мъже” реват като магарета във фейса

      Изтриване
  6. Анонимен7/7/24 12:20

    Мачкай куме
    Точен анализ на човек, който е в час с дпс историята и персонажите

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен7/7/24 12:48

    доган да проумее че въпреки обвързаността му със старите муцуни-олигарси и мафиоти - спешто да се оттърве от тях. просто стига им лапането- повръщат от ояждане/грабене/ Аталай да спре и се лиже той е мошеник от класа.вижте синовете му сд 30-5- фирми като съдружник или собственик. от маелък става мафиот.оставете ги за съда и прокуратурата

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен7/7/24 13:38

    Ми то е ясно кой раздуха за пенсионера Доган. Върнете се назад и вижте изявите на анализаторите...

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен7/7/24 13:40

    Интересно защо след срещата в Росенец, изявленията на групата звучат нелогично?
    Последно Чакъров каза, че на всяка цена трябвало да се състави правителство, след като той и част от ДПС гласуваха против? Провалиха вота на хората и се надяват, че някой ще подкрепи 17 "независими" депутати, от които нищо не зависи? Ако действително искаха да има правителство, тия автентични депутати заедно с Чакъров трябваше да гласуват завчера и правителството щеше да мине! Интересно каква е ползата за Доган, на практика от втора сила ДПС да се разцепи и обедини в лоното си и как ще се получи това с "Връщане назад няма, всички заедно за ДПС"?

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен7/7/24 13:48

    Доган не искаше правителство с мандата на Герб защото знаеше какво ще коства това на него и партията му. Протести на опозицията с месеци и подаване на ОСТАВКА на правителството и чао на политиката.Вече може да има Правителство но да е с мандаТа на ДПС

    ОтговорИзтриване
  11. Анонимен7/7/24 13:49

    Целта на Доган е бил да покаже кой командва парада.Като кеже ,че трябва да има решение на ЦОБ и да има подписите и на двамата Съпредеседатели

    ОтговорИзтриване
  12. Анонимен7/7/24 14:27

    Ах, дано не разбият корупционните схеми със своите действия. Ах!

    ОтговорИзтриване
  13. Анонимен7/7/24 14:29

    Корупционните схеми в българската политика могат да варират по вид и обхват. Ето някои от най-честите типове корупционни практики, които са документирани в България:

    Злоупотреба с обществени поръчки: Това е една от най-разпространените корупционни схеми, при която обществени поръчки се разпределят на фирми, свързани с политически фигури или техни близки, без да се спазват законовите процедури.

    Подкуп и лобиране: Държавни служители или политици приемат подкупи от частни компании или индивидуални лица в замяна на изгодни договори, законодателни промени или други услуги.

    Неправомерно разпределение на европейски фондове: Средствата, предоставяни от ЕС, често се разпределят неправомерно на проекти, които не отговарят на критериите или са свързани с политически протежета.

    Конфликт на интереси: Политици и висши служители използват своите позиции за лична облага, като назначават свои роднини или приятели на ключови позиции или разпределят ресурси към фирми, в които имат лични интереси.

    ОтговорИзтриване
  14. Анонимен7/7/24 15:26

    В Крумовград всичко е ок

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен7/7/24 15:57

      Какво му е ОК? И те са зад Пеевски.

      Изтриване
  15. Анонимен7/7/24 15:38

    Ако Делян Пеевски сега не успее да си прекара волята си против или даже срещу Доган, то тогава той за жалост ще загуби голяма част от авторитета си. Политическият капитал се трупа с работа на терен, силна воля и ударни действия против вътрешно- и външнопартийните опоненти. Мачкай (виж Макиавели)

    ОтговорИзтриване
  16. Анонимен7/7/24 16:31

    Защо си мисля, че има договорка между Борисов и Доган да не се състави правителство и поради тази причина една група от 17 народни представители гласуваха против! Борисов изобщо не искаше да успее! Предстои да видим!

    ОтговорИзтриване
  17. Анонимен7/7/24 18:01

    Във феодален район Кирково всичко е наред...

    ОтговорИзтриване
  18. Анонимен7/7/24 20:01

    Итн, бсп, възраждане, ппдб и дпс 17 е равно на правителство с третия мандат

    ОтговорИзтриване
  19. Анонимен8/7/24 00:52

    В провалените общества има хиляди глупаци за всеки успешен ум и хиляди тъпи думи за всяка осъзната дума. Мнозинството винаги остава глупаво и постоянно доминира над рационалното. Ако видите тривиални теми в челните редици на дискусиите в едно общество и тривиални хора заемащи централно място, тогава говорите за много провалено общество. Например, милиони хора танцуват и повтарят безсмислени песни и думи, а човекът, който е написал песента, става известен, разпознаваем и обичан. Дори хората имат собствено мнение по въпроси на обществото и живота. Що се отнася до писателите и авторите, никой не ги познава и никой не им придава стойност и тежест. Повечето хора харесват дребнавостта и затъпяването. Някой, който ни упоява, за да изгубим ума си, и някой, който ни кара да се смеем с глупости, е по-добър от някой, който ни събужда за реалността и ни наранява, като казва истината. Следователно демокрацията не е подходяща за невежите общества, защото невежото мнозинство ще реши съдбата им.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен9/7/24 09:35

      Много правилен анализ за "тълпата" от една страна и "управляващите тълпата" от друга! За невежите общества, може би диктатурата е най-удачната форма на управление, както бяха управлявани преди държави като Ирак, Либия и др. Тогава тези държави бяха в пъти в по-добро развито икономическо състояние в сравнение със сегашното...За сегашната "демокрация" можем да кажем, че е лош вариант на държавно управление, поне за нашите географски ширини...

      Изтриване
  20. Анонимен8/7/24 09:47

    21 vek i pak zaplahi ot strana na dps te ştom zaplaşvat kmeta na Mineralni bani kakvo da pravyat horata po selata po vremeto na komunizma nyamaşe takiva zaplahi kıde e BG dırjava kıde sa prokurorite v BG

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.