24rodopi.com/Общество

Кметът на Кърджали Ерол Мюмюн изпрати до своя колега в Комотини Йоанис Гаранис писмо във връзка с образуването на задръствания на светофара на пътя „Маказа-Нимфея“. Повод за него са получаваните през летния сезон многобройни сигнали от кърджалийци, пътуващи към туристически дестинации в Гърция, относно  продължителното чакане за преминаване през това кръстовище.

Във връзка с увеличения трафик по време на летния туристически сезон по пътя и вследствие на натоварената средноденонощна интензивност на автомобилното движение в двете посоки се образуват задръствания на светофара след  ГКПП “Маказа-Нимфея“ в посока България – автомагистрала А2 /Egnatia Odos/.

„С оглед на това моля да разгледате възможността за увеличаване на времетраенето на зелената светлина на светофарната уредба в двете посоки на пътя ГКПП “Маказа-Нимфея“-връзка с автомагистрала А2 /Egnatia Odos/. Считаме, че това ще облекчи трафика и ще подобри пътуването на туристи и жители“, пише в писмото кметът на Кърджали.

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

11 comments so far,Add yours

  1. Анонимен11/7/24 17:53

    Изпрати и едно писмо АПИ глухар да направят кръглово да не умира повече невинни хора

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен11/7/24 21:11

      Селяните да си налеят малко акъл в кратуните и като виждат засилена кола да чакат! Ако книжката е с крава или теле да се въздържат от шофиране през деня на спокойно по нощите или рано сутрин.

      Изтриване
    2. Анонимен11/7/24 21:44

      Да, инциденти стават само по селата, ама в града хич. Районът е проблемен и не от вчера. Там хора умират още от деведестте когато нямаше такова движение. Помня 94та 95та едни се бяха засилили от момчилград да хванат влака от кърджали, бяха се блъснали точно на кръстовището на прав път, сутрин хората отиваха на работа, училище и на пътя няколко трупа. А след тоя случай още колко жертви.

      Изтриване
  2. Анонимен11/7/24 19:18

    Искаме увеличение на времето и на светофара на веселчане на влизане в Кърджали и ляв завой в посока възрожденци едва 3_4 коли минават на един зелен сигнал

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен11/7/24 20:41

    Евала на кмета!! 👍

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен11/7/24 21:29

    А в Кърджали какво ще направят, всичко ще е до тук

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен11/7/24 22:39

    Вчера минах от там,нямаше много коли,а и да кажа че от Маказа на долу към светофара даже и в тунелите изпреварват някои, и повечето изпреварват при двойна непрекъсната,не следят табела,а се залепва зад теб,без да.спазват дистанция,на такива светофар лии/да чакат както са летели съм светофара

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен12/7/24 09:05

      Да бе човек, има и такива, където не чакат на светофара посока БГ и изпреварват!!!

      Изтриване
  6. Анонимен12/7/24 17:41

    Половината от устройствата за светлинните сигнали на светофарите в Кърджали не работят седнали да говорят за кръстовището на "Егнатия Одос" в Гърция . Да се обърне внимание особено на светофарните уредби по кръстовищата на бул."Беломорски" от Областна болница до кв."Веселчани" .

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен13/7/24 08:20

    Оправихме нашите светофари сега ше оправим и гръцките .Кой потдържа светофарите в града ?

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.