24rodopi.com/Коментари/Политика

 Изтърбушен е кабинетът на д-р Ахмед Доган, няма я историята на ДПС!

Това крещеше пред централата на ДПС съпредседателят на партията Джевдет Чакъров, за да поддържа напрежение на булевард „Александър Стамболийски“ на 12 юли, точно по време на петъчната молитва на мюсюлманите. Последните, малко над 200 на брой, излизайки от зала в столичен хотел не продължиха към Баня Баши джамия, а свиха към партийната централа за финала за петъчното мероприятие, чиято основна цел беше изпращане на послание от партийните милионери към умуващия в летния си „сарай“ в Росенец Ахмед Доган. А именно: „Шефе, виж как държим положението, хората са готови и на ексцесии, за да постигнем това, за което ти говорим!“.

Някакъв ненормален флашмоб. От седмици се знаеше, че централата на Движението е в ремонт и това си пролича от снимките и клиповете. Ремонт, платен от този, срещу когото ордата на милионерите тръгна озъбена. Липсвала „историята на ДПС“.

Да се смееш ли, да плачеш ли?!

Историята на ДПС тръгва от тютюневите ниви, минава през площадите, през затворите, парламента, за да достигне в т.нар. „сараи“ и тлъстите банкови сметки на наричащите себе си „автентични“. Тя не е в кабинети в ремонт.

 

***

 500 души по списък трябваше да присъстват на сбирката в хотела, дойдоха 205-има, за да научат дали ще има стъпки за обединяване на ДПС и дали най-сетне ще бъде посочена дата за провеждане на заседание на Централния съвет. Вместо това хора от пловдивския квартал „Столипиново“ и крайни елементи от Смолянско „откраднаха“ логичния дневен ред и насочиха енергията към „юруша“ да се превземе „крепостта“, сиреч централата, която е затворена заради ремонт.

Етническият турчин не вади кирливите си ризи на мегдана, това което се случва в семейството се решава вътре в къщата. Беше грозен опит да се представи етноса като действащ по талибански на пъпа на София.

Едно се целеше, съвсем друго стигна до летния „сарай“. Партийните милионери са готови да потопят не само Д-П-С, но и да върнат времето, когато етническите турци се срамяха заради корупционните практики на бивши министри, зам.-министри и шефовете на агенции и други регулатори от квотата на партията по времето на кабинетите „Сакскобурготски“ и „Станишев“. Защото когато трупаш облаги, го правиш само за себе си, но когато те сочат с пръст, казват на етноса „Това са вашите хора!“.

Огромна несправедливост. Дисонанс, крещящ за допълване, че заявката „аз съм ваш министър“ е преминала през алчността на партийния милионер, който връща пас към избирателите „Идете и работете на Запада, оправяйте се сами, ще се видим на изборите след 4 години“. А плочата скърцахе по митингите с „Възродителния процес“. Едно и също, с мисъл, че е оборотно. Обикновеният човек си тръгваше от тях потънал в размисъл. С наведена глава и много грижи на плещите. Защото през главата му минаваше следната мисъл „Добре бе, смяната на имената прогони хиляди, но нашите във властта умножи избягалите три пъти по толкова“.

Хората искат нещо просто. Нещо ново, нещо, което да върне деца и внуци обратно по домовете им…

 

***

 Изтърбушен ли е кабинетът на Доган?

Разбира се, че е изтърбушен - точно като за основен ремонт, досущ както е бил изтърбушен кабинетът на Джевдет Чакъров на втория етаж, преди да стане най-луксозният офис на български политик в момента.

Всъщност, „ТВ-помачето“ (така наричат в ДПС лицето, което излъчваше онлайн терена на ремонта), показа само част от кабинета на почетния председател, но не и завършената част – банята и тоалетната.

В прословутия пети етаж Доган не е стъпвал от години. Там за последно е работил Лютви Местан. След него Мустафа Карадайъ беше на 4-тия етаж.

И Местан, и Карадайъ си имат своите минуси и плюсове, капризи дори, но никога не са искали да се бутат стени в партийната централата, за да се чувстват по-по-най- оперативни началници.

Чакъров го направи. Изгони младежите от втория етаж, за да може да се шири в пространствен лукс, постигнат след бутане на стена, след изтърбушване, след…

Защо Чакъров не искаше да работи в малкия кабинет, в който преди това е бил големият кадровик на ДПС за всички времена – Касим Дал, това е бил офисът на Рушен Риза?

Защото Касим Дал остава с големи букви в историята на ДПС. Той решаваше от големи по-големи спорове и конфликти вътре в партията. Излиташе от малкия си кабинет като спешен медик, за да отиде на място и час по-скоро да изпише лек за болежките на партията в даден регион. После отиваше при Доган, за да го информира за решения проблем.

Чакъров и дружките му по неволя – Рамадан Аталай и Илхан Кючюк, правят обратното. Залагат проблема, а после през „Интереса класи феса“ вкарват в него и почетния председател Ахмед Доган.

Това е разликата между Касим Дал и Джевдет Чакъров – единият беше Голям депесар с малък кабинет, другият е доста по-скромен откъм потенциал да бъде вторият в тази партия. Кючюк председател в голям кабинет! (Всъщност, Чакъров беше един от резервната скамейка. Илхан Кючюк се натискаше за съпредседател, след като направи всичко възможно да вкара почетния председател в неловка ситуация. Доган е наясно, че Кючюк си е кючюк в очите на избиратели и актива, и предложи на Емел Етем да стане съпредседател, а след нейния отказ – и на друг, и чак накрая на Чакъров).

Помещението отразява егото. Нека да не го разглеждаме и по Фройдистки, че ще стане…

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

22 comments so far,Add yours

  1. Анонимен25/7/24 09:37

    В Политиката няма Вечни приятели има Вечни Интереси. дпс ЙОК-НЯМА...

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен25/7/24 15:12

      Доктора се оказа един лаком и прост интригант,случайно попаднал в политиката.

      Изтриване
  2. Анонимен25/7/24 09:39

    İslam'ın şartlarını bilmiyen saayanlar tam da cuma namazı sırasında basın toplantısı düzenleyenler bu milletin hakkını hukukunu nasıl savunacak

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен25/7/24 10:06

    А такива като мен, които само са давали, давали, давали?! Кабинет не ни е нужен. Само уважение. Но сега ни е срам и от хората. Бактън от лакомия, бактън от артисти. За резил станахме!

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен25/7/24 10:08

    Много правилно, истинските големи турци, си пропиляха здравето по тютюневите ниви, нямаха никакво свободно време, от тютюна при животните, после в градинката, да икономист за храна, пране на ръка, готвене , и т.н. А колко тежко им беше смяната на имената им, много си дадоха живота за тюрклюка. И после някакви тарикати гнусни, шейтани, си присвоиха тюрклюка, и се възползваха безскруполно от добродушието на това изстрадало турско малцинство. За да станат милионери и да живеят в кралски лукс. Народа няма да ви прости, боклуци. Дано и държавата да не ви прости.

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен25/7/24 10:10

    Отново чудесен анализ! Възхищавам Ви се!

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен25/7/24 10:22

    Чакъров ще го бият с дрянови пръчки в родното му село Долни Воден. Той е срам за селото ни!!! Ние не сме такива хора. От къде се пръкна този мутант????

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен25/7/24 10:36

    Нормално е мултимилионер да има свръх луксозен кабинет, още по-хубаво е друг да плати масрафа. Всъщност масрафа плащат най-бедните най-почтените хора а тези експлоатират почтеността им за лична изгода. Бог забавя но не забравя.

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен25/7/24 11:28

    Организационно никой не може да се опре на малкият пръст на Касим Дал

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен25/7/24 12:00

    Какво направиха дерибеите от ДПС?

    - Печеливша организирана престъпна частна организация.
    - Банда.

    Определено етническият национализъм не трябва да се допуска да бъде и 1% от политиката на България. Това кара партиите да завладеят държавата и да работят усилено, за да бъдат част от системата. ДПС трябва да спре да говори за етническо застъпничество и етнически мир. В новото начало турци и българи трябва да се уважават като равни човешки същества и пълноправни граждани участващи наравно във властта, а не да се дамгосват и разделят.

    Причината и отговорността за кризата в ДПС е несправедливостта, корупцията и непотизма в партията и некомпетентното управление. Причините за тази криза са и хората, които гласуваха безусловно за партията. Другите БГ партии също са виновни, тъй като тяхното разбиране за етнически мир, се свеждаше само в това да гледат почетния в очите с влажен поглед на кученца, очаквайки поредната порция кокал.

    Корупцията в страната няма граници. Всички, от политици до административни шефове, правят удари и карат най-бедните хора от най-ниската класа да понасят и плащат последствията.

    Нека сме ясни: лесно е да обвиняваме географията, историята или късмета. Основната причина е, че подходът на управление не се променя, некомпетентни политици и мениджъри заемат местата и хората постоянно толерират този затворен цикъл. Докато няма дисциплина, справедливост и прозрачност във всяка област - от централна и местна политика, образование до икономика, нещата у нас ще продължават да се вършат с връзки и непотизъм. Или трябва да има еднакво действие на закона за всички или тотално беззаконие. С лобистки и избирателни политики и законотворения изобщо не става.

    Прогресът започва с положителна нагласа и отговорно поведение вътре в самите нас.

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен25/7/24 12:41

    Хора, които за нищо не стават, стават политици, ДПС-ари! Чакъров ако беше добър лекар щеше да си работи работата, вместо да граби и краде като разпран невидялко!

    ОтговорИзтриване
  11. Анонимен25/7/24 12:56

    Към коментар от 25/7/24 12:00 хубаво е човек да знае че има единомислещи, има надежда значи.

    ОтговорИзтриване
  12. Анонимен25/7/24 13:16

    Днес групата на дерибееите дадоха пресконференция и обвиниха Пеевски и Главчев за смяната на областните управители.А ЗАЩО МЪЛЧАХТЕ КОГАТО ПЕЕВСКИ НАЗНАЧИ Р.МУРАД И ДРУГИТЕ ОБЛАСТНИ УПРАВИТЕЛИ,предателите никой не ги обича,независимо от коя страна на барикадата да са

    ОтговорИзтриване
  13. Анонимен25/7/24 15:44

    Затвор за тези алчни миризливи крадливи дерибеииии-талибани-терористи..Срам и Позор са за ДПС и България..да живееее Пеевскиииии и Новото начало

    ОтговорИзтриване
  14. Анонимен25/7/24 15:46

    Вечните,алчните,крадливите Дерибеииии-Талибаниии ВЪН ВЪН ВЪН от ДПС..господа крадливи и алчни дерибеииии нямате ли малко съвест и морал пред бедния народ..чупката и да ви няма

    ОтговорИзтриване
  15. Анонимен25/7/24 16:54

    GLADNI /JALKI/ KUCETA NE SE NAYADOHTE TRIGNAHTE POLITIKI DA PRAVITE NE ISKATE DA VI PRITISNAT NA IGILA DOYDE VREME ZA P0VRISTANE

    ОтговорИзтриване
  16. Анонимен25/7/24 17:29

    "Законът за единството и борбата на противоположностите"...

    ОтговорИзтриване
  17. Анонимен25/7/24 20:06

    От едната страна на огледалото - Касим Дал, а от другата Касим Взел . Новите управляващи на демокрацията .

    ОтговорИзтриване
  18. Анонимен25/7/24 20:17

    Nikakiv Glas za dps veche biittii

    ОтговорИзтриване
  19. Анонимен26/7/24 10:57

    ЗА ЦЕЛИЯТ ТОЗИ ЦИРК ЕДИНСТВЕНИЯТ ВИНОВНИК Е НАРОДЪТ, КОТО ПРОДЪЛЖАВА ДА ГЛАСУВА ПО ПРИНУДА!

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.