24rodopi.com/Политика

"Бюджет 2024,  благодарение на предложенията и подкрепата на ДПС, е първият бюджет за целия преход, който има 100% програмно бюджетиране на инвестиционната програма. Целта ни бе да се спре практиката капиталовата програма да бъде буфер, а да е двигател на икономическия растеж“, отбеляза от парламентарната трибуна народният представител от Кърджали Елван Гюркаш.

От името на ПГ на ДПС тя взе отношение по повод внесения Законопроект за изменение на Закона за държавния бюджет на Република България за 2024 година.

„За ДПС формулата за успешна национална инвестиционна програма  е програмно бюджетирана, прозрачна, отговаряща на националните приоритети, тенденциите в развитието на европейската икономика и местните специфики. А партньорството държава – бизнес и местни власти - бизнес е формулата за икономически растеж.

За мен като финансист, като човек, който иска да има просперитет в регионите в страната ни, е изключително важно да постигаме реални резултати за инвестиции и ускорено икономическо развитие на България“, каза Гюркаш.

И още: „Приветствам решението с изготвения законопроект за изменение на ЗДБРБ за 2024 г. да се постига заложената цел за даване на възможност на общините да извършат последващо приоритизиране и промяна на обектите, нуждаещи се от финансиране, при оптимално отчитане интересите на местната общност и обществената значимост на обектите. Защото именно кметовете са хората, които познават най-добре проблемите на местните общности, на регионите, но само  всички заедно – на местно и централно ниво, работейки в екип местна и централна власт, законодателна и изпълнителна власт, можем да търсим и намираме най-добрите решения.

Изключително важно е да се отчете, че с изготвения законопроект за изменение на Закона за държавния бюджет на Република България за 2024 г. се създават равни условия за кандидатстване и финансиране за всички общини на територията на Република България и е време да се спре със спекулациите, че има деление на общините на политически или някакъв друг принцип. Единственият работещ принцип е готовността на проектите и предлагането им от кметовете за финансиране по надлежния ред“.

„И като депутат от Кърджали ще дам като пример бюджета на община Кърджали за 2024 г. Радвам се, че имам своя принос като народен представител общината да има най-големия бюджет в историята на Кърджали, в размер на 130 950 000 лева, като увеличението е над 47 % и може да се определи като бюджет на инвестициите. Предвидена е инвестиционната програма в размер на 22 986 039 лв. Това трябва да е модел за цялата страна. Да има готови проекти, които да имат своята реализация, за да променят ефективно живота на хора", заяви Елван Гюркаш.

 

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

12 comments so far,Add yours

  1. Анонимен25/7/24 13:57

    Инвестирайте бързо иначе бягам на запад и ще проклина Доган мишката дето се крие в полицейските сараи. На времето е дал гъза си на Държавна сигурност и сега не пускат не би случайно да се изтърве за мръсотиите си дето е направил на турците!!!!!!

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен25/7/24 14:17

    Кое дпс на дръндарсия Мишок или на Пеевски???

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен25/7/24 15:49

    Да живее Новото начало и бат Пеевскииииии...долу долу долу крадливите дерибеииии

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен25/7/24 15:50

    Навремето имаше един алкохолик,който разпределяше порциите.Какво стана с него,няма го никакъв.Да не би да е страх от народната любов...

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен25/7/24 16:43

    Има буджет Ама не са използва там където трябва отива си те си знаят къде

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен25/7/24 17:06

    Ами вижте всички с доган са старите и новите доностници на дс които лапат кръдат и мародерстват на държавната хранилка на република България

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен25/7/24 17:16

    Доган е предател уе! Сега ли го разбирате!!!??

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен25/7/24 18:03

    Ако парите се изразходват за проектите ще е от полза на хората. Няма да е лошо, ако питат хората на местно ниво какво да се направи за да е в полза на всички, вместо да потъват в нечии джобове или пък да се харчат за глупости. Инфраструктурата е най-належаща.

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен25/7/24 18:46

    На зета Мехмед договора за павлиона 10 г.го направи.Хр.магазин му купи
    Гледай ако има още не уредени неща.уреждай..парцели...
    Да не останат гладни

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен25/7/24 19:31

    Дами и господа стига да се изразходват средствата правилно, ще се промени нашия слънчев град към по добро, вече се случва.

    ОтговорИзтриване
  11. Анонимен26/7/24 09:51

    Вдигайте доходите на хората иначе ще изчезне те от политическата карта

    ОтговорИзтриване
  12. Анонимен26/7/24 15:47

    НАМЕРЕТЕ И ПРОЧЕТЕТЕ КНГАТА НА ТОМА БИКОВ-ДОСИЕТО НА ДОГАН , за да разбере кумирът на турците като агент на ДС още от казармата как е затривал човешки съдби с доносите си.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.