Самуил Крумов/24rodopi.com/Лично мнение

 „Летният сезон върви към пълна катастрофа с празни плажове през месец август заради по-малкото българи и румънци през тази година“, казва председателят на Българската асоциация за туризъм. Според него това е най-слабият сезон през последните години. „Всички българи и румънци са в Гърция въпреки големите жеги. Обиколих от Кавала до Халкидики и навсякъде е пълно с наши туристи, като не ги спират по-високите цени и въвеждането на такси за шезлонги и чадъри“, коментира той.

Прословутата такса „чадъри и шезлонги“ е тук-таме. И това не е такса, а минимум консумация, но все още рядко срещано явление в Гърция. Но родните така и не го разбраха. На проумяха, че пари от въздуха не могат да падат. Колко печелиха от сянката? Максимален доход с минимум усилия. Не можеш да спреш по родното Черноморие, защото веднага идва „орангутанът“ и иска пари.

В Гърция всички паркинги са безплатни, освен охраняемите, може да спреш дори под дърветата до плажа. При нас това удоволствие го няма.

Никъде до момента не съм срещал „такса“ за шезлонг и чадър. У дома обаче пропищяха-заради ганьовщината направили гърците така, защото нашите носили хладилните чанти и прочие глупости. 

Нито румънци, нито гърци, още по-малко сърби, харчат толкова, колкото нашенци на бийч баровете. А и по ресторантите. Но отново вроденият комплекс, че си втора категория тарикат, взема превес.

Обратното е, родният турист е страхотен за гърците. Защото съм виждал с очите си какви мизерии сътворяват на прекрасни плажове румънци. Как се хвърлят кутийките с бира зад гърбовете, стават и си тръгват.

Българският турист е готин, затова и търси готиното.

Много драма, много нещо. Валят едни снимки от празните плажове по южното Черноморие. Нацвъкани чадъри и шезлонги, по които няма никой. Сянката е скъпа, пък времето хубаво. Може и Меркурий да е в цикъл. Що хората не искали?

Въпрос на вкус е. По едните плажове всичко е заето с печалбари, на други свободната зона е докъдето ти стигне очите. Километри. Дори с дървета, под които може да се настаниш. Ако бе в нашенско, сигурно щяха да са изсечени и да има многоетажни хотели. Или пък някой да иска пари и за сянката под тях.

Драма няма, има просто усещане за това как се развива туризъм.

Апропо, къде бяха „зелените“, „оранжевите“ и що де има цветове да реват когато родното се превръщаше в бетонен затвор?!

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

7 comments so far,Add yours

  1. Анонимен24/8/24 10:06

    И в Бг може да го направят но плажовете са взети от милионерчета и мислят ,че и хората иват кинти като тях

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен24/8/24 10:15

    уважаеми българи.ПЪЛЕН БОЙКОТ НА БЪЛГАРСКИТЕ КОЖОДЕР ИВЪВ ВСЯКО ОТНОШЕНИЕ.ТОВА СА ХОТЕЛИЕРИТЕ, РЕСТОРАНТЬОРИТЕ КЪЩИ ЗА ГОСТИ И Т.Н. НИКАКВО ОБСЛУЖВАНЕ НИКАКВА ХРАНА МАНИПУЛАТОРИ С ПРЕТОПЛЕНИ И ПОВТОРНО И ПОТРЕТА ОБРАБОТКА НА ОСТАТЪЦИ ОТ ХРАНИТЕ И Т.Н. НА ВСИЧКО ОТГОРЕ И ВИСОКИ ЦЕНИ И НАДБАВКИ.ШЕЗЛОНГИ ЧАДЪРИ И ДР.ПРЕДЛАГАНЕ ОТ РАЗНИ МУТРАГЕНИ И МАФИОТИ ОТБЛЪСКВАТ НОРМАЛНИЯ ТУРИСТ ЗАТОВА БОЙКОТ КАТО НЕ ГИ ПОСЕЩАВАМЕ А ДА ХОДИМИ ИМЕННО В ГЪРЦИЯ. ДА ЛИКВИДИРАТ ОТ ГЛАД ТЕЗИ ИЗМИСЛЕНИ БИЗНЕСМЕНИ ДАЛАВЕРАДЖИИ. ДА СЕ НАУЧАТ ВЕДНЪЖ ЗАВИНАГИ КОЙ СЛЕДВА ДА ОСТАНЕ НА ПАЗАРА.

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен24/8/24 15:41

    Не на черноморието.

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен24/8/24 18:05

    Добра статия дано да стигне до повече хора

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен24/8/24 20:54

    Реват ,че няма персонал, ами няма да има ,взимат ти здравето за мижави пари.Да чакат от Бангладеш ама у те им избягаха.

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен24/8/24 21:32

    И от Бангладеш не ви искат, смешници. КОИТО Е РАБОТИЛ ПРИ ВАС,НЕ ЩЕ ДА ВИ ЧУЕ.РАБОТЕ СИ САМИ.

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен25/8/24 16:41

    😂😂😂😂😂 snimkite s planktona number one

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.