24rodopi.com/Политика
Народният представител, който провали избора на правителство с първия мандат в 50-ото Народно събрание, е от най-богатите депутати. Това е Рамадан Аталай, с близо 28 години парламентарен стаж, който в деня на гласуването на проектокабинета „Росен Желязков“ заяви пред ПГ на ДПС, че им носи поздрави от Ахмед Доган, който казал да се гласува „против“. Тогава от 47 депутати в ПГ на ДПС 17 му повярваха. До днес почетният председател на Движението мълчи по темата, но странно изключените от ПГ на ДПС депутати настояваха после за съставяне на кабинет.
„В три ката сараи, на хвърлей място от резиденцията на Ахмед Доган в Бояна, се шири дерибеят от с. Мъдрево Рамадан Аталай. Само с една заплата и много скандални сделки на сина му, Аталай е вдигнал приказен палат на 3 етажа, заобиколен от вековни боянски борове, смърчове и ели. Архитектурата е модерна и същевременно внушителна, издържана в британски стил“, пишат „Свободно слово“ и други медии.
Снежно бялата прогимназия с акценти в цвят венге има поне 20 отделни помещения, без да броим зимната градина и вътрешния басейн, които са елегантно сепарирани в страни от основния корпус, допълват от екипа, изследвал имота.
За да вдишва Рамадан Аталай свеж планински въздух, на горния етаж от хасиендата е изградена просторна тераса с гледка към планината, посочва „Свободно слово“.
„Дворът на депутата също е за чудо и приказ - свежо подкастрената зелена морава е изцяло по британски тертип, разнообразена с алпинеуми и малки алеи, оформени с луксозни каменни блокове. Тучната зеленина е обградена от борове, които хвърлят приятна сянка и пазят от летните жеги. Естествената растителност изолира градския шум така, че Аталай да пребивава в тишина и безметежие, като истински бей“, гласи още описанието за постижението на доайена в ДПС.
„От птичи поглед се вижда, че “Рамадан-сараят” слага в джоба си съседните къщи, нищо че комшии са му оръжейни босове, енергийни олигарси, строителни предприемачи, банкери и застрахователни шефове. Всички тези лица (чиито имена пазим в редакцията), дори тук-таме да са престъпвали закона или да са имали политически протекции, все пак са натрупали милионите си с труд, поемали са рискове, сключвали са тежки сделки и изобщо са видели бая зор през не особено краткия си живот, ето защо заслужават на стари години да се радват на има̀нето“, подчертава екипът.
На името на Рамадан Аталай няма “ни ферма, ни фирма”. Декларацията му за конфликт на интереси също е меко казано постна и там дворецът услужливо не е вписан. „В имотната партида на сина му Ревин също не откриваме архитектурното чудовище. Най-вероятно недвижимият имот на хартия е собственост на някоя от фирмите-пощенски кутии, през които минават комисионните от рушвети на Рамадан“, прогнозират бившите му съпартийци, цитирани от „Свободно слово“.
„Никой в ДПС обаче няма съмнения кой е истинският чорбаджия на имението, т.к. години наред Аталай е давал там пищни вечѐри и елегантни приеми за най-близкото си обкръжение. Всяка сутрин луксозният му Мерцедес потегля именно от тази къща за да стовари депутата я в парламента, я в някой скъп ресторант наоколо. Именно бившите му съпартийци насочиха екипа ни къде да снима и помолиха да попитаме КОНПИ, КПК и НАП как става номерът с една заплата техен колега да живее по-нашироко дори от самия Ахмед Доган“, посочват от медията.
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

29 comments so far,Add yours

  1. Анонимен10/8/24 20:19

    РАМАДАН АТАЛАЙ Е ГЛАВНИЯТ ВИНОВНИК ЗА РАЗЛОМА В ДПС. ТОЙ НОСИ ОСВОВНАТА ВИНА ЗА ВСИЧКО, КОЕТО СЕ СЛУЧИ ПРЕЗ ПОСЛЕДНИТЕ НЯКОЛКО СЕДМИЦИ. НАЙ-ГОЛЕМИЯТ ПРЕДАТЕЛ И НЕГОДНИК. ПОСЛЕДНО ВРЕМЕ СЕ ГУБИ, НО ЗАКОНЪТ ЩЕ ГО ДОСТИГНЕ.
    YAZIKLAR OLSUN, INŞALLAH MINNASINI GŐRMESIN. TŰRK GARIB HALKIN PARASINI ÇALMIŞSIN. NENELERIMIZIN VE DEDELERIMIZ VE BUYUKLERIMIZIN HILAC ALLA PARALARI YOK!!!
    ALLAH VAR GŐN SURAT.
    СРАМ И ПОЗОР СИ ЗА ЦЯЛАТА ТУРСКО ОБЩНОСТ В БЪЛГАРИЯ, НЕ САМО В БЪЛГАРИЯ!!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен11/8/24 07:31

      Напредничав е бил чиляка. Досега къде блеехте?

      Изтриване
    2. Анонимен11/8/24 10:10

      Човек станал мултимилионер, след като е станал политик си е нагла работа. И не е въпроса Иван ли е, Рамадан ли е, Георги ли, Хасан ли или Мики Маус. Политикът е като човек, които обещава, доверили са му се, убедил е и е избран от 10 хил. души, които са спестили пари и с тях искат да помогнат на 100 болни и гладни. Дават се тези пари на избрания, за да организира харченето им, както е обещал по най-добрия начин, за лечението на колкото се може повече от 100-те болни. Минават месец, два, три.....някои от болните са вече мъртви, за другите никакво лечение, гладуват си. А избраника с парите си направил дворец, купил си лимузина, яхта, наел си охрана, обградил се със сто човека, които да го защитават и да обясняват от сутрин до вечер колко е велик, размахвайки наточени брадви срещу всеки от 10-те хил., потърсил сметка за парите, с които са се платили всичките тия золуми.
      Това ли е демокрацията - нагла свинщина - политици мултимилионери баси ?

      Изтриване
  2. Анонимен10/8/24 20:28

    Хотел Берлин на кой е?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен11/8/24 00:44

      На Озман агата от с. Лисисите.

      Изтриване
    2. Анонимен11/8/24 00:52

      Берлин е в Германия. Дойчланд, дойчланд Юбер след. Юбер алес ундер белт! Ферщейн, аннадъму?

      Изтриване
  3. Анонимен10/8/24 20:34

    Рамадан Аталай е най-големият феодал. Разсепи ДПС, защото вашето мислене е след нас потоп. Партията те е хранила 30 години, и после се оправдаваш с Ахмед Доган, ДАНО В ПЪКЪЛА ИЗГОРИТЕ ВСИЧКИ, КОИТО СЕ ПОДИГРАХТЕ С МЕЧТИТЕ НА 3-4 ПОКОЛЕНИЯ.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен11/8/24 07:31

      Досега не го ли бяхте разбрали? 35 години вече?

      Изтриване
  4. Анонимен10/8/24 20:43

    Алианите ще направят дворци за сметка на отрудения сюнит

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен10/8/24 20:47

    Заради Рамадан Аталай ще ходим на поредни парламентарни избори. Имаше осигурено мнозинство. Използвайки името на Доган раздели депутатите на ДПС. Защото си знаел че твоят избирателен район не те иска. Ти направи цялата тази политическа помия на ДПС. Дано Аллах непозволи тези пари, които си спечелил та гърба на обикновените хора, на поколението ти да се ОТРАЗЯТ като отрова

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен10/8/24 20:51

    Браво,ербап е бил...

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен10/8/24 21:00

    Тези пари и имоти, които си трупал за сметка на хората, дано за твоето поколение носят нещастие и проклятие, защото деца не могат да се лекуват от безпаричие.

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен10/8/24 21:12

    Питайте ,питайте,

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен11/8/24 07:32

      Да, не ни пречите. Питайте и ще ви мине.

      Изтриване
  9. Анонимен10/8/24 22:37

    ОТВРАТ и ГНУС е този крадлив корумпиран вечен вреден граблив депутат-парашутист-гнусен дерибей......Алуууууууу Ърмаднчооооо засрами се малко бе боклук гнусен,стадото едвам оцелява от днеска за утре....егати крадливите мафиотски дерибеииииииии....да живеееее Пеевскиииии и Новото начало

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен10/8/24 22:39

    Този гнусен крадлив дерибейййй на Прокурор и конфискация на всичкоооо в полза на държавата или на бедното стадо.....виж тиииииии за какво е бил борбата през годините и да е вечния вреден крадлив депутат-дерибей....

    ОтговорИзтриване
  11. Анонимен10/8/24 23:34

    Той заслужава много повече лукс и богатсва, той е нашият собственик, недейте му завижда. Той е аристократ, родата му е със синя кръв, корените на майка и стигат до немските крале. А корените баща му стигали до бъкингамския дворец. Да живее господаря, това трябва да викате всички депесари. А на турски, Падишахъм чок яшя, падишахъм чок яша.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен11/8/24 00:58

      И сто сарая да има, предателя си е предател! Предаде държавата си! Аллах да го съди!

      Изтриване
    2. Анонимен11/8/24 13:01

      Той не вярва в Аллах.

      Изтриване
  12. Анонимен11/8/24 00:32

    A na hasanco Berlin kakvo ima deto vzima nayemi s kakvi pari I za kakva suma e kupil

    ОтговорИзтриване
  13. Анонимен11/8/24 06:56

    Напишете колко спални, бани и тоалетни има този дворец ако се знае де .

    ОтговорИзтриване
  14. Анонимен11/8/24 06:58

    А момента къде е той не се вижда от много време.

    ОтговорИзтриване
  15. Анонимен11/8/24 08:16

    ОБЩИНИТЕ В КЪРДЖАЛИ ДА РАЗБИРАТ, ЧЕ ПАК ИМ СЕ ГОТВИ ВЪЛЧИ КАПАН. ПРИНЦИПАЛИТЕ, АДМИНИСТРАЦИЯТА И СЛУЖИТЕЛИТЕ, АКО ИСКАТ ПАК ДА НЕ ГИ КОНТРОЛИРАТ ЕГОИСТИ И ЛИЦЕМЕРИ, КАТО ДЖЕВДЖЕТ ЧАКЪРОВ И РАМАДАН АТАЛАЙ (ПОСЛЕДНО ВРЕМЕ СЕ ГУБИ, СКРИ СЕ МИШОКА), КОИТО МИСЛЯТ САМО ЗА ЛИЧНИТЕ СИ ИКОНОМИЧЕСКИ И КОРПОРАТИВНИ ИНТЕРЕСИ.
    ПРИЗОВАВАМ ВИ НАПРАВЕТЕ МЪДРО И ПРАГМАТИЧНО РЕШЕНИЕ ПОДКРЕПЕТЕ - ПРЕДСЕДАТЕЛЯ НА ДПС ДЕЛЯН ПЕЕВСКИ!!!
    РАЗБЕРЕТЕ ЧЕ КОНФЛИКТЪТ Е МЕЖДУ СТАРАТА И НОВАТА ГЕНЕРАЦИЯ В ДПС, А ДРУГИ ТЪРСЯТ ЛИЧНИ ИЗГОДИ ТОВА СА "ЧАКЪРОВ И АТАЛАЙ.

    ОтговорИзтриване
  16. Анонимен11/8/24 08:33

    Да се организираме и да му ходим на гости в този лукс сарай на гости у този гнусен долен крадлив миризлив плъх вечен депутат -крадлив дерибей и да му зададем въпроси на място.....с влакови композицииии са крали тези гнусни хайдуци от ДПС...ще гласуваме за Пеевскиииииии и Новото начало

    ОтговорИзтриване
  17. Анонимен11/8/24 09:01

    Този гнусар Рамадан от 30 години е работил и крал само за своя изгода и просперитет. Тези в ДПС се чудят кой по голям палат да има, кой повече да открадне, кой по голяма сума да натрупа. Този палат с какви пари е построен, с какви средства? А подръжката градинари, слуги, лакеи, сметките данъците как се плащат? Той трябва да има легален бизнес за милиони за да поддържа такъв имот. Значи човека за тези дълги години се е работил само за комисионни, рушвети, крадене, далавери. А електоратът , той да живее с 900 лева на месец, да ляга става и да им целува ръка и крака и цял живот да им гласува. А те да крадат да си строят палати и хотели , за да могат те да се правят на аристократи дошли от село. Алчни некадърни, бездарни, деребеи. Заради такива като този България и хората са на този хал.

    ОтговорИзтриване
  18. Анонимен11/8/24 09:11

    В политиката всички за лични облаги се борят и кой колкото може.

    ОтговорИзтриване
  19. Анонимен11/8/24 11:48

    ТИПИЧНА БЪЛГАРСКА РАБОТА.НА ПРИКАЗКИ МНОГО СА КАНДИДАТИГЕ ЗА ЗАТВОРА,А НЯМА НИТО ЕДИН ВКАРАН.ТОВА ЩЕ БЪДЕ ВЕЧНО ДОКАТО СПУСНАТИТЕ ОТ ГОРЕ ДЪРЖАВНИ ОБВИНИТЕЛИ НЕ РАЗБЕРАТ,ЧЕ НЕ СА ИЗПРАТЕНИ ЛЮБОВ ДА ВЪРТЯТ,А ДА РАБОТЯТ.

    ОтговорИзтриване
  20. Анонимен11/8/24 13:46

    Този Аталай къде изчезна бее хич го няма направи кашата

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.