24rodopi.com/Политика

Съпредседателят на ДПС Джевдет Чакъров попари мечтите на областния председател на ДПС Ресми Мурад за присъствие в 51-ото Народно събрание, но пък му обещава подкрепа отново да стане кмет на Ардино.

Това разкри пред 24rodopi.com активист на фракцията „Аталай-Чакъров“, който неотлъчно следваше съпредседателя в Ардино в петък вечер и свободно пресъздава както официалното говорене на Чакъров, така и неговите намеци в разговорите в града под Белите брези.

Припомняме, че преди концерта на Фики Стораро, Чакъров потвърди новината на 24rodopi.com, че Ахмед Доган ще води наесен листата на ДПС в 9-ти Кърджалийски многомандатен избирателен район, а така също почетният председател отново ще реди списъците в останалите региони. Все още не се знае в каква коалиция фракцията ще се включи в предсрочните парламентарни избори, но сигурното е, че ще има две ДПС-та.

Първоначално Джейхан Ибрямов и Илхан Кючюк, също дейни представители на групата „Аталай - Чакъров“, проучваха варианта „Хасан Азис – водач на листата“, но се оказа, че Чакъров има по-печеливш ход. Той смята, че бившият депутат от Меджлиса и негов братовчед Юксел Йозкан от Бурса трябва да е първи в кърджалийския списък. Ресми Мурад също не скри амбициите си да заеме първото място, или поне второто, което също щяло да бъде избираемо за фракцията.

След като 24rodopi.com първи съобщи, че Доган ще бъде вписан като водач в Кърджали и Благоевград, изброените лица могат да бъдат само пълнеж в листата.

Чакъров обаче успокоил Ресми Мурад, че „ако не на тези парламентарни избори, за него ще има приятна изненада на следващите местни“.

Припомняме, че Мурад беше три мандата кмет на община Ардино, но Доган го свали и гласува доверие на Изет Шабан. На последните консултации за кметски номинации за мандат „2023-2027“ в „сарая“ отново имаше сблъсък на стратегиите на Шабан и Мурад, но първият спечели безапелационно състезанието.

За постигането на голямата си цел – отново да стане кмет на Ардино, Ресми Мурад дори подготви екип. Той пробута от квотата на помаците приятеля си Павлин Кръстев за депутат, а близката си Зюлфие Ибрямова – за член на Централния съвет, отнемайки правото на председатели на общински съвети от региона.

Проблем за Ресми Мурад е "богатото CV на предател", както се изразяват за него опонентите му. Той последва Лютви Местан и Бахри Юмер в партия "ДОСТ", после пък "предаде" достаджиите и се върна в ДПС. Наскоро Мурад благодари на Делян Пеевски за позицията "областен управител на Кърджали", която заемаше по-малко от месец. След отстраняването му, Мурад започна да лепи плакати срещу Пеевски и да пуска декларации срещу председателя на ПГ на ДПС от името на Областния съвет, но без да са провеждани заседания.

Доган категорично ще води листата в Кърджали, а на второто място Чакъров вижда Тимур Халилов, който „ще стои много по-добре на парламентарната трибуна от Хасан Азис, Ресми Мурад и Юксел Йозкан“. Халилов стана народен представител с 1 000 гласа в столичен избирателен район, но в новата ситуация, той би повторил мандат само от смесен регион. Освен това, Халилов е с ардински корени. За третото място Доган има „изненадваща приятно кандидатура“.

Изет Шабан пък има амбиции за трети кметски мандат, особено след направеното от него и екипа му в общината, одобрените проекти и полученото рекордно финансиране в последната година.

На снимката: На гости в Ардино по време на панаир - Ресми Мурад, Джевдет Чакъров и Павлин Кръстев (от дясно наляво) 

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

57 comments so far,Add yours

  1. Анонимен11/8/24 10:54

    Гейове в лицето на павлинката не искаме в ДПС. ТО подкрепи Пеевски, но същия го изрита заради декларацията на ресми в подкреап на Доган, след това се намърда при Чакъров, но доцента не е глупав и усеща хората с болни амбиции и обратни резби и ардинчани не искат да гледат същите мутри цял живот...

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен11/8/24 17:47

      Приятелче, цялото дъпъсъ гласуваха против анти-гей закона. Осъзнаваш ли го? Тези са за гей пропагандата в училищата!?!?

      Изтриване
  2. Анонимен11/8/24 10:55

    Зюлфие също да се научи да се срамува малко когато обикаля в града в крайна сметка не е любовница на Джорд Клуни... а на оня от третак

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен11/8/24 11:01

    Чакъров, по бързата процедура да се махаш от Кърджалийска област. НЕ ТЕ ИСКАМЕ. Няма да ГЛАСУВАМЕ и за ДОГАН, ако е той на първо място в листата. Вие ще трупате богатства, а ние като овце да гласумаве...няма да стане тази работа. ИСКАМЕ ХОРА ОТ КЪРДЖАЛИЙСКА ОБЛАСТ в първите 5 места на листата...иначе НЯМА да ГЛАСУВАМЕ ЗА НЕПОЗНАТИ И ЧУЖДИ НАС ХОРА....ЩЕ ИНФОРМИРАМЕ И СТАРЦИТЕ ПО СЕЛАТА!!!! РОДОПИ24 действайте по въпроса...вие знаете как.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен11/8/24 18:41

      Сега ли се сети че гласуваш като овца.

      Изтриване
  4. Анонимен11/8/24 11:02

    Toya cakirov may Hal habersi nyama ot politika vse edno hasan da virnat sistiyat e tozi Murad tyah ne gi iska naroda vreme cakirov da se mahne ot taya partita povece ako gi virnat nyama da glasuvam za dps nikoga

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен11/8/24 11:08

    Празни мечти носталгия към годините когато грабеха и никой не ги притесняваше

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен11/8/24 11:15

    СТАРИТЕ ДЕРИБЕЙСКИ МУЦУНИ ПАК СЕ ОБЛИЗВАТ ЗА ВЛАСТ.МЕРАЦИТЕ СА ТЕХНИ,НО ГЛАСЪТ НА ИЗБОРИТЕ Е НАШ.

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен11/8/24 11:20

    РЕСМИ МУРАД ДА ГЛЕДА КАКВО ПРАВИ СЕГАШНИЯ КМЕТ ЗА ГРАД АРДИНО.ЧОВЕК КОЙТО СИ ГЛЕДА РАБОТАТА СИ ,ЗАЩО ТРЯБВА ДА ГО СМЕНЯТ С ЕДИН КРАДЕЦ.

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен11/8/24 11:24

    Продажници са всички!

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен11/8/24 11:24

    С цялото си нахалство продължават да слизат пред бедния народ и пак обещават Тука има-Тука нема...грам съвест и морал нямат пред бедните избиратели...Алуууууууу алчните дерибеииииииии мястито ви е в затвора...имаме си Пеевскииииииии и ще гласуваме за Новото начало...ВЪН ВЪН ВЪН кърлежите от ДПС

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен11/8/24 11:25

    Г-н Чакъров, Ардинци дали ще подкрепят р.м. за кмет на Ардино. Това да не е да купуваш краставици от пазара...

    ОтговорИзтриване
  11. Анонимен11/8/24 11:30

    Един от тарторите на алпните дерибеиииииии раздава постове....Срам и Позор е този индивид на снимката....Алуууии господин дерибей стадото избира Кой да е кмет или Кой да е депутат а НЕ тиииии крадлив хайдук...Пеевскииии ще ви оправи вас крадците и кърлежите в ДПС...да живееее Новото начало с бат Пеевскиииииииииииииии

    ОтговорИзтриване
  12. Анонимен11/8/24 11:32

    Искаме ново начало, стига им на дерибеиде да бъдат толкова на власт

    ОтговорИзтриване
  13. Анонимен11/8/24 11:33

    А от Кърджали ще има ли?!?!

    ОтговорИзтриване
  14. Анонимен11/8/24 11:46

    С парашутисти доникъде няма да се стигне.
    Тимур мимур да са си в София!

    ОтговорИзтриване
  15. Анонимен11/8/24 11:49

    Гладна кокошка просо сънува

    ОтговорИзтриване
  16. Анонимен11/8/24 11:52

    В България няма ли държава, няма ли разузнаване, няма ли борба срещу изпирането на пари? Проследете и Разпитайте ресмито и още един Ардинец тихата вода от Турция каленаджи и ще разплетете целия чорап пари имоти далавери. Вие не знаете къде да копаете. Ключът за бараката е у тия двамата.

    ОтговорИзтриване
  17. Анонимен11/8/24 11:54

    Пак ли този бе?

    ОтговорИзтриване
  18. Анонимен11/8/24 11:57

    По добре кмет на Лисиците !

    ОтговорИзтриване
  19. Анонимен11/8/24 11:57

    Помияри!!!!!!!

    ОтговорИзтриване
  20. Анонимен11/8/24 11:57

    От кон на магаре ще се качи Мурад така ли ако беше при г-н Пеевски областен щеше да седи сега

    ОтговорИзтриване
  21. Анонимен11/8/24 12:07

    Трай коньо за зелена трева останаха ли балами да гласуват за тия айдуци

    ОтговорИзтриване
  22. Анонимен11/8/24 12:27

    Дерибеииии. Да гласувам за снимка няма да стане. Не се накитите. Време за ново начало. Ардино не ви иска.

    ОтговорИзтриване
  23. Анонимен11/8/24 12:27

    Ахмед Доган , дали ще дойде при стадото , или някой друг ще ни чете посланията му.Въобще жив ли е

    ОтговорИзтриване
  24. Анонимен11/8/24 12:37

    Парите вече ще ги вземе Чакъров,почва наддаването за депутати и кметове.

    ОтговорИзтриване
  25. Анонимен11/8/24 13:51

    kvoto i da vadite rodopi 24 peevski e 4ao ot dps dps si e sas dogan i tva se vijda ama sled kato dogan se poiavi pak na bql kon eodopi 24 vie kade 6te ste togava

    ОтговорИзтриване
  26. Анонимен11/8/24 14:06

    CAKIR MAKIR GITI BITI SON ARTIK jandarma dani44ni SARAI MARAI HEPSI DANI4NI ,

    ОтговорИзтриване
  27. Анонимен11/8/24 14:26

    Чакъров, тези и имотно състояние, които имаш са благодарение на ДПС. Сега си тръгнал да разсепиш ДПС - ДАНО ДА НЕ ВИДИШ БЯЛ СВЯТ.
    ALLAH BELANI VERSIN!!!. PARTIYIN ETRAFINDA KAZANDIN PARALAR LENET OLSUN SANA VE AYLENE.

    ОтговорИзтриване
  28. Анонимен11/8/24 14:30

    Ким бу колдур ба

    ОтговорИзтриване
  29. Анонимен11/8/24 14:54

    Която от двете депесета направи коалиция с дост може да спечели още 100хиляди гласа

    ОтговорИзтриване
  30. Анонимен11/8/24 14:55

    Веднъж предател цял живот остава предател даже Касим вафладжията стои далеч от Ресми а ние от село Горно Прахово вече му нямаме никакво доверие защото заради неговото некадърно управление цялото село е без вода

    ОтговорИзтриване
  31. Анонимен11/8/24 16:12

    Пьрвото условие е да няма никакви парашутисти и стари депутати кандидати от квотата на Кьрджали.,освен председателя ако желае.Ние разчитаме и вярваме в него.Другите ще бьдат нашите момчета ,между другото сегашните ни депутати стоят много добре и можем да се доверим на тях.Кьрджали винаги е имал кадри но местните пьрвенци за да не останат на сянката ,винаги са подкрепяли пришьлците. Опита от 30 години показа че тези хора не милеят за нас ,мислят за собственно благополучие.За да трьгне Кьрджали трябва да сме заедно да не се делим . Вижте ни града инфраструктурата е от 70 години ,трафика е ужас.Кой не направи от 30 години околоврььсното. Долу структурите по места ще определят селския и общинският кмет ,вие като избирате те се преврьщат в дерибеи.

    ОтговорИзтриване
  32. Анонимен11/8/24 16:28

    Чакъров като бил доктор свикнал да взема рушвети от хората на човека му станал навик без да краде пари от властта неможе да

    ОтговорИзтриване
  33. Анонимен11/8/24 16:43

    Чакъров , юксел , аталай , Хасан да се махат от Кърджали, да не ги подгоним с камъни.Боклуци с боклуци.

    ОтговорИзтриване
  34. Анонимен11/8/24 16:51

    NOVOTO. NACALO. SAMO. NAPRET

    STIGA . VE4E. MNOGO. AL4NI. STANAHTE
    POTKREPA. ZA. NOVOTO. NACALO
    KRATSITE. VIN.

    ОтговорИзтриване
  35. Анонимен11/8/24 17:38

    КАК ЩЕ Е ПЪРВИЯТ В ЛИСТАТА НА К-ЛИ. ТОЙ ЗАГРАБИЛ ПОЧТИ ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ И ПАК ЛИ ДА ГЛАСУВАТ ЗА НЕГО.ТОВА МОЖЕ ДО ГО НАПРАВИ ЕДИН ПРОСТ И НЕГРАМОТЕН ЧОВЕК.

    ОтговорИзтриване
  36. Анонимен11/8/24 17:43

    Resmito satti Bahriyi onun sayesinde belediye başkanı olmuştu adam vali oldu ama adam olamamış şimdi ortada kaldı sarmotalar gibi

    ОтговорИзтриване
  37. Анонимен11/8/24 18:36

    Публикувайте коментарите. Истината е в тях.

    ОтговорИзтриване
  38. Анонимен11/8/24 18:39

    Как имат очи да се показват пред хората.Откраднаха милиарди и докараха хората до просешка тояга.И още ламтят за власт и пари за разтрел сте или живи да ви изгорят .

    ОтговорИзтриване
  39. Анонимен11/8/24 18:59

    Хасан каква работа има там не мога да разбера,хАСАНЕ не те искаме разбери го.

    ОтговорИзтриване
  40. Анонимен11/8/24 19:26

    Ахмедчо,на есен ще броиш на пръсти гласовете за теб и дерибеите тИ..

    ОтговорИзтриване
  41. Анонимен11/8/24 20:59

    Чакъра.Аталайа,Ибряма,Къчъка вън от Кърджали👊

    ОтговорИзтриване
  42. Анонимен11/8/24 21:02

    Да им съберат парите на тия капути и ще направят няколко околовръстни +музей на амет доган.

    ОтговорИзтриване
  43. Анонимен11/8/24 23:22

    Bън всички боклуци депутати и кметове хърсъзи от ДПС некадърници такива,не се наядохте. Безсрамници!

    ОтговорИзтриване
  44. Анонимен12/8/24 04:26

    Тази Зулфие затова ли се върти покрай кметицата на Чамдере и тя е от Тертак.Затова ли ходи в чамдере на празненствата и.Ресми я направи кметица

    ОтговорИзтриване
  45. Анонимен12/8/24 04:27

    Ти закускаджия ли си Касим като е вафладжия.Усуква те виждаме

    ОтговорИзтриване
  46. Анонимен12/8/24 04:39

    Ресми не е виновен за водата вашия кмет си е виновен дето го избрахте.Кажете какво е направил за селото пиянде.Едни кучета не можа да разкара от площада.Горно Прахово площада е като кучкарник.Скоро ще има хора болни от кучешка тения

    ОтговорИзтриване
  47. Анонимен12/8/24 07:56

    павлин кръъстев и тимур халилов са едни истински КАРИЕРИСТИ И НИЩО ПОВЕЧЕ. СЛЪНЧОГЛЕДИ И ПОСРЕДСТВЕНИ СИВИ СЪЩЕСТВА. ОТ ДРУГА РАБОТА ЩЕ ОСТАНАТ ГЛАДНИ ЗАЩОТО НЕ ГИ БИВА ЗА НИЩО ОСВЕН ДА ЛИЖАТ-МАЖАТ ЗАД---ТЕ НА ВЛАСТИМАЩИТЕ И ДАВАЩИТЕ. ДО КОГА С ТАКИВА ОТВРАТИ.

    ОтговорИзтриване
  48. Анонимен12/8/24 14:33


    Али ага е на риболов.Хваща златната рибка.Тя му се моли:
    ,,Пусни ме Ага; аз съм стара ,но за сметка на това ще ти изпълня едно желание.”
    Мисли Али ага ,чеше глава и си клати феса : “Хм остарях ,34 години бях само гласоподавател на село,магарето го издигнаха стана кмет; за мен- файда нет(уок).”
    След кратка равносметка решил:”Пускам те ,но искам да стегнеш там (сочи с мигащо око бардака ;зад кметството,където заман заман харчи парите изкарани с кръв и пот от тютюна )първо да е чисто ,второ да е с нови момичета .”
    Хоп ,щом се цопнала златната рибка в реката и той се озовал в приказен сарай,но за негова изненада бил заобиколен старите АВТЕНТИЧНИ труженички.
    Попитал набързо отдалечаващата се рибка “Ай сктир,не олду?”
    и се чуло ехото на рибката:”Балък Ефенди ,имаше право само на едно желание.”и седем пъти така….

    ОтговорИзтриване
  49. Анонимен12/8/24 18:59

    Sichki na tovarnia vlak i gule gule da gasat pojari u komshiite.

    ОтговорИзтриване
  50. Анонимен12/8/24 19:37

    Крадци и кърлежи, чакъри и мостове, които са врагове на бедния народ:
    ВЪН ОТ КЪРДЖАЛИ!

    ОтговорИзтриване
  51. Анонимен14/8/24 15:10

    Ардинчаните да спрат да плюят по Павлин анонимно. И вашият град не е китка

    ОтговорИзтриване
  52. Анонимен14/8/24 15:10

    В село Дедино няма вода от 100 години, да се разследва кмета на селото

    ОтговорИзтриване
  53. Анонимен14/8/24 15:12

    Кмета на село Дедино на прокурор, да обяснява защо в селото няма вода за погребения дори

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.