24rodopi.com/Темата+

Няма как Гайтански да е подбудил главния изпълнителен директор на Българската банка за развитие (ББР) към присвояване на средства – 150 милиона лева за фирмата в момчилградското село Груево.

Това смята адвокатът на Румен Гайтански - Вълка, Константин Симеонов, който изрази недоумение относно обвинението и подчерта, че кредитната политика и решенията за отпускане на кредити са изцяло отговорност на банката, а не на клиента.

"Прокуратурата няма фантазия и не може да измисли нещо по-качествено като обвинение – и в двата случая има присвояване с подбудителство и помагачество. Проблемът с липсата на обезпечения по заема не е на Румен Гайтански, а на цялото ръководство на банката, не само директорът е подписал тези документи. Да не говорим, че принципно такъв кредит не би следвало въобще да се отпуска", категоричен е Симеонов.

Припомняме, че Румен Гайтански-Вълка беше задържан за 72 часа, след като на 16 август следобед се предаде доброволно. Той се разследва за присвояване на необезпечен кредит от близо 150 млн. лева, като заедно с него в схемата е и бившият изпълнителен директор на Българската банка за развитие (ББР) Стоян Мавродиев, както и Иван Георгиев, който е представител на фирмата "Роудуей кънстръкшън".

След като са получени парите, Вълка дал 30 милиона лева назаем на ТЕЦ-а на Ахмед Доган.

"Гайтански се яви, за да бъдат извършени следствени действия, не се е "предал" , твърди адвокатът на Вълка, цитиран от бТВ и „Блиц“.

"Аз не съм мишок, за да се крия", казал Вълка.

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

11 comments so far,Add yours

  1. Анонимен17/8/24 14:01

    Аз простосмъртния Али от Груево основа фирма и поискам 150 милиона кредит ще ми отпуснат ли? Защо ни правят на маймуни? Без политическа намеса няма как да стане, сега ще излезе ни лук ял ни лук мирисал, а парите ги няма отишли по предназначение

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен17/8/24 14:16

    Да да няма как да ги подбуди. Дяват необезпечен кредит от държавна банка в размер на 150 милиона лева на всеки от улицата. Хич не го е подбудил, просто са съучастници с еднакви извършителни дялове. Ама защо да го подбужда като оня от вчера е готов да лапне и той дял от народната пара. Да не говорим, че Гайтански отклонил 30 мио от тези овчи пари за Сокола и това си е чисто присвоявване. Закрийте тази Държава олицетворение на ОПГ. Стига сме плащали данъци за тази ОПГ.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен17/8/24 15:42

      Щеее плащате, ще плащаме и още как, няма мърдане.

      Изтриване
  3. Анонимен17/8/24 16:18

    Изтеглени 150 милн . лева от ББР, парите ги няма, но и виновни няма . Построиха част от калпавата магистрала "Тракия" в посока Бургас и обратно, окрадоха част от парите, всеки боже ден стават катастрофи- виновни няма . Банка БТК фалира, парите ги няма, но и виновни няма . Вижте какво става на пътя за "Маказа", всеки ден километрични опашки от автомобили за да минат границата с Гърция, всяка година ремонти, виновни пак няма . Егати европейската държава .

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен17/8/24 20:35

    Принципно Вълка и Сокола отдавна трябва да са в затвора. Присвоили са пари не ги връщат нито главница нито лихва, нито нищо. Това са наши пари, от наши данъци, Ние сме ги изкарали с нашият труд. Затова събираме пари за болни деца, щото вие ги крадете с милиони, в хазната няма пари за болни деца за високи пенсии и заплати. Щото едни богаташи са решили да живеят в сараи да имат майбаси, яхти, за идиоти ни взехте вече.


    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен18/8/24 10:12

      Вече ? Не е ли така отдавна ?

      Изтриване
  5. Анонимен18/8/24 06:19

    Айде сега , ново пет! Как така ще е виновен "горкия" Гайтански! Оня насила му дава парите, а той да отказва! Човека спазва народните поговорки и традиции, а в случая " Дават ли ти - вземай, гонят ли те бягай"! Ееей и на будали& ни правят и ние си мълчимммм!

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен18/8/24 06:59

    Ганьо си е проблемен, само при султаните беше послушен, честен и чист. Ем че как...тогава не се прилагаха европейски закони за това азиатско племе...бяха послушни не, направо бяха по-големи мюфтии от баш мютията...мирни, кротки, тихи...имаше ред, играеше камшика, а и понякога секирата на баш палач-агата. С азиатци не можеш да се справяш по-друг начин.

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен18/8/24 09:14

    Това не е кредит а кражба и подялба.

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен18/8/24 20:40

    Ужас.Тия зорлен ни правят на маймуни. Чак човек да го е гнус да го чете.Безкруполни хора,без съвест и морал.

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен18/8/24 23:05

    Колкото повече и по-интензивни са страданията и болките на офсете, толкова по-силна е досегашната етническа партия ДПС. Страданията, болките и пр. на офсете са истинската сила на организацията!

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.