Михаела Илиева/24rodopi.com/Регион

Още от началото на месец август в почти всички населени места в община Кирково започнаха традиционни възстановки на древния празник "Рапка". Той е характерен за района и се свързва с варенето на царевицата, която после се раздава безплатно на всички гости.

В събота празник на царевицата бе организиран в село Бенковски, където от местното кметство бяха подготвили богата фолклорна програма. През целия ден на площада бе открит щанд с местни ястия, приготвени от жителите на селото. Освен кулинарни изкушения, имаше и почерпка от безплатна бира и скара.

Началото на "Рапката" бе поставено с детското шоу "Косе Босе", което зарадва децата със своята изненада - голяма бяла мечка. Фолклорната програма откриха танцовите състави от Бенковски и Драганово. Специален гост на събитието бе народната певица Теди Еротеева, която зарадва жителите на селото с родопски и пирински мелодии, както и подари свои албуми на върлите си фенове. След нея на сцената се качиха младият талант на Бенковски - клавиристът Беркай Местан и гласовете на Дрангово - Пламена Манолова и Милко Бозалиев. В продължение на часове се виха дълги и кръшни хора. Празникът приключи с пищна и красива заря.

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

3 comments so far,Add yours

  1. Анонимен25/8/24 13:38

    До тук добре, но се вдига много шум за малко нещо. Какво е това нещо, един камион тонколони, за самодейни състави и някоя изпълнителка, на селски събор. Излишни масрафи, пари на вятъра за толкоз много тонколони. Община Киркова пръска безразборно парите на нас данъкоплатците. Да няма и там от дерибеите.

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен25/8/24 14:31

    За селата от Фотиново и Чорбаджийско ще имали нещо...като гледаме само ряпка...идват избори .От една секция в Фотиново получавате повече гласове от четирите в Бенковски.Общинските съветници да се събудят...

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен26/8/24 03:59

    За тях фотиново само на избори има,иначе таково сало не съществува.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.