24rodopi.com/Общество

Днес председателят на ДПС г-н Делян Пеевски посети с група народни представители от Движението за права и свободи Главното мюфтийство в знак на учтивост, съобщава главния секретар на мюфтийството Джелал Фаик. Това се случило преди петъчния намаз, а след молитвата водачите на мюсюлманите провели още една важна среща.

Председателят на ДПС Делян Пеевски се срещна с главния мюфтия на България д-р Мустафа Хаджи и главния секретар на Мюсюлманското изповедание Джелал Фаик, потвърдиха от пресцентъра на ДПС.

На срещата е била обсъдена ролята на вероизповеданията в България, в частност мюсюлманското, като всички са били категорични, че е необходимо обединение на хората с мюсюлманско вероизповедание, които да утвърждават традиционните семейни ценности и да възпитават  децата в духа на тези ценности, посочват от ПГ на ДПС.

Председателят ДПС Делян Пеевски е изразил своето  дълбоко уважение и висока оценка за работата на Главно мюфтийство за запазването на толерантността и мирното съжителство между хора, изповядващи различни религии и равнопоставеността на всички български граждани, както и значимата роля на българските мюсюлмани в запазването на  толерантността и единството на българското общество.

Обсъден е бил и въпросът за хода на спешния ремонт на новата сградата на Главно мюфтийство в София, като ремонтът е финансово подкрепен от капиталовите разходи на централния бюджет.

На срещата присъствали Йордан Цонев, зам.-председател на НС и на ДПС, зам.-председателите на ПГ на ДПС и на ДПС Байрам Байрам, Хамид Хамид, Искра Михайлова, Халил Летифов, Станислав Анастасов, Ертен Анисова и секретаря на ПГ на ДПС Елван Гюркаш.

„Тази седмица беше изключително натоварена и изпълнена с множество важни срещи и ангажименти. Завършекът ѝ беше особено значим с официалната среща с Н. Пр. г-н Мехмет Саит Уянък, посланик на Република Турция в България.

В атмосферата на резиденцията на посланик Уянък имахме възможност да обсъдим множество важни теми и да затвърдим доброто сътрудничество“, отбеляза в късния следобед главният секретар на Главно мюфтийство.

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

23 comments so far,Add yours

  1. Анонимен16/8/24 18:17

    Ами сега районния мюфтия Басри Еминефенди на Кърджали с кое Дпс ще ходи на предизборни митинги.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен17/8/24 07:45

      Той е от фурнаджийските лопати, все ще измисли нещо.

      Изтриване
  2. Анонимен16/8/24 18:47

    Поздравявам г-н Пеевски за срещата му/която не е единствена/с ръководството на мюсюлманското вероизповедание в Б-я.Знам че е съдействал и помагал със средства за джамии и др.религ.храмове.И не си спомням за подобни действия за някой от сараите за последните години,даже се съмнявам за тяхната религия,въобще дали имат такава

    ОтговорИзтриване
  3. Наблюдател16/8/24 18:52

    ПЕЕВСКИ ИМА ПОДКРЕПАТА НА ТУРЦИЯ И НЕ СЛУЧАЙНО СТАНА ПРЕДСЕДАТЕЛ НА КОМИТЕТА ЗА ПРИЯТЕЛСТВО С ТУРЦИЯ,А БОРИСОВ СЪС САЩ.ПОСЛАНИКЪТ СЕ СРЕЩА САМО С ПЕЕВСКИ ,А НЕ С ОТЦЕПНИЦИТЕ КОЕТО Е ЯСЕН ЗНАК ЗА ТОВА КОЙ КОЙ Е.

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен16/8/24 19:23

    С Пеевски сме...Дерибейите в затвора!

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен16/8/24 19:24

    S vas e naroda samo napred ne iskame tiya derebeyi

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен16/8/24 20:03

    Браво респект господин Пеевски. От както създаде дпс някой освен предизборно да е виждал дръндярския,ърмадан или Чакъров да идат на джамия или в мюфтийство.

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен16/8/24 20:31

    Ахмед Доган колко пъти е отишъл
    при мюфтията или Аталай аз не се сещам !

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен16/8/24 20:35

    Браво г-Пеевски а агата Ахмед кока е отишъл на петъчна молитва ?

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен16/8/24 21:16

    Голяма излагация в Пловдив;Чакъров. Кючюк и агент Вергил посрещане от 10души от щаба на дерибеите избиратели нема бате оти.

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен16/8/24 23:00

    Председателят на ДПС много уважаемият, господин Делян Пеевски, нама ли някакво звание като: инженер, доктор, професор, доцент. С каквито се кичат старите ръководители на ДПС които: доктори, инженери и пр. се оказаха професионални измамници. "ДОЛАНДЪРЪДЖЪ"

    ОтговорИзтриване
  11. Анонимен16/8/24 23:24

    Нека има разбирателство

    ОтговорИзтриване
  12. Анонимен16/8/24 23:37

    Да ни е жив и здрав бат Пеевскииииииииииииииииииииииии и Новото начало в ДПС
    Ясно и точно казах е ВЪН ВЪН ВЪН вечните вредните алчните депутатииии дерибеиииииии

    ОтговорИзтриване
  13. Анонимен17/8/24 09:19

    И кои са "важните" теми които са обсъждали с Посланика?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен17/8/24 11:41

      Сигурно ще ни признаят за малцинство

      Изтриване
  14. Анонимен17/8/24 09:37

    Ahmet Dogan camiyle işi yok parayla işi var parti yok Ahmet yok

    ОтговорИзтриване
  15. Анонимен17/8/24 10:17

    Тия деребеии дето подкрепят Гаргата Доган ако бяха вярващи нямаше да крадат толкова много от народа?

    ОтговорИзтриване
  16. Анонимен17/8/24 10:17

    Тия деребеии дето подкрепят Гаргата Доган ако бяха вярващи нямаше да крадат толкова много от народа?

    ОтговорИзтриване
  17. Анонимен17/8/24 11:21

    добре ама защо пак както винаги на ОТЧЕТ ПРЕД ТУРСКОТО ПОСОЛСТВО,Т.Е. ПРЕД ТУРСКАТА ДЪРЖАВА. ЗАТОВА ВСИЧКИ И ЕДНИТЕ И ДРУГИТЕ СА ТРОЯНСКИ КОНЕ В БЪЛГАРИЯ

    ОтговорИзтриване
  18. Анонимен17/8/24 15:17

    POLITIKATA E MNOGO SLOJNA RABOTA VIJTE KAKVI NESTA STANAHA VSICKI GOVORIYAT ZA HORATA MISLIYAT ZA HORATA KIDE SA HORATA KIDE SA DERIBEYITE MLADEJITE NI VSICKI SA IZVIN BILGARIYA NA RABOTA A TEHNITE DETSA VINKA SAMO UCAT IMA KOY TRUPA MILIONITE

    ОтговорИзтриване
  19. Анонимен17/8/24 16:02

    Абе амсалак няма такава държава "България" ако я имаше нямаше да има Вълк, Плъх и ПОМИЯР като Хасан затова отчета е пред Турция????????

    ОтговорИзтриване
  20. Анонимен17/8/24 17:54

    А ти в коя държава живееш?

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.