24rodopi.com/Политика

Решението за смяна на областните управители на Кърджали и Смолян – Ресми Мурад и Румен Пехливанов, е взето от Министерски съвет и от мен като министър-председател при условията на оперативна самостоятелност.

Това заяви служебният премиер и външен министър Димитър Главчев по време на парламентарния контрол в Партийния дом. Въпросът му бе зададен от групата на Рамадан Аталай и Джевдет Чакъров.

Главчев обясни, че областните управители и техните заместници не са мандатни органи и подлежат на смяна по всяко време и по усмотрение на властта. Всякакви внушения за политически мотиви са напълно несъстоятелни. При вземане на кадрови решения за смяна на областните управители се гледа тяхната професионалната компетентност, а не политическата принадлежност, коментира Главчев.

Ресми Мурад се оказа, че в краткия си стаж на областен управител основно се е занимавал с политическа дейност в полза на фракцията на Аталай и Чакъров – писане на декларация, лепене на плакати срещу опоненти, събиране на група за партийна сбирка в столицата и щурм на централата на ДПС, в които участвал и той.

"Всяка смяна във висшата администрация предизвиква обществен отзвук и предизвиква разнообразни политически и партийни интерпретации", каза Главчев.

Той обаче определи като несъстоятелни твърденията за вмешателство в решението на кабинета при назначаването на областните управители.

"Нямам зависимости. Ако докажете една зависимост, ще си подам оставката, защото не знам какво ще правите после", пошегува се Главчев, реферирайки към последните промени в Конституцията.

А след това продължи: "Не смятам да изпадам в зависимости освен тази на Конституцията и законите в страната. Готов съм да говоря с всеки, който твърди обратното".

На снимката: Никола Чанев (вляво) се върна на старата позиция след краткия стаж на Ресми Мурад като областен управител

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

13 comments so far,Add yours

  1. Анонимен2/8/24 20:27

    Така е редно.Този областен управител е на кърджали, а не на определена партия.

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен2/8/24 21:11

    Назначаването му беше голяма грешка...

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен2/8/24 21:14

    Че този цървул ка. то е некадърен как да си гледа работа та. Второ нямаше визия за тази длъжност

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен2/8/24 22:12

    Този не става и за селски кмет

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен2/8/24 22:19

    Нищо не става от него! Интереси явно гонил…

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен3/8/24 07:09

    Мястото на измамници,манипулатори,крадливи корумпирани не е в държавната администрация.

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен3/8/24 07:13

    Този галош преди години беше крэчмар в с.Млечино при Неждет Хабибов,сега освен да става овчар в овчарника на Хасан Хабибов от с.Горно прахово

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен3/8/24 08:55

    Много точно казано дори и за селски кмет не става. Няма нужните качества на него някой трябва да му казва.

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен3/8/24 09:37

    za sebe si mislel samo ?

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен3/8/24 09:44

    Толкова му е акъла който го е назначил.

    ОтговорИзтриване
  11. Анонимен3/8/24 10:28

    ГОСПОДИН ЗА ЕДИН ДЕН БЪЛГАРСКИ ИГРАЛЕН ФИЛМ

    ОтговорИзтриване
  12. Анонимен3/8/24 10:48

    Кво да гледа този Расим, като не знае каква е работата на дадената му от бай Делян длъжност.

    ОтговорИзтриване
  13. Анонимен3/8/24 15:16

    Тоя е палячо номер едно те знаят само да крадат с Хасан инжинера само Пеевски шеги оправи тия некадърнитци

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.