24rodopi.com/Политика

Групата на Рамадан Аталай и Джевдет Чакъров в ДПС не успя да постигне сбор „155“ и обещаните „добри новини от Централния съвет“ в събота няма да се случат. Фракцията, която агитира членовете на Централния съвет (ЦС) с лозунга „ДПС без Пеевски“ не може да събере квалифициран кворум от 2/3, необходим за провеждане на заседание на ЦС на ДПС, съгласно член 9, ал. 3 от устава.

„Много време мина, бе изпуснат моментът, няма я вече енергията, а и много колеги, които повярваха в първите дни на Аталай и Чакъров вече си разменят съобщения с другите. Дори напуснали парламентарната група депутати искат да се върнат. Ако преди седмица резултатът беше 133:100, разликата се стопява и както е тръгнало скоро ще има изравняване“, споделя пред 24rodopi.com един от депутатите, които вече съжаляват, че са последвали Аталай и Чакъров.

През уикенда съпредседателят Чакъров обеща добри новини за днес и утре, свързани с опита за съставяне на редовно правителство с третия мандат, както и с решения от ЦС, но и двете инициативи претърпяха провал.

Въпреки лошите новини, фракцията „Аталай-Чакъров“ продължава да прави опити за постигане на необходимия сбор за легитимно заседание на националния орган. Ако това се случи, заседанието ще е на 9 или 10 август, разкри пред 24rodopi.com източник от екипа на Чакъров. Идеята на отцепниците е да се гласуват решения за отстраняване на зам.-председатели и членове на Централното оперативно бюро, които поддържат линията на „новото начало“ и Делян Пеевски, а така също да се свика Национална конференция, за да може да бъде освободен като председател Пеевски. При всички положения спорът ще влезе в съда.

Очакванията на Аталай, Чакъров и техните поддръжници е на заседанието на ЦС да се появи почетният председател Ахмед Доган и да поиска оставката на Делян Пеевски. Доган все още пази мълчание по темата.

На снимката: Всички подкрепят г-н Пеевски, обявява водещият Хасан Азис. 24 февруари 2024 година, национална конференция на ДПС

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

30 comments so far,Add yours

  1. Анонимен2/8/24 19:09

    Времето на дерибеите свърши. Няма росенец няма сараи има един лигитимен лидер който мисли за избирателите Пеевски давай мачкай ги с тебе сме.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен2/8/24 20:00

      Абсолютно!!!

      Изтриване
    2. Анонимен2/8/24 20:01

      Пеевски е лидера не само на ДПС и на България.
      Изкарай всички кирливи ризи на целия политически елит пък каквото стане.

      Изтриване
  2. Анонимен2/8/24 19:54

    ЗА ТАКИВА Хасановци И-
    ВЪЗПЯВАЙКИ МИЛОТО,
    КОЙ БИ ТОПНАЛ НА СВЕТА-
    ПИСЕЦЪТ В МАСТИЛОТО ?

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен2/8/24 20:03

    Ърмадане гюлюм, ти яндиса барабар с оркестъра.

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен2/8/24 20:08

    Чакъров и Аталай не разбрахте ли че за почвените и работливи хора сте боклуци.

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен2/8/24 20:10

    Хаха Х. А. Само за анонси става вече.

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен2/8/24 20:12

    Само Пеевски
    Само Пеевски самоо пеевски
    Общ.Черноочене

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен3/8/24 05:06

      Пътрак, пак си врътнал задника! Направо си като на Хасан Азис сестрата. Ти ясна позиция нямаш ли, бе!

      Изтриване
  7. Анонимен2/8/24 20:18

    Господин Пеевски чакаме те общ Кирково и там има дерибей и кученца

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен2/8/24 20:43

      Ким той ба агу?

      Изтриване
    2. Анонимен2/8/24 23:36

      Не са 1един двама ба инге

      Изтриване
  8. Анонимен2/8/24 20:25

    Нека бъде ново начало. Нищо не губим а и по зле от това няма на къде...!!!

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен2/8/24 20:32

    Хубаво е Ахмед да си отиде с добро и да си гледа сторините! Да пише мемоари, анализи и хидропроекти за Африка. Барабар с дружина Аталай, Джиджи, некадърния доктор Чакъров, изгонен навремето от болница в Пловдив доцент Манчев и взет в парламента от Местан.

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен2/8/24 21:02

    Аталай и още някои местят мястото на гърнетата с имане, заети са повече с алтъните отколкото с партията. Доган е стар болен и изморен. Той е като Елцин преди идването на Путин. Пеевски ще изоре нивата и ще почисти Авгиевите обори. Разберете никой не е вечен. Идва революция. Дано Пеевски да е късметлия колкото Тръмп. Защото ще му посегнат от най неочакваната страна. Български Турци, бъдете разумни. Подкрепете Пеевски защото това е единствения ви шанс да поправите грешките и греховете си. Кърлежите трябва да бъдат изчистени.

    ОтговорИзтриване
  11. Анонимен2/8/24 21:06

    Г-н Пеевски, народа е до Вас ! Само напред !

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен3/8/24 05:03

      От народа не зависи нищо! Така беше поне досега!

      Изтриване
  12. Анонимен2/8/24 21:09

    Коренна промяна с новото начало.Искаме нов модел на управление...

    ОтговорИзтриване
  13. Анонимен2/8/24 21:14

    Икономиката, стандарта на хората, и икономическото неравенство в обществото са най-проблемните теми. Дерибеите с пропаганда за заплахи за етнически мир се опитваха да прикриват тъжната икономическа действителност в региона. И малкото инвеститори, които дойдоха избягаха от алчността на дерибеите, лошия бизнес климат, мудните институции и разнебитената инфраструктура. В крайна сметка няма нови инвеститори, обществените поръчки се раздаваха помежду им и техни подизпълнили и хората си останахме най-бедните в депесарските региони, най-вече защото случайните хора посочени от почетния дръндар не спряха да крадат и нямат намерение да спират даже. Свършиха балъците, които ще гласуват за тях, или поне значително намаляха. Сега ще дойде техния ред да ги щавят, да ги саботират, да им въртят номера на общинско и държавно ниво, и ако им е кеф да им смачкат бизнеса ако се развие въпреки всичко. Проблема е, че ситуацията ще се влошава, ако не се вземат решителни мерки срещу дерибеите. Правителството и местното управление са длъжни да създадат максимално добри условия за живот за хората по регионите, за бизнеса, за да могат да привлекат не само вътрешни, но и външни инвеститори и да започнат да се връщат младите.

    ОтговорИзтриване
  14. Анонимен2/8/24 21:26

    Калташката работа и на двете страни.

    ОтговорИзтриване
  15. Анонимен2/8/24 21:31

    Пеевски е нашето бъдеще....

    ОтговорИзтриване
  16. Анонимен2/8/24 21:56

    Дерибеитеееее-талибаните са в паника и с цялото си долно и гнусно нахалство не искат да си тръгнат ,искат още още още да крадат и да лъжат бедното и болното стадо с Тука има-Тука няма.
    Народееееееее събудете се и да ги изгоним тези кърлежи Дерибеите с камъни и тояги ..да живееееее Пеевскиииииииииииииииииииии

    ОтговорИзтриване
  17. Анонимен2/8/24 22:10

    Това че някои напуснали депутати искали да се върнат,ако е вярно,това означава че групата на Пеевски са прави в борбата си и дано избирателите да им дадат хубав урок на дерибееите през месец октомври

    ОтговорИзтриване
  18. Анонимен2/8/24 22:12

    Господин Пеевски чакаме те и в община Кирково и тук има гнили ябълки

    ОтговорИзтриване
  19. Анонимен2/8/24 22:22

    Скоро очаквайте 💣 и всичко ще приключи. Развръзката ще е с приятен финал. Пеевски, ти си пич. Така се прави

    ОтговорИзтриване
  20. Анонимен2/8/24 22:47

    Сега е звездният шанс на хората които бяха мачкани от 30 години.Всичко се натрупа толкова много че изведньж се грьмна както се казва.Беше неизбежно,Самозабравили се дерибеи демонстативно се подиграваха с хората, които ги избираха както се казва задьижително, посочен от почетният.Минаха години турската интелигенция несьгласен сьс статуквото' една голяма част живееше своя затворен свят. Бяха пренебрегнати защото им казваха истината..,и бяха неудобни. Това беше отдавна когатоК ьрджали се рьководеше от Сейфи и Расим.На вьзлови места се назначаваха хора с основно и средно образование без бьл.език . .Хората им трябваше само при избори.Техни лакеи бяха пльтно до хората и обработваха да не згрешат номера на бюлетината.Големият вьпрост сега е накьде "смело казвам' само сьс Пеевски.Другият пьт е пагубен и самоунищожителен.Няма вечни лидери те , за сьжаление или радост винаги са се сгромолясали ,Така е историята.

    ОтговорИзтриване
  21. Анонимен3/8/24 12:18

    Нали ДПС беше партия на Българските Мюслюмани ? Какво стана сега

    ОтговорИзтриване
  22. Анонимен3/8/24 15:23

    Едвам говорят български, та и фъфлят, с ниско образование или пък с купени дипломи, ама на високи постове, щото са на ДПС лизачите. Хората с високо образование напуснаха региона и заминаха на Запад, защото за тях работа няма благодарение на гьотверените.

    ОтговорИзтриване
  23. Анонимен3/8/24 18:05

    Големите мъже помагат. Гледат весело, гледат си семействата и като пийнат – пеят и танцуват. Големите мъже управляват света, пишат книги, плачат за страданията на други хора, обичат и се борят с вяра в сърцето си. Големите мъже винаги са обичани. Те не псуват света, а го променят. Не са тарикати, а работяги. Всички хубави неща, включително и автомобилите, се създават от такива мъже. Жалкото е, че едни други карат тези автомобили, все едно те са ги създали. Бездарни, напомпани, еуфорично скучаещи муцуни, гледащи накриво и мразейки...

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен3/8/24 18:39

      За съжаление големи мъже на ръководни постове в ДПС няма. Ако им викнеш: Хей мъж, те се обръщат и те питат: Кой е мъж, кой е мъж?

      Изтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.