24rodopi.com/Регион

Качествено и по график се изпълняват всички дейности по изграждането на първия закрит плувен басейн с минерална вода в Източните Родопи.

В това се увери кметът на Джебел Неджми Али, който инспектира напредъка в строително-монтажните дейности на водното съоръжение.

Плувният комплекс с минерална вода, за който е осигурено финансиране - 50% от целевите средства на общината и 50 на сто включени в Приложение №3 към Закона за държавния бюджет на Република България (ЗДБРБ) за 2024 г., който бе одобрен със съдействието на парламентарната група на ДПС, се намира в централната градска част.

Първата копка на басейна, който ще бъде с полуолимпийски размери със съответните пречиствателни елементи, бе направена в средата на март. Проектът се развива според плановете и се очаква да бъде завършен в предвидените срокове.

Закритият плувен басейн с минерална вода  ще бъде оборудван и за провеждане на състезания. 50 % от басейна ще бъде с отваряеми остъклявания, тип гилотина.

Отоплението и охлаждането ще се извършва чрез централна климатизация  с термопомпи.

Община Джебел е единствената в Източните Родопи, която има възможност да се развива като балнеолечебен курорт и първите стъпки в тази посока са направени. Водата с лечебни свойства ще прероди града, ще ускори икономическия подем с невероятни темпове, е отбелязано в програмата на кмета за новата визия на Джебел.

Приключено е цялостното изпълнение на двата етапа от изграждането на водопроводната мрежа за минерална вода в рамките на града.

Първият етап включва изграждане на водопроводна мрежа за топла минерална вода със съответните водопроводни отклонения с цел осигуряване възможност за бъдещо включване при реализация на инвестиционни намерения с обществени нужди, като е изградена и такова водопроводно отклонение за включване и на ,,закрития плувен басейн с минерална вода‘‘.

Вторият етап включва изграждане на нов резервоар, като разширение на полезния обем на съществуващия резервоар за топла минерална вода  със съвместимост от 150 кубически метра.



Share To:

24rodopi

Post A Comment:

11 comments so far,Add yours

  1. Анонимен16/8/24 09:15

    Трябва да се отбележи и усърдната работа на главния архитект, браво момчета!

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен16/8/24 09:18

    Вече за пиене вода няма.

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен16/8/24 10:35

    А в Кърджали кога ще се отворят открития басейн, срамота!

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен16/8/24 11:24

    Браво на Джебел!

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен16/8/24 15:37

    ❤️❤️❤️❤️това е да работиш за обществото

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен16/8/24 15:56

    Това е истински кмет, работи за хората и не се занимава с глупости и интриги.

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен16/8/24 16:57

    Супер тандем сте с председателя Сейфи продължавайте заедно не се предавайте

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен16/8/24 18:51

    За добре направени неща нищо лошо не може да се каже,Браво !

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен16/8/24 19:08

    Ето това вече е кмет!
    Браво и успех.

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен16/8/24 20:00

    Едно време и в Кърджали имаше басейни, но времето беше преди управлението на нашия дълго и достойно управлявал Хасан Азис.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.