24rodopi.com/Политика/Коментари

Че има новини от сарая има, но трябва да изхвърлим категорично определението „заседание на Централното оперативно бюро“ на ДПС, защото такова не е проведено в смисъла на уставна логика, на демократични ценности. Заседанието на ЦОБ е фейк новина. Вчера се е състояла поредната сбирка, седянка, съвещание. Този път това събиране е облечено с решение само на 11 души от 24-членния ЦОБ, 20-ина изключени депутати от ПГ на ДПС, начело с почетния председател на движението.

Това каза журналистът Илхан Андай от 24rodopi.com в „Твоят ден“ по NOVA NEWS.

В ефира на Нова нюз ситуацията в ДПС коментираха социологът Кольо Колев, политологът Ирена Тодорова и журналистът Илхан Андай.

„Оттук-нататък има серия от декларации и вдигане на предизборния адреналин и в двата лагера. Те трябва да излязат на терен, но не подозират какви шамари ще отнесат от избирателите за това, което сътвориха. Хората на Доган получават повече симпатии в периферията, малките населени места, в Кърджали и големите общински центрове, а и сред гурбетчиите, ситуацията е различна. Другите партии вече могат да стъпят в депесарските региони със свои кандидати. Много късно дойде демокрацията за този етнос, но дойде“, каза още той.

Андай каза, че времево няма как ДПС да се яви на избори в ново актуално състояние. „ДПС има двама председатели – Делян Пеевски и Джевдет Чакъров, а Ахмед Доган от 11 години не присъства в регистрите“, посочи журналистът. И допълни, че решенията от вторник нямат никаква стойност, докато не бъдат вписани някъде, а в съда ще паднат, защото няма кворум, няма присъствен списък“, отбеляза той.

„А че има новина – има. Най-сетне Доган се осмели за обяви открита война на Делян Пеевски, довчера наричан от него Феномен. Довчера виждахме едни вестоносци и говорители и ние се чудехме толкова зле ли е Доган откъм форма и кондиция, дали е заложник на една група партийни милионери или просто на иска да изневери на стила си – при него винаги е имало повече философия и съвсем малко еднолично поемане на отговорности.

Осмеляването на Доган се дължи на удара, който Пеевски му нанесе в деня на предишния опит за свикване на ЦОБ, на 20 август – председателят на ПГ на ДПС излезе и попита къде са откраднатите 30 милиона? В този момент стана ясно, че няма да има помирение.

Затова това импровизирано и много емоционално събиране в Росенец е вследствие на отчаянието на Доган от слабия му екип, от провала му като бизнесмен, ако щете и от това, че той вече не е „Лидера на порциите“, както го наричат в онова помашко село. Доган едва днес може би разбира какво означава безпаричието и защо десетки хиляди етнически турци напуснаха родината, за да оцелеят навън – това е само една вметка.

В последните седмици Доган прави фалстарт след фалстарт по отношение на свикването на ЦОБ, ЦС, опитите да се снима пред летния сарай с авторитетни представители на турския етнос“, каза Андай.

Той посочи и ползите от вчерашното събитие в „сарая“.

„Но нека отбележим, ползата, която може да получи Доган от сбирката, и вероятно това е истината за вчерашния спешен сбор в Росенец. Това събиране има ясен адресат и работи активно за постигане на една близка и много важна цел – провеждането на Централен съвет. Категорично решенията вчера нямат никаква правна стойност, но е ход, макар да разкрива отчаянието на този лагер, ход за облъчване с идеята да се получи един много важен сбор. От човек от фракцията вчера знам, че не им достигат още 25 души за така важното заседание на ЦС, където вече по устав могат да освободят членове на ЦОБ и да насрочат още по-важната Национална конференция, едва там могат да свалят Пеевски или Чакъров или и двамата.

Демонстрацията „силни сме и ще газим наред“ трябва да влезе в главите на още хора за постигане на квалифицирано мнозинство за заседание на ЦС“, каза Андай.

Целият разговор - тук

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

17 comments so far,Add yours

  1. Анонимен28/8/24 12:43


    МНОГО ДАЛНОВИДНА ПОЛИТИКА НА ДПС … СЕГА ДА ЧАКАТ ГЛАСОВЕ ОТ ЕВРОПАТА И ТУРЦИЯ…

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен28/8/24 13:06

    Спрете се вече!Само за Доган и Пеевски пишете,омръзнахте на хората!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен28/8/24 17:58

      Да, мислят си, че ни пука за тези бандити. Ама, нъцки!

      Изтриване
  3. Анонимен28/8/24 13:32

    Дано тази партия се разпадне най-накрая! Доган много мислил за нас турците, които живеем в България, но как ние да му вярваме, като самиет той живее в сараи, а обикновенния народ в стари къщи. Нещо нещата не се връзват. Знам как се гласуват по селата. Възрастните ги плашат, че ще им спрат пенсиите. Някой спря чешмата на Доган и той и неговото обкръжение са толкова безочливи, че се чудят сега от къде да захванат. Питайте селските кметове, как със заплати от 1000 лв-1500лв са изкупили, земите и държавните сгради по селата. България е малка, но не е бедна държава. България е пълна с алчни хора, за които народа така и не разба, че народа ги избирада го управлява, т.е. да служат на народа. Кога най сетне ще се събуди този народ!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен28/8/24 17:59

      Добрутро, приятелю! 33 години сън?!

      Изтриване
  4. Анонимен28/8/24 14:13

    Доган само ни използваше до сега

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен28/8/24 14:29

    Защо не отиде поне един журналист при Пеевски и Доган и не ги сдобри за бъдещето на хората Това говорене в медиите е все едно да коментират свършил мач.

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен28/8/24 15:01

    NAY POSLE IZLEZE EDIN DA RAZTURI TAYA PARTIYA DERIBEII , SAMO PEEVSKI

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен28/8/24 16:34

    Диктатурата продължава, дръндаския ще накара кметовете да го подкрепят чобанина на" овцете", колко са жалки и гладни за власт.

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен28/8/24 17:34

    Има една стара Никарагуанска народна поговорка. А то е: един кон не бяга 40 километра.

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен28/8/24 17:56

    Тимур Халилов обикала телевизиите, разказва правни фантасмагории за сбирката и дудне, че въпреки изключените областни управители, актива в областите бил верен на Догановото ДПС и че Пеевски и кръгът около него са изключени по едноличната воля на Доган. Листите пак щели да се редят еднолично от Доган с колективните органи около Доган. Демек ДПС им е бащиния.
    Впрочем и Тимур е недосегаем дерибей депутат, за две убийства дори не е лежал в затвора. Отгоре на всичко, за да не плати присъдено от съда обезщетение, е прехвърлил луксозните си апартаменти и вили на трети лица и си взима депутатската заплата в кеш. Следствие на шофиране с непозволена скорост с луксозния си джип е убил е на място един пешеходец, а в друг пак предизвикан от него сблъсък умира жена от изгаряне в смачканата кола, и други двама са с жестоки изгаряния и са осакатени за цял живот.

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен28/8/24 20:24

    Ахмед ага Всичко си има Край

    ОтговорИзтриване
  11. Анонимен28/8/24 21:08

    На фона на трудностите които изпитва турското население в Бьлгария,разкошния живот на лидера и е учудващ.Зимен сарай в Бояна,летен в Росенец .Кьде е демократичното?

    ОтговорИзтриване
  12. Анонимен28/8/24 21:30

    Да живеееееее Новото начало в ДПС с Пеевскииииииииииииииии......долу долу долу дерибейската хунта и Диктатура на Доган ефенди.....никога повече няма да гласуваме за алчните и гнусните дерибеииииииииииииии на Доган

    ОтговорИзтриване
  13. Анонимен29/8/24 15:19

    Dreben dps diktator...gule gule...🏗

    ОтговорИзтриване
  14. Анонимен31/8/24 01:05

    Пеевски ,браво!

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.