Михаела Илиева/24rodopi.com/Общество/Регион

Ветеринарни лекари и специалисти са започнали масови проверки във фермите в община Кирково. Причината за това е бързоразрастващата се чума по дребните преживни животни в Гърция.

Пред 24rodopi.com животновъд от района разказа за болестта, която засяга само овцете и козите, но е смъртоносна и безвъзвратна. Заради близкия си рисков район около границата, всички ферми на територията на община Кирково ще бъдат прегледани внимателно, а от животните ще бъдат взети проби. При установяването на положителна проба, се унищожава цялото стадо, тъй като заразата се предава от животно на животно.

Към момента всички изследвани животни в Кирковско са здрави. От Агенцията по безопасност на храните съобщават, че болестта не е опасна за хората.

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

7 comments so far,Add yours

  1. Анонимен27/8/24 15:48

    Много е опасно за хората. Какво ще ядем боклуци от Билла ли?

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен27/8/24 16:30

    Алуууууууу в Била,Кауфланд,Лидъл отдавна хранят стадото с отпадъци

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен27/8/24 16:37

    Не разбрахте ли, че тези "чума" по овцете и козите преди това по кравите и др. такива болести са само така наречените "Икономически болести" те не пречат на хората, не са опасни но това налага цялото избиване на всички животни. Целта е една - тази известна агенция която не върши нищо друго освен да затрива цели стада с овце и кози за да няма нормалния човек чиста храна. трябва да е роб на големите вериги и да е зависим от държавата. някой да е чувал в гърция да се избиват животни и стада заради така наречената "чума". гърция сигурно не е в европа, но гърците нямат агенция която само гледа да затрива всичко къде мърда и диша.

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен27/8/24 17:34

    Баба Дора помните ли и нейните овце ? Нищо не стана тогава ей така лека полека и нас ще ни трепат , докато не проядем насекоми .

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен27/8/24 18:37

    Тук е момента да питам,в Гърция дали подаряват пасището на цяло село, за 200 овце ферма а и плащаг не малко затова.Дребните стопани затова затриха животните няма пасища.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен28/8/24 07:09

      Как да има пасища като местен дерибей е наел цялата общинска земя за 20 стотинки на декар и после я отдава под наем на който си иска срещу доста по-висока такса. За изкупуването на апетитната земя за по 90 лева на декар даже няма да говорим. Ама като няма държава...

      Изтриване
  6. Анонимен28/8/24 15:25

    Сега разбрахте ли защо са слагали номера на животните и са давали субсидии! Да не можеш да избягаш и да скриеш животните, за да ги умъртвят и да ни направят просяци!

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.