Валентин Ботев/24rodopi.com/Регион

Пазар и протест 2 в 1 се състоя днес в град Златоград. Причината е проект на стойност 15 милиона лева, отпуснати на Общината за превръщането на пазара в нов парк, а местните искат променена визия на родния им град.

На протеста се явиха както привърженици, така и противници на идеята – кметът Мирослав Янчев, общински представители от ГЕРБ и общинските съветници от групата "Заедно за община Златоград".

Заявено бе искането на протестиращите, а именно вместо да бъде построен този парк, да се оправи инфраструктурата на града. По думите им Златоград вече има парк, който е в отлично състояние и няма нужда от изграждане на втори такъв на мястото на пазара. Нуждите на Златоград са оправянето на улиците, осветлението, канализацията, както и изграждане на улици, защото на места просто няма как автомобил да достигне до къщите на жителите .

„Младите всички отидоха в чужбина, а когато се връщат тук ги е срам да доведат приятелите си на гости. Какво да гледат, камъни и трева ли?“, питаха протестиращите.

„Съпругът ми е таксиметров шофьор. През месец колата е на ремонт заради лошите пътища“, заяви златоградчанка.  

„Канализацията е неправилно направена и се отлива в реката. Погледнете наоколо кмете, ние живеем в парк, вече имаме един, колко още зеленина искате, оправете улиците“, бяха призивите на местните жители.

Кметът Мирослав Янчев пък обвини общинските съветници от „противниковия лагер“ в саботаж и добави, че … „пазарът е разположен на старо гробище и това е неуважително към мъртвите.

Председателят на Общинския съвет Емилия Кръстева припомни на кмета, че е имал правото да промени приоритета за отпуснатият бюджет, както е било направено от други общини, но не го е сторил.

Протестиращите се изсмяха на кмета и го попитаха как след 17 години научил, че тук е имало гробище и досега това не е представлявало проблем. „Май искате да усвоите парите“, заявиха директно те.

Припомняме, че след люти съдебни битки между общинския кмет и гражданите, Върховният съд отсъди решението в полза на исканията на Мирослав Янчев. Така  официално, без право на обжалване пазарът ще се превърне в парк, а търговският пазар ще бъде преместен на мястото на останките от старата казарма. Очаква се идния понеделник да започнат първите копки от строежа на новия парк. Продавачите от своя страна заплашиха с жива верига.

  

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

7 comments so far,Add yours

  1. Анонимен9/8/24 21:02

    От строеж на парк се краде най много...Хасан Азис.


    .

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен9/8/24 22:02

    Браво!Хората се събуждат !
    Сега и нашия бивш кмет Хасан , ако го вкараме в затвора.

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен9/8/24 23:25

    Айде да мълчите там скапани помаци, ще се прави парк, вас кой ви пита. Златната ферма иска злато, нали затова е в Златоград. А овцете трябва да се стрижат, колкото и да блеят.

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен10/8/24 02:07

    БРАВО САМО ТАКА. ТЕЗИ ДЕРИБЕИ НЕ СА РАЗБРАЛИ ОТ КЪДЕ ИЗГРЯВА СЛЪНЦЕТО АМА ЩЕ УЗНАЯТ. ХОРАТА НЕ СА РЕЧЕ СТАДО.

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен10/8/24 08:29

    елате да живеете в Кърджали има супер инфраструктура

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен10/8/24 08:48

    До 23:25 , кой си ти смешник да пишеш скапани помаци ?

    Ти знаеш ли нещо за помаците или само ходиш по пазарите смешник ?
    Ти какво си за да съдиш другите?
    Твоя ген и род е скапан щом има такова същество за наследник!

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен10/8/24 17:44

    До 23.25 часа внимавай да не ти дойдем на гости и да те накараме да напълнеш мечкина кожа с алтъни.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.