24rodopi.com/Темата+

„Бай Ахмед е тръгнал с „Лада“-та рано да зареди бутилки с газ в Подкова. Преди винаги е ползвал стария път - през Шопци, но днес е решил да мине по главния. Отбивката за Първица е място, където често са ставали катастрофи. Идващите от „Маказа“ карат с висока скорост и включването в движението за нас винаги е трудно, и винаги сме внимателни, но тази сутрин се случи фаталното“, разказа жител на кирковското село Първица.

Както първи 24rodopi.com писа, пътнотранспортно произшествие стана тази сутрин около 8 часа на главния път за ГКПП „Маказа“ в района на село Първица, община Кирково. Удариха се лек автомобил „Лада“ с 86-годишен водач и „Шкода“ с румънска регистрация. Вследствие на удара е загинал водачът на ладата, пътници от другия автомобил са били откарани от екип на Центъра за спешна медицинска помощ за преглед в болницата в Кърджали.

За над 5 часа пътят Кърджали – „Маказа“ в района на Първица беше затворен. Движението се отклоняваше в двете посоки през село Малка Първица.

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

22 comments so far,Add yours

  1. Анонимен24/8/24 20:30

    Кара се като за световно.Всичко идва от там, високата скорост.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен25/8/24 00:03

      Тази отбивка е полузаконна, не трябва да я има

      Изтриване
    2. Анонимен25/8/24 15:17

      Отбивката си е напълно законна, построена по проект и въведена в експлоатация с акт16! Друг е въпроса, че участъка е прав и хората си позволяват по - висока скорост от ограничението, което е 60 км/ч. Друг е въпроса че шофьора на ладата е на възраст и зрението и рефлексите са под въпрос. Шофьора на ладата не е преценил правилно на какво разстояние е румънеца, а дори не се знае дали го е видял. Според мен ладата е излязла изневиделица, защото с колкото и да се кара винаги може да се реагира и да се спре, все пак видимостта е голяма!

      Изтриване
  2. Анонимен24/8/24 22:27

    Защо като в Турция веднага не се обработват автоматично глобите и защо не ги плащат още на границите

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен24/8/24 22:40

    Защо в гърция не карат както принас

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен24/8/24 23:03

    Такива пътища вече и в най-забутаните кътчета Анадола няма!!! Тука е ЕС и при това международен път!!!Джас от село директно на главния път,без локално ...,без еднопосочни ленти...мамалигаря ударил ладата с 300км. и след това кацнал на баира...

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен25/8/24 15:22

      Пътя е двулентов Първи клас, не е магистрала за да се изгражда локално платно. Малко са колите които могат да вдигнат 200 км/ч, да не говорим за цитираните от теб 300 км. Като не ти харесват пътищата в България спокойно може да ходиш до Анадола и да ни лишиш от присъствието си!

      Изтриване
  5. Анонимен24/8/24 23:16

    Да се сложи камери при повишена скорост да се наказват с огромни сума глоби и да се плати на излизане от границата както с съседни комшии например Турция правят и да видим дали ще има превишена скорост

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен24/8/24 23:37

    Според вас 86 годишния не може ли да е виновен?С бавни реакции не може ли да е излизал без да заглежда дали идва кола?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен25/8/24 10:24

      Може и така е станало! Остави ги плоскоглавите защитници.Редовно от пресечките вижда те засилен и ти изкача ...

      Изтриване
  7. Анонимен25/8/24 05:30

    Бай Ахмед от първица, е принуден да се труди със старата руска трошка. А набора му другият бай Ахмед, се вози в майбах, живее в сарай, има електро централи и какво ли не още, и всичко това с парите крадени от бедния бай Амед.

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен25/8/24 09:07

    Тази отбивка не трябва да я има защото е направена не по правилата, на главен път липсва лента за престрояване

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен25/8/24 10:53

      Изобщо целия този път е незаконен. Направен е прекалено тесен за международен път. Икономисти са мноого пари за да се присвоят от някой. Даже имаше проблем ми при предаването на пътя, че не одговаря на проекта. Вижте от гръцката страна как е изпълнен същия проект. Българската част е направо като между селски път.

      Изтриване
    2. Анонимен25/8/24 15:28

      Не можеш да сравняваш нормите за проектиране на пътища в две различни Държави! Гърците са направили пътя много широк, но завършва на един светофар вместо да го включат към аутобана. В България пътя си е проектират с габарит за първокласен път с определена широчина! Уширение има единствено в завоите, но вие не го усещате! Вместо да сте доволни, че пътя е изпълнен и може да ходите до Гърция, вие продължавате да хленчите. Никой не ви кара насила да го ползвате. Минавайте през Джебел, може там да ви е по - готино!

      Изтриване
  9. Анонимен25/8/24 10:40

    По целия път от границата до Кърджали има платна за завиващи наляво и локални за включване към главния път, за бензиностанциите, за Кирково, за Романтика, за Подкова, за Фотиново, за Върбен, за Върхари, за Горско дюлево, за Птичар ,за Загорско и т. н. Само за Първица го няма това нещо. Защо? Тези хора второ качество ли са?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен25/8/24 11:29

      Този път е незаконен.Трябва да има подход поне 100м за а да се включи в движението.А някой може ли да ми каже как се завива наляво към селото?

      Изтриване
    2. Анонимен25/8/24 11:51

      На късмет, руска рулетка

      Изтриване
  10. Анонимен25/8/24 11:54

    Да,както е отбелязано по горе,тези румънци въобще не ги глобяват и да да има тук таме някой фиш,то докато влезе в системата румънеца вече е на плажа в Гърция и по лошото,следващия ден като се връща пак не го закачат.В турция получиш ли глоба от кат,не можеш да напуснеш страната от момента на глобата,вече фигурираш на всяко кпп и си длъжен да платиш.КЪДЕ СМЕ НИ,ЕВРОПЕЙСКАТА СТРАНА !

    ОтговорИзтриване
  11. Анонимен25/8/24 16:33

    zasto niama kragovo krastoviste tam?

    ОтговорИзтриване
  12. Анонимен25/8/24 20:41

    Ченгета вместо да дебнат на гледка с камерите,да ги монтират на тия невралгични места.

    ОтговорИзтриване
  13. Анонимен25/8/24 22:05

    Дано Пеевски види новината и тук да натисне чатала с проверки от НАП, ДАНС, МВР, Прокуратура по спроежа на пътя

    ОтговорИзтриване
  14. Анонимен25/8/24 23:35

    Лента за престрояване на разклона село Първица кога ще има гн кмете на община Кирково или да поканим гн Пеевски той ще реши проблема

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.