24rodopi.com/Общество

„Към 2024 г. банката няма нищо общо вече с банката от 2019-та. За две години Българската банка за развитие (ББР) промени своя облик. Този кредит на Вълка (Румен Гайтански, който получи 150 милиона лева за „Пътстройинженеринг“ за придобиване на „Пътстройинженеринг“ в момчилградското село Груево – б. р.) е даден 2019 г., сега вече е невъзможно да бъде даден такъв кредит. Има гаранции и правила, които правят невъзможна подобна практика“, заяви министърът на иновациите и растежа Росен Карадимов в ефира на БНТ.

„Кирил Петков се опита да осветли такива практики, по възможно най-неудачния начин обаче. Информацията му не беше точна, това нанесе щета на дружеството. Трябваше да се приеме новата стратегия на банката, каквато направихме ние”, допълни той.

На въпрос "кой е този, който раздава подаръци като заема на Гайтански", министърът на иновациите отговори, че това е тогавашното ръководство на ББР.

Припомняме, че Гайтански е с постоянна мярка „Задържане под стража“, а тогавашният оперативен шеф на банката Стоян Мавродиев е обявен за издирване.

След като е получил 150-те милиона, Гайтански е погасил дълг на дружество на Ахмед Доган към банката на момчилградчанине Фуат Гювен.

Вчера пък стана ясно, че от фракцията „Аталай-Чакъров“ номинира Румен Гайтански-Вълка за кандидат депутат от „Алианс за права и свободи“. В листите „Алианската“ коалиция ще преобладават хора от фракцията.

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

10 comments so far,Add yours

  1. Анонимен14/9/24 12:17

    Изядоха държавата и още искат да управлияват държавата

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен14/9/24 21:49

      Готверенлер .
      Без знанието на ... нито един кредит не е пуснат.. ибнелер каде са останалите от 1 500 000 000 лв. Много се гу
      Бях...

      Изтриване
  2. Анонимен14/9/24 12:55

    Скоро ще получат голям шамар от народа,че ще се чудят в коя държава да побегнат за да не ги хванат от Европол и да ги екстрадират в България.

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен14/9/24 13:07

    Скоро САЩ и ТУРЦИЯ ще се намесат и в рамките на 3-4 дена ще падат глави.Както се говори търпението на Ердоган се изчерпва и на масата му има нови доклади за стореното от дерибеите за етническите турци и парите които са трупали на гърбе на хората,и само въпрос на време е ЦРУ да влвзне и в Българскта прокуратура и Съд......?!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен14/9/24 21:51

      Ще
      Хванете за шлифера на бойкоо

      Изтриване
  4. Анонимен14/9/24 14:41

    Кой беше директор на кърджалийския клон на банката?

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен14/9/24 14:45

    Може може и сега щом е за наши и свои хора-фирми..невъзможни неща нема

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен14/9/24 15:16

    Тогава как е било възможно?!? и тогава не би трябвало да бъде отпуснат!

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен14/9/24 16:23

    Щом министър на ГЕРБ ги е отпуснал, сега защо да е невъзможно?

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен14/9/24 18:33

    Smiah v Zalata

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.