24rodopi.com/Политика

Всички областни управители изпълняват добросъвестно своите задължения и не са дали повод за отстраняване от длъжност.

Това заяви служебният министър-председател Димитър Главчев по време на петъчния парламентарен контрол в отговор на въпрос на независими народни представители, изключени от ПГ на ДПС относно „назначаване на ярки политически фигури за областни управители в Хасково, Търговище и Шумен“.

"По време на предходния служебен кабинет в областите, в които ДПС е първа политическа сила според резултатите от последните предсрочни избори, с решение на Министерския съвет бяха назначени областни управители членове на ДПС. В рамките на по-малко от месец назначените областни управители в Кърджали и Смолян, както и заместник областните управители на Плевен и Добрич, бяха освободени от Вас под претекст, че са проявили явни политически пристрастия, като са заявили подкрепата си за почетния председател на ДПС д-р Ахмед Доган", се посочва във въпроса. "В същото време назначените от Вас областни управители в Хасково, Търговище и Шумен все още не са освободени от длъжност, въпреки открито заявените от тях политически пристрастия, както в областите, в които са назначени, така и в медийното пространство", казват народните представители и добавят, че настояват за незабавно предприемане на действия в тази посока.

Към този момент до мен не са достигнали конкретни сведения от достоверни източници, които да ми дават основания да предприема действията, към които ме приканвате, отговори Главчев.

„Актуалността на коментирания въпрос произтича от конфликт с вътрешнопартиен характер, който наскоро придоби публичност. Последните седмици сме свидетели на опити за въвличане на различни държавни органи и институции в разрешаване на този конфликт в полза на едно или друго крило от Движението за права и свободи, което противоречи на базови принципи на правовата държава“, каза Димитър Главчев.

По думите му е недопустимо да се търси решаване на вътрешнопартийни проблеми посредством лостове и механизми на въздействия, които стоят в правомощията на изпълнителната власт.

На снимката: Ресми Мурад (вдясно) пие последното кафе в кабинета на областния управител с новия областен управител Никола Чанев

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

15 comments so far,Add yours

  1. Анонимен14/9/24 12:42

    Този човекоподобен се взе на доста голям фактор но не оцени жеста и си отиде там където му е мястото в историята. Господин Чанев си върши перфектно работата областният на Хасково атаман също първото което е нямаш визия за тази длъжност.

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен14/9/24 12:48

    ТеЗи ще се пръснат по шевоете само и само да са на държавна хранилка. Откраднатото още не им стига. Кога ще ги приберат? Писна ни вече! Само ПЕЕВСКИ и без гладни кучета и мечки!

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен14/9/24 13:14

    Мухльовци !

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен14/9/24 14:30

    Партийно назначените партийно ги изхвърлят,то си е нормално в нашата държава, той като кмет на Ардино не е ли е постъпвал така, сега ревем за една учителка, ,интересно защо в общинските детски градини работят само жените на съветници и тем подобни,

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен14/9/24 20:32

      Ореваха орталъка за една учителка, но на партиен жената. Ако направим справка убедени сме, че е назначена, че е жена на някой си. Както е назначена по партийна линия така идва и края
      Да не би е най кадърната в Кърджали област

      Изтриване
    2. Анонимен14/9/24 21:43

      И тя една учителка, от поста и във фейсбук лъха неграмотност. Ни пунктоация, ни членуване, ни подредба на изречение… Дали ако не беше жена на еди кой си, щеше да е на тази длъжност, иначе надула джуките като …

      Изтриване
    3. Анонимен15/9/24 10:49

      Имам доста познати които ги уволниха от работа преди около 15 години точно за това че не бяха съгласни с начина на работа на предишните представители на дпс,и репресиите продължиха вече цели 15 години ,а това бяха хора които са работили за тази кауза Нека видят хубаво ли е

      Изтриване
    4. Анонимен15/9/24 11:58

      И аз имам познати, които преди години изхвърлиха като мръсни кучета и от работа и от ДПС, тогава всички мълчаха и се криеха като партизани. Махнали от работа Пембе Талят, голяма работа станало. Когато отрязаха главата на брат му Ехлиман тогава дясна ръка на Хасан и Бахар Палова никой не ги защити. Ехлиман отиде да копае канали при Карамана, псуваше Хасан и го кълнеше, тогава кой го защити него, ама пак е с Хасан сега. Пембе защо не защити баща си и брат си преди години? Пак Пеевски ли беше виновен? Кой защити уволнените хора от двата турски театъъра от Вежди Рашидов? Нали беше създадено заради ДПС? Стотици останаха на улицата без да иман нищо общо с ДПС затова ли не ги защитихте, големите депесари? Защо някой трябва да ви е верен до гроб, калтаци такима. Гледахте само вие да сте добре и на никой не му пукаше за уволнените. Кадирчо каков се прави сега на големия депесар. Него не го ли махна Хасан Азис и сега пак като куче се върти в краката му и върти опашка та дано се намери място и за него отново. Стига сте ревали, Кърджали е шепа град и всички знаем кой какъв е. 30 години е-ахте мамата на неесъгласните с ДПС и сега роните крокодилски сълзи за големия лидер, който си ви слагаше всички на х.я. Махайте се народа не може да ви гледа вече мазните сурати, писликлер.

      Изтриване
  5. Анонимен14/9/24 14:31

    Zasto uvolnqvat hora sus zapoved na kmetove ?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен14/9/24 17:16

      Zastoto sa naznaceni po partiyna liniya i kogato veçe ne sa ot partiyata vinkaaa.

      Изтриване
  6. Анонимен14/9/24 14:52

    На ресми му остана една последна възможност да остане в политиката и публичното пространство да стане кмет и имамин в село Горно Прахово защото гйотверените в Тосчалъ много го обичат понеже им продаде водата в съседните села

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен14/9/24 15:47

    Да се изключат и от партията веднага.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен14/9/24 20:36

      Те вече са самоизключени само те казват общ съвет или областен съвет на ДПС. Емблемата е при друг. Не при създателя защото не можа да опази. Така, че свиквайте да го приемете. Не заслужавате защото не можеаха да опазят

      Изтриване
  8. Анонимен14/9/24 16:22

    В Хасково първа политическа сила е ГЕРБ, а областния управител е от ДПС-Пеевски

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен14/9/24 21:02

      Е в Кърджали е обратното
      Така наречения доктор, философ нали така казваше ''баланс'' да има
      Ама баланса в пари нещо много много надхвълило в негова сметка в кюлчета

      Изтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.