24rodopi.com/Общество

Кметът на Кърджали Ерол Мюмюн даде старт на ремонта на спортната площадка в двора на Професионалната гимназия по селско и горско стопанство в града.

Проектът за основен ремонт на съществуващата площадка е на стойност  161 178,53 лв. с ДДС, като осигурената сума от Националната програма за изграждане и основен ремонт на спортни площадки и физкултурни салони в държавните и общински училища за периода 2024 – 2026 година е 80 000 лв. с ДДС, а съфинансирането е 64 178, 53 лв. от бюджета на община Кърджали и 17 000 лв. от бюджета на бенефициента ПГ по селско и горско стопанство.

Предвижда се рехабилитация и обновяване на съществуваща спортна площадка на открито - игрище за футбол с ограда и осветление. Ще се доставят и монтират спортни съоръжения, предпазни мрежи и конструкция за ограда, осветителни тела. Игрището ще се разчертае върху изкуствено тревно покритие. До входа му ще се изгради рампа, осигуряваща достъпна среда.

В ПГ по селско и горско стопанство тази учебна година ще се обучават 150 ученици. Училището разполага само с един физкултурен салон и една спортна площадка, в които се провеждат часовете по физическо възпитание и спортни дейности. За всяка паралелка (6 паралелки за настоящата учебна година) тези часове са по 3 на седмица, които се водят от двама правоспособни учители по физическо възпитание.

При провеждането на учебните часове по ФВС всеки ден във физкултурния салон се събират по 3 паралелки, което не позволява нормалното провеждане на учебния процес и изпълнението на учебната програма по предмета, утвърдена от МОН. След ремонта на спортната площадка, ще се даде възможност на учениците за още по-пълноценно физическо възпитание посредством учебните предмети „Физическо възпитание и спорт“ и „Спортни дейности“.

По този начин ще се осигури безопасно провеждане на часовете и ще бъдат насърчени физическа активност и здравословния начин на живот сред подрастващите.

С нови спортни съоръжения ще се сдобият и СУ „Йордан Йовков“, ОУ „Васил Левски“, ОУ „Св. Климент Охридски“, ОУ „Паисий Хилендарски“ в село Перперек, а в СУ „Владимир Димитров – Майстора“ ще се извърши основен ремонт на съществуващия физкултурен салон.

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

6 comments so far,Add yours

  1. Анонимен13/9/24 12:50

    само ще кажа че това училище е най-новото с най новата база и както се вижда от снимката с най новата площадка

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен13/9/24 13:58

    А кога ще ги пуснат двата корта на Арпезос север,или са направени само за снимки

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен13/9/24 15:59

    на кое браво?

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен13/9/24 17:09

    Кмете само напред

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен14/9/24 08:47

    Де Пе Се - Ново начало !!!

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.