24rodopi.com/Образование

Със специален дрескод и дарителска инициатива ще започне новата учебна година в Средно училище „Йордан Йовков“ в Кърджали.

Мотиви на български шевици ще има в облеклото на всички йовковци – учители и ученици, в първия учебен ден тази година. Идеята е на екипа на училището и е продължение на традицията родният фолклор да е част от школския живот. Народните песни и танци, носещи българския дух във времето, отново ще бъдат неизменна част от празничната програма.

Дарителската кампания „Подари надежда вместо букет“ е мотото на друг акцент за празничния Първи учебен ден. Не за първи път йовковци се обединяват около благотворителна кауза. Този път идеята е предвидените от семействата средства за цветя да бъдат дарени за подпомагане на хората от българските села, пострадали при големите пожари това лято.

„Уважаеми родители, Скъпи ученици,

Първият учебен ден е вълнуващ момент за всяко едно семейство. Жестът към любимия учител  е важен и ценен, но няма нищо по-ценно от това да  върнем вярата в доброто!

След общо обсъждане и гласуване екипът на СУ „Й. Йовков“-Кърджали обявява кампания за набиране на средства за пострадалите при пожарите села. Инициативата ще премине под мотото - „Подари надежда вместо букет!“.

В деня на празника /16.09.2024 г./ ще бъдат поставени дарителските кутии в двора на училището и във фоайетата на етажите на сградата, където всеки може да остави своето дарение.

Нека си припомним думите на обичания от всички поколения и докосващ всяка душа писател – Йордан Йовков: „Винаги съм наклонен да вярвам на хората, да виждам и да търся у тях преди всичко доброто“, призовава директорът на училището Людмила Чаушева.

 

 

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

6 comments so far,Add yours

  1. Анонимен13/9/24 16:17

    Директорът, ими временно изпълняващият длъжността директор? За инициативата, поздравления!

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен13/9/24 18:26

    Докога Чаушева ще.е директор,след като не е допусната до втори кръг на конкурса.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен13/9/24 19:09

      Сигурно имате желание за поста и, трябваше да се пробвате щом ви е толкова важно до кога ще е

      Изтриване
    2. Анонимен13/9/24 19:40

      Временното ще се превърне в постоянно!
      Чакат я да си вземе дипломата, защото няма магистърска степен. Но пак неше подала документи за да дава сигнал , че има мерак да е директор

      Изтриване
  3. Анонимен14/9/24 07:23

    Те много хора се пробваха,но ги отрязаха и сега казват ,че нямало кандидати за Йовков,затова я остават временно, така че просто не беше позволено на друг да се кандидатира.

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен14/9/24 17:18

    Толкова много отровни думи! Млада и успешна учителка. Колегите и ще оценяват как се работи с нея. Станаха за смях директорите, които са се вкопчили в тази длъжност.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.