24rodopi.com/Политика

И, между другото, разговарях с почетния председател и той каза да не подкрепяме правителството!

Това са били точните думи на Джевдет Чакъров пред ПГ на ДПС малко преди парламентарното заседание, на което трябваше да се гласува евроатлантическото правителство на Росен Желязков, с подкрепата на 127 народни представители.

Припомняме, че 17 депутати се вслушаха в думите на Чакъров, без да се чуят сериозни аргументи за промяна на позицията, и гласуваха „против“ проектокабинета и България отново отива на избори.

Въпреки градивния елемент в кампанията на коалиция „ДПС – Ново начало“, на десетки предизборни срещи в неделя – от Ардино през Бургас и други населени места до Варна, избиратели повдигнаха темата за „проваленото правителство с участието на ДПС“, „отнетото самочувствие от второто място с 47 депутати“, „задействаният от Москва Доган с деструктивна мисия“.

Все повече става ясно, че Москва е натиснала копчето, за да няма правителство. Не е вярно, че е нямало преговори между ГЕРБ и ДПС за кабинет, както твърди Чакъров. Такива имаше и в преговорния екип бяха и двама кърджалийски депутати – Елван Гюркаш и Байрам Байрам. Изпълнихме това, което обещахме на хората – да преговаряме с първата политическа сила, независимо коя е тя. Но по заповед на Доган 17 души предадоха избирателите ни.

Това отбелязаха на среща с предприемачи в Ардино от ДПС. В града под Белите брези бяха Ерол Мюмюн, Неджми Али, Байрам Байрам, Елван Гюркаш, Айтен Сабри, Сейфи Мехмедали и Бейхан Емин.

Те отбелязаха, че за първи път кандидатските листи са наредени от структурите, а не еднолично от Доган. Под председателството на Делян Пеевски Движението за права и свободи се е наложило като незаобиколим фактор в управлението на България и политическа формация, която работи с хората и за хората. А показателно, че хората одобряват случващото се в последната година, било откриването на кампанията в Кърджали в петък, когато активисти и симпатизанти препълниха залата на Дома на културата, а десетки останаха отвън.

Никога повече членовете и симпатизантите на ДПС няма да имат повод да се чувстват хора втора ръка, защото гласът им вече се чува и ще се чува все по-силно.

Тези думи се чуха и в Ардино, и във Варна. Както и: Който се уплаши от силно ДПС, и направи всичко възможно партията да отстъпи второто място в 50-тия парламент, той се отстрани от ДПС!

„Време е да изведем общността от застоя, в който беше поставена през последните 10 години“, това пък призова Йордан Цонев на откриването на кампанията във Варна.

„Работа с хората и за хората не са лозунги за нас, а реални действия. Първите стъпки вече са направени. За първи път в бюджета на страната бяха заложени 3 млрд. лв. за инвестиции в общините и тяхното развитие. 400 млн. лв. от тях са за проекти в наши общини. Така се прави политика с и за хората. С това условие г-н Пеевски ме изпрати да преговарям с Асен Василев, като финансов министър, и ясно ми заяви, че ДПС няма да подкрепи бюджет, в който няма солидно финансиране към общините“, разказа Йордан Цонев.

640 души бяха заели места в залата във Варна, с правостоящите бяха 800.

„Властта вече е във всеки от Вас, не в един човек. Това се вижда от силните кандидатски листи, които редихме всички заедно и в които има само образовани, силни и реализирани хора. Това е гаранцията, че без ДПС няма да могат да се вземат решения“, заяви областният лидер на партията във Варна Ерджан Ебатин.

 

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

10 comments so far,Add yours

  1. Анонимен30/9/24 06:09

    Дерибейските общини до кога ще ползват щабовете на дпс и не ли е редно кметовете им да напуснат дпс. Отвращават избирателите.

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен30/9/24 07:06

    Доган е проклятието на България.

    ОтговорИзтриване
  3. Защото са ИЛЕЗИРИ като мастикаджията !

    ОтговорИзтриване
  4. Салимехмед30/9/24 08:11

    Защото мастикаджията получи заповед от Москва. АПС=ИЛЕЗИРИ И ДОНОСНИЦИ !

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен30/9/24 09:01

    Защото Ърмадан нямаше да е министър на енергетиката и Джиджи нямаше да е министър на манекените в правителството!

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен30/9/24 12:00

    Защо алианса използва името на ДПС и защо продължава да използва помещенията на ДПС,веднага трябва да се изнесат ат там

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен30/9/24 15:04

      A zashto nyakoy za neshto rebate li4no tryabva da pita.. da ne si sobstvenik na pomeshteniyata..

      Изтриване
  7. Анонимен30/9/24 19:54

    И що пък от Москва да е натиснато копчето?Като че ли ЕС и САЩ имат сметка от правителство.......Москва с правителство и без правителство вече не може да лапа от тука,ама Сащ или Ес са на сметка да нямаме правителство...........щото тогава кой какво взима,избори след избори,разграден двор,пък нашите "приятели " американци и европейци са тука като у дома си.Колко изнасят,какво внасят.....никой не ги знае,нали официално сме вече с тях...............докато ни изнесат напълно.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен1/10/24 09:40

      Mnogo to4no kazano.. no tuk nyama mnogo mnogo da te razberat... mislehtite sa kat..

      Изтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.