24rodopi.com/Регион

Пет пътни произшествия с трима пострадали пешеходци са станали в Кърджалийско в петък и събота, съобщиха от Областната дирекция на МВР.

Около 10 часа на 28 септември в Кърджали по първоначални данни 66-годишен водач на „Дачия“ блъснал 62-годишна пешеходка, която била настанена за лечение в кърджалийската болница със счупване на раменната кост. Направеният тест за алкохол но водача с техническо средство е с отрицателен резултат. Извършен е оглед на мястото на произшествието от дежурна оперативна група на РУ-Кърджали. Образувано е досъдебно производство.

На 27 септември малко преди 8 часа на булевард в Кърджали 44-годишен водач на товарен „Ивеко“ блъснал двама 74-годишни пешеходци, пресичащи на обозначено за това място. Единият от пострадалите е бил прегледан от спешни медици и освободен, другият отказал медицинска помощ. Не е констатирана употреба на алкохол. Произшествието е обработено по административен ред с акт по ЗДвП.

Същия ден около 8,15 часа в Кърджали 35-годишен с „Волво“ ударил движещ се пред него лек автомобил „Мазда“. Тестът за алкохол на водача на волвото отчел отрицателен резултат, а на другия шофьор 0,57 промила. Съставени са актове по ЗДвП.

По същото време в землището на село Соколино 42-годишен с „Фолксваген“ блъснал крава на пътното платно. Не е констатирана употреба на алкохол. Съставен е акт на водача. Собственикът на животното не е установен. Екип на РСПБЗН-Момчилград отстранил мъртвото животно от пътното платно и обезопасил катастрофиралата кола. 

По пътя от Джебел към село Купците 38-годишен водач на „Нисан“  на стеснен участък при разминаване ударил странично „Фолксваген“. Тестовете на водачите за алкохол с техническо средство са с отрицателни резултати. Съставен е акт по ЗДВП.

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

5 comments so far,Add yours

  1. Анонимен30/9/24 11:14

    Как няма да има блъснати пешеходци, сума ти минават на червет светофар, други се влачат като охлюви, по средата на пътеката светва червено, те продължават да вървят бавно. Третите са най-много, вървят и си гледат телефоните, даже не се замислят на червено ли минават или на зелено. Там където няма светофари смятат, че имат предимство и изобщо не ги интересува, че колата вече няма как да спре, просто изскачат като зайци пред автомобилите. Пълни овце. Да отиват да видят например в Турция, как предимството е на колите и никой не смее да стъпи на пешеходна пътека, докато има поток от коли. Те там око спират на всеки пешеходец, колите ще са в трафик с часове наред, особено ако са като нашите льольовци. Глоби трябват за пешеходците, здрави глоби, а не само да дебнат шофьорите.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен30/9/24 12:25

      Не знам дали рабираш смисъла на пешеходните пътеки? Карай внимателно и намаляй като наближиш пешеходна пътека, на курсовете не те ли учеха да се оглеждаш преди пешеходна пътека или си караше здраво с 70 при 50 ограничение?

      Изтриване
    2. Анонимен30/9/24 13:14

      Е и? От 4 случая 3 сравнително млади водачи! А ЕК щяла да отнема книжки на възрастни,допълнителни изпити,прегледи и.......

      Изтриване
    3. Анонимен30/9/24 13:54

      ти обаче грам не си го разбрал явно и смисълана пешеходните пътеки ДАЖЕ Е НАПИСАН НА САМИТЕ ПЪТЕКИ а именно " ОГЛЕДАЙ СЕ НА ЛЯВО И НА ДЯСНО И ТОГАВА ПРЕМИНИ" Отделно има и трети ли четвърти ли вид шофьори с 15 в средата или в ляво щото щял да завива пък и кафето си пиел и фейса гледал пък и не го интересувало че е на пътното платно с него започва и свършва света . . .. .

      Изтриване
  2. Анонимен1/10/24 07:29

    Не гледайте вТурция как е, вижте как карат хората в Европа, иначе искате да сте европейци ама с турски манталитет.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.