24rodopi.com/Общество

Луксозен автомобил и лодка, които се издирваха в рамките на делото срещу Румен Гайтански - Вълка са били открити от полицията, съобщи Българското национално радио като се позова на свои източници.

Луксозната кола, която е на стойност близо 1 милион евро, е намерена в района на Росенец, където се намира и бившия вече летен „сарай“ на Доган.

Лодката е задържана от Гранична полиция при опит да бъде изведена от български териториални води. В момента плавателният съд се намира в базата на Гранична полиция в Созопол.

Към момента от МВР не коментират официално процесуално-следствените действия и откритите превозни средства. Откритата кола се намира на паркинг за иззети автомобили в Бургас.

Бизнесменът Румен Гайтански – Вълка, който в момента е задържан във връзка с отпуснатите от Българската банка за развитие 150 милиона лева за придобиването на фирмата в момчилградското село Груево, е от най-близките хора на почетния председател Ахмед Доган и особено близък с бившия кмет на Кърджали Хасан Азис.

„Това е ненормална ситуация. Това е един огромен необезпечен кредит, един подарък“, каза преди дни в "Лице в лице" по bTV министърът на иновациите и растежа Росен Карадимов, който е и бивш председател на Надзорния съвет на Българската банка за развитие, по повод отпуснатия от банката кредит на Румен Гайтански – Вълка за фирмата в момчилградското село Груево в размер на 150 милиона лева. „Като обезпечение за този кредит са предоставени договори, които не са били валидни към онзи момент“, разкри министърът.

30 милиона лева от тези пари Гайтански дал на дружество на Ахмед Доган.

Припомняме, че Гайтански, който усвояваше най-много пари от бюджета на Кърджали в последните над 10 години, е задържан с постоянна мярка.

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

17 comments so far,Add yours

  1. Анонимен6/9/24 11:09

    Би трябвало най малко да се разпита и Доган ,по всичка се вижда че имат общ бизнес и са свързани

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен6/9/24 11:15

    ПРОКУРАТУРАТА ДА СЕ САМО СЕЗИРА!! ВРЕМЕ Е ЗА ДЕЙСТВИЯ И ОТНЕМАНЕ В ПОЛЗА НА ДЪРЖАВАТА ВСИЧКО НЕЗАКОННО!!!

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен6/9/24 11:23

    stom ne informirate pismeno za financi i polit izbori bg narod big boss na rbg, taka vi se pada. i oste poveche da vi kradat daje partizanskite bg parlamentarni hunti!

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен6/9/24 11:28

    Mamavi kradliva
    ,no Tova e normalno bilgarina malchi i gleda kato tele Sabudete se hora i da deystvame kakto v ROMANYA

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен6/9/24 11:46

    Хасан и дерибеите кога ще бъдат задържани,питам прокуратурата

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен6/9/24 11:55

    А 12о милиона къде са отишли.??

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен6/9/24 18:09

      43 милиона си прехвърлил в личната си сметка Румен невинния като основание е написал дивиденти

      Изтриване
  7. Анонимен6/9/24 12:07

    Следващият да е Асан.

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен6/9/24 12:40

    Ба си разбойниците.Защо не разпитат и почетния председател доктор хидро инжера Амет доган,или той е недосегаем.После доцент асан и кохорта му

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен6/9/24 12:48

    Затвор за всички дерибеи. (Ахмед, Аталай, Чакъров, Асан Азис)

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен6/9/24 13:23

    Всички знаят,че има общо нещо тука защо не са разпитват тия крадат милионни, а ако беше един човек от народа вече да беше в затвора законите не са ли едни и същи,и ако не е така тая държава никога няма да са оправи

    ОтговорИзтриване
  11. Анонимен6/9/24 13:41

    Хасан и кърджалийските деребеи няма да бъдат задържани,докато прокуратурата не им поднови спрените проверки срещу тях.Но това ще стане след като прекратилите въпросните проверки прокурори не бъдат подкрепяни от ДПС лидерите.

    ОтговорИзтриване
  12. Анонимен6/9/24 14:44

    Eftin teater na bg parlama razuznavane... pokazvat bg klozeti v bg kmetstva, voenni hoteli, zastavi, armeiskia teater, armeiskia stadion, noi, bnb i kazarmi ;)))

    ОтговорИзтриване
  13. Анонимен6/9/24 14:44

    Eftin teater na bg parlama razuznavane... pokazvat bg klozeti v bg kmetstva, voenni hoteli, zastavi, armeiskia teater, armeiskia stadion, noi, bnb i kazarmi ;)))

    ОтговорИзтриване
  14. Анонимен6/9/24 20:20

    Дайте да проверият близките работници до Хасан Азис какви имущества имат от заплатителиса купени

    ОтговорИзтриване
  15. Анонимен7/9/24 11:12

    Как може толкова години държавата да няма хал хабер от тези неща, учудващо и замислящо... Народа по време на изборите избират а те народа е.... от заде абеее нямам думи....

    ОтговорИзтриване
  16. Анонимен7/9/24 11:29

    Пенсионерите се чудят как да си изкарат месеца а други си правят милиони без да работят, най голямата присъда на тези хора е, оставете да живеят под наем с българска пенсия но без нито една стотинка помощ...

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.