24rodopi.com/Регион

Община Джебел за пореден път се присъедини към националната кампания на „БТВ Медиа Груп“ „Да изчистим България заедно“, която тази година премина под мотото „Да преобърнем играта!“.

В инициативата участваха над 300 души от детски градини, училища и структури на Община Джебел. В акцията се включиха и кметове на населени места, служители от Общинска администрация, доброволци.

Ентусиазмът и отговорността на джебелчани дадоха резултат – събрани бяха над 2 тона отпадъци от различни населени места, като направленията бяха над 25 ( тук влизат селата и главните пътища около селата, като имаше активно участие от местното население във всички села).

Основните маршрути на „Да преобърнем играта“ бяха: централната градска част; пътят към с. Устрен; пътят към една от туристическите дестинации в Джебел -  ,,Счупенатата планина‘‘; пътя към кв. ,,Боровец‘‘ – Топлата вода ( тук се включиха малките малчугани от ОДК ,,Джебел‘‘).

Отпадъците бяха транспортирани до Регионалното депо - Кърджали със специализирана техника, която беше осигурена от Община Джебел.

Общинска администрация - Джебел благодари на всички, които се включиха за техния труд и ангажираност към околната среда.

„За пореден път доказахме, че с обединени усилия можем да направим нашето населено място по-чисто, уютно и привлекателно.

Кампанията е още едно доказателство за важността на личната отговорност към природата и околната среда, и стремежа ни да дадем добър пример на подрастващото поколение.

Община Джебел ще продължи да подкрепя и организира подобни инициативи, насочени към опазване на околната среда“, посочват организаторите на акцията. 



Share To:

24rodopi

Post A Comment:

1 comments so far,Add yours

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.