24rodopi.com/Образование

Над 3 500 лв. събраха в благотворителната си инициатива за първия учебен ден "Вместо цвете, подари надежда" възпитаниците, учителите и родителите от средно училище "Йордан Йовков" в Кърджали.

Предложението дойде от родители, ученици и колеги, припомни директорът Людмила Чаушева. Тя съобщи, че събраната сума е точно 3 560.55 лв. и 5 евро и вече е преведена в община Болярово за подпомагане на пострадалите от пожарите това лято семейства от селата Воден и Крайново.

Празнично и с много емоции премина днешния първи учебен ден в СУ „Йордан Йовков“. Беше изпълнен и дрескода – в облеклото на всеки да има елемент от българска народна носия.

С кратко, но вълнуващо слово, директорът Людмила Чаушева откри новата учебна 2024/2025 година. Тя отправи топли и окуражителни думи към учениците, учителите и родителите, пожела здраве, сила на духа и воля за нови успехи.  Директорът изказа искрените си благодарности към всички, подкрепили дарителската инициатива на училището – „Вместо цвете дари надежда“. „Щастлива съм, че даваме пример на подрастващите и заедно творим добро, вдъхваме надежда и подкрепяме българските семейства“, добави още тя. 

Официалните гости за празника бяха Тунджай Шюкрю, заместник-кмет на Община Кърджали, Снeжа Калитвенцова, началник отдел "Организационно-методическa дейност и контрол" в РУО-Кърджали и Марияна Ликова, директор на Дом на културата – Кърджали. Те също поднесоха своите поздравления и пожелания към всички ученици и учители. Поздравителен адрес беше получен от областния управител на Кърджали Никола Чанев.

СУ „Йордан Йовков“ традиционно подготвя знаещи, можещи и пълноценни личности, подчертаха в приветствията си гостите.

Последва тържествена програма, подготвена от учениците и предизвикала одобрение, усмивки и аплодисменти.

Малките рецитатори от първи клас бяха изключително развълнувани, но преодоляха  притеснението и в гласа им звучеше гордост, че вече са йовковци.

Трепет и радост у гостите създадоха младите гайдари на училището и техният съмишленик - Даниел Костов. С мистичния звук на каба гайдата те развълнуваха присъстващите, пробуждайки онова вълшебство от миналото, което носи у себе си всеки българин.  

В края на програмата, по традиция, директорът Людмила Чаушева пое менчето, украсено със здравец и лисна вода на прага на училището, откъдето йовковци влязоха в школото, за да започнат поредната успешна учебна година.

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

3 comments so far,Add yours

  1. Анонимен16/9/24 19:10

    Подарените цветя увяхват и се изхвърлят но парите ще зарадват нуждаещите ! БРАВО !

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен16/9/24 20:27

    Добро решение в помощ на пострадали от пожарите вместо да увяхват цветята.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.