24rodopi.com/Политика

„Днес е първият истински ден, в който в ДПС наистина цари новото начало. Колеги казаха, че преди 2 години тази зала е била полупразна при откриване на кампания за тогавашните парламентарни избори. Тази вечер е препълнена, заредена с енергия и позитивизъм“, заяви кметът на Кърджали Ерол Мюмюн на старта на предизборния маратон.

Коалиция „ДПС – Ново начало“ в област Кърджали откри предизборната си кампания за изборите за Народно събрание на 27 октомври 2024 г. В препълнената зала на Дома на културата снощи бяха представени кандидатите на коалицията в 9-и МИР Кърджали. Водач на листата е Ерол Мюмюн, кмет на община Кърджали и член на ЦОБ на ДПС. На второ място е кметът на община Джебел Неджми Али, следван от кмета на община Черноочене Айджан Ахмед. На четвърта, пета и шеста позиции са настоящите народни представители Байрам Байрам, Елван Гюркаш и д-р Айтен Сабри. Седми е председателят на Общинския съвет в Джебел Сейфи Мехмедали, а осми - Бейхан Хайрула от Ардино. На девето място е Самет Хасан от Кирково, десети – архитект Тунджай Тахир от Крумовград.

Гости на кърджалийци бяха Станислав Анастасов - заместник председател на ДПС, народен представител, водач на листа в 16 МИР Пловдив-град, Цветан Енчев, член на ЦОБ на ДПС, народен представител, водач на листата във Видин, и други кандидати за депутати.

„Енергията и позитивизмът, надеждата и ентусиазмът, се върнаха в ДПС, защото вече ги няма деребеите. Сред нас са истинските депесари, които носят  каузата в сърцата си и никога не са поставяли личния интерес пред интереса на партията, пред каузата, пред това да бъдат сред хората, да защитават техния интерес. Оттук нататък каквото и да става, всички, които преминаха на другия бряг да чуят - каквото и да се случи, както и да се случи, тази партия не е на един човек, тази партия е на всички нас, на хората“, отбеляза в емоционалното си слово Ерол Мюмюн.

И още: „И ние,  които сме израснали с каузата знаем как да защитим абревиатурата ДПС, който и да е срещу нас. На 27 октомври всеки ще си получи заслуженото. Може да сме добродушни, може да сме с широко отворени обятия, но паметта ни не е къса. Дълги години чакахме този момент. Историята като наука е доказала, че всички велики събития се случват в точно определен момент, когато най-много има нужда от тях. Това е момента на Новото начало на ДПС.

Всъщност в Кърджали новото начало положихме миналата година на местните избори,  когато хората повярваха, че е време за промяна. Получихме в наследство една апокалиптична във финансово отношение община и една община като след  военно положение. Един кърджалиец няма право да постъпва така с родния си град.

За 8 месеца след много усърдна работа, мисля, че светлината се появи, надеждата се върна, видя се, че когато се работи за хората, с хората заедно нещата се получават“. 

„Понеже една птичка пролет не прави, искам да изразя специални благодарности към цялата ПГ на ДПС, към председателя на парламентарната група и на ДПС Делян Пеевски, без чиято подкрепа тези хубави неща, които се случват в Кърджали – ремонт на улици,  нови спортни и детски площадки и т.н, нямаше да бъдат  факт. Нямаше да бъдат и факт, ако кметът мислеше само за себе си и за това .как да забогатее. Бил съм един от вас и ще остана един от вас.

На 27 всички ще направим заедно две неща. Първо, ще изпратим всички деребеи и хората около тях, където им е мястото – в историята. Второ,  ще продължим с нашата ПГ, с тази перфектна листа, с нашия  уникален председател, който е работохолик и милее за хората, да развиваме с бързи темпове това, което правим през последните 8 месеца в Кърджали“, подчерта Ерол Мюмюн.

За да има успешен и модерен Кърджали, трябва да имаме силно представителство в управлението, в парламента – това бе един от акцентите на вечерта.

„Ние сме го доказали, ние го можем. Силна подкрепа от Кърджали и следващите пет години Кърджали ще бъда в Топ 5 на градовете в България, това е обещанието на нашия Председател“, информира кметът на Кърджали.

"За първи път от създаването на ,,Движението за права и свободи“ председателят на партията дава пълна свобода на местните структури да подредят листата с кандидати за народни представители.

Лицата в Кърджалийската листа от 1 до 10-и номер са все с турски имена.

 Уважаеми приятели, ние никога не сме се делели етнически или религиозно. Нашите листи са адекватни и са формирани на база на профила на нашите избиратели по региони“, така звучат акцентите от словото на кмета на Джебел Неджми Али, който е втори в листата на „ДПС – Ново начало“.

И още: „Първи регистрирахме листата си, първи сме в кампанията, първи казахме много истини. В това число и, че ако 17-те бивши вече депутати от ДПС не бяха гласували „против“ проекта за евроатлантическо правителство в рамките на 50-ото Народно събрание, днес щяхме да говорим за одобрени мега проекти, които щяха да променят визията на целия Кърджалийски регион, но и да имаме зам.-министри, шефове на агенции и други структури на изпълнителната власт“.

Неджми Али разказа на присъстващите за „обиколката на разума и казаните истини“ в Турция, в която делегация бяха още Ерол Мюмюн, Айджан Ахмед, Сейфи Мехмедали и Самет Хасан.

„С една много сериозно политически ангажирана делегация в Република Турция, в рамките на 5 дни, обиколихме регионите, където са нашите съграждани. За съжаление се натъкнахме на една нелицеприятна картина, която беше формирана от нашите отцепили се колеги, които са се занимавали с отправяне на лъжливи послания, неистини, за съжаление лъжи, че си нямате на идея. Но в рамките на 5- дневната ни визита, успяхме да преобърнем нагласите в правилната посока, и знаете ли защо?  Защото ги запознахме с истинските факти и обстоятелства - истината. Защото информирахме относно това какво трябваше да се случи, и как всичко беше провалено от нашите народни представители, които никой от избирателите не ги е упълномощавал да гласуват от тяхно име и да провалят създаването на едно редовно правителство, да провалят бъдещето на нашите хора, на нашите младежи, на нашето настояще и бъдеще и да дадат тласък за развитие на нашите региони“, каза Неджми Али.

И още: „Едно от решенията на Националната конференция беше да се положат максимални усилия да станем втора политическа сила и да участваме в управлението на страната. Да бъдем част от коалиционното управление на страната“;

„В общините, които са управлявани от Движението за права и свободи, през последната една година от държавния бюджет са предвидени над 420 млн. лв., благодарение на председателя г-н Пеевски и на парламентарната ни група. Това вече заслужава да бъде аплодирано“;

„И представяте ли си, с един имейл ли да го кажа, даже не е такъв, не знам по какъв начин да го изкажа, или записано някъде, съпредседателят Чакъров чете разпореждане: „Има разпореждане да не се подкрепи правителството“. Откъде накъде, питат какви са мотивите (народните представители от ПГ на ДПС)? Няма мотиви - не звучи сериозно.  Е, за какво се борим тогава, защо всички ние заедно – партийният актив на партията,  отиваме пред хората и поемаме ангажименти. Значи ние сме лъгали хората, така ли? Извинявайте, не може по този начин - значи една клика само и само за да не им се развали рахата, са готови да изгорят целия юрган заради бълхата. Е, няма да стане, затова ние сме тук“; „ През последните 6-7 месеца бяха набрани CV-та на наши млади хора, които са завършили университети, както в България, така и в Европейския съюз, за да може да ги върнем обратно в страната. Това беше идеята, очертахме им профилите, те бяха готови, а ние щяхме да имаме сериозно представителство в изпълнителната власт на най- различни позиции - зам.-министри във всяко едно министерство, областен или зам.-областен във всяка една област“.

Неджми Али обобщи, че от 28 области съвети – представителите на 22 области са в „ДПС – Ново начало“.

„От 34 общини - 22 общини са при нас и всеки ден продължават всеки ден наши  братя и сестри се присъединяват, включват към правилната кауза, а именно в коалицията ни ,,ДПС - Ново Начало‘‘.

В заключение, една от основните ни задачи след изборите, ще бъде отново да се обединим и да продължим с пълни сили напред“, каза кметът на Джебел.

„Ние сме поели по този път да бъдем с хората, да бъдем заедно с хората, да работим само и  единствено за хората. Това е нашата мисия, това е нашата кауза. И ние вярваме в нея. Погледнете листата – млади, професионалисти, експерти, средна възраст 42 г.

На 27 октомври всички отиваме до урните и гласуваме с номер 8. И осми предсрочни избори няма да има“, заключи Ерол Мюмюн.

Купуването и продаването на изборни гласове е престъпление

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

15 comments so far,Add yours

  1. Анонимен28/9/24 21:40

    Само ДПС само Пеевски мошеници хасановци карат хората под страх от уволнения по митинги , но няма да стане на изборите ще гласуваме за новото началото, само Пеевскииии

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен29/9/24 07:35

      Stiga si legal.. kakvo uvolnenie be.. hasan ot kade da uvolni..

      Изтриване
    2. Анонимен29/9/24 14:05

      Ти да не си на процент за тъпи коментари?

      Изтриване
  2. Анонимен28/9/24 23:20

    ДПС без Ахмед Доган

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен28/9/24 23:58

    Само АПС!!!

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен29/9/24 00:59

    Имате историческия шанс да освободите турците от клещите на комунизма и ДС!Не пропускайте този шанс!Ще цитирам приятел от Англия:Доган е просто една тухла от стената и нищо друго!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен29/9/24 22:15

      И колкото повече тухли свалим от стената и не позволяваме да се гради отново с тези тухли, ще видиме слънцето.

      Изтриване
  5. Анонимен29/9/24 08:37

    Само да не залитаме пак към култа на личноста,независимо дали е Пеевски,Ерол,Байрам или всякакъв друг там.Редно е и хубаво да се споменат имена на личности за заслуги,но по- смирено и без прекалени превземания,а и да не се забрави най-важният фактор,а именно ХОРАТА,защото без тях е до„00“.УМНАТА и УСПЕХ.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен29/9/24 10:08

      Категорично подкрепям този ваш коментар!

      Изтриване
    2. Анонимен29/9/24 18:45

      Абсолютно правилно! Бих добавил също, да бе се превръщат в предшествениците си! Да работят в интерес на хората и винаги ще са богати, уважавани и по-щастливи от някои други, които осраха толкова много за 20 г

      Изтриване
  6. Анонимен29/9/24 13:37

    Предстои много работа,Мисленето на хората е променено през тези години ,наложени от ситуацията което ни обкрьжаваше.Хора без никакви качества и морал са вьв вьзлови места в дьржавната йерархия,пьк и по надолу.Борбата с тези хора ще бьде много жестока .Днес селските кметове са подложени под натиск .За тях важното е да си вземат заплатите без да работят.Така ту подкрепят "Новото начало" ту се променят.За тях е важно келепира.Всичко зависи от рьковоството на Обшината.Ще чакаме с надежда.Трябва да се подбират чесни,трудол'юбиви и морално неогьващи хора.Иначе много бьрзо ще се вьрнем кьм старото положение.И всички ще свьршим ,грубо казано.

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен29/9/24 18:07

    Всяка прилика с действителни лица и събития е случайна.
    Маман елван върви гордо изпъчила гърди на градския пазар в Кърджали. След него върви неиният мъж и тегли огромна количка цялата налепена със снимки на агент сава и номер 13. Освен това пълна с плодове и зеленчуци. Свършва и последната сергия и вижда една баба сложила на земята две щайги със сливи. Докато се преближават до нея от другата страна пристига Байрям . - Лелче знаеш , че е забранено така , без да плащаш за сергията. Ама аз като много умен и голям човек ще ти простя . Само да не забравиш да гласуваш на с номер 13 на изборите. Ние сега сме шефове на земеделците. Сега си вземам само една щайга . Иначе те гоним от тук и те наричаме ПРЕДАТЕЛКА. Или оставаш на пазара и те наричаме КРАДЛА. Взема доволно щайгата и си тръгва . Мъжът и казва .От всички сергий взехме а никъде не платихме. Маман отговаря. -Глупак как да платим нали ще имат пари и после няма да се страхуват. Нашия вожд таки ни учи . Само ги плашиш и живеем на гърба им. Стига , че си глупак зареди тебе научих индийската книга наизустих с този измамник с фалшивите сарай. Джуджето ,ще се скрие в Брюксел. Чакъра е стиснат , под перките ли ще се крием.Зад тази фалшив потрет на този грозник ли ,ще се крием . Изтървахме партията зад която се криехме.Трябвало рамаданчо да ухажваме , той е силния. Този с потрета е само плашилото. Ох раманданчо готви се идвам в твоите сарай. Баирям , чул всичко и купил от бабата щайгата и платил за две щайги пари. Казал на бабата.- Не им обръщай внимание на тези болни хора, Аз се казвам Байрям и идвам с хора който , ще се опитаме да ви отървен от тях. Ние искаме да се спасим от такива хора които пропиляха вашия живот, Мъчат нас . Искат и децата ни да мъчат. Но няма да им позволим. Ако искаш такива хора да те ТОРМОЗЯТ гласувай за тях . Ако искаш хора които да РАБОТИМ за вас гласувай с номер 8.

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен29/9/24 19:13

    Ако не различавате слънцето сред звездите, няма да забележите и лайката в тревата.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен29/9/24 23:57

      Когато слънцето грее,звездите не се виждат.Щом първото условие е невъзможно,второто няма значение!Критика на чистия разум-Е.Кант

      Изтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.