24rodopi.com/Политика

Централната избирателна комисия отмени решение на Районната избирателна комисия в Кърджали относно регистрацията на най-атрактивната кандидатка за депутатка в региона – Лариса Борисова Савова.

РИК отказа да регистрира Савова като кандидат за народен представител, предложена от ПП „Величие“, защото комисията установила, че тя е с двойно гражданство и регистрация към 27 април 2023 година извън територията на България.

След подадена жалба до ЦИК, е извършена служебна справка в НБД „Население“, от която се установява, че Лариса Борисова Савова има само българско гражданство, следователно отговаря на условията на чл. 65, ал. 1, предложение първо от Конституцията на Република България.

ЦИК отмени решението на РИК и задължи кърджалийци да регистрират Савова за изборите на 27 октомври.

РИК изпълни указанията.

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

7 comments so far,Add yours

  1. Анонимен27/9/24 12:08

    чок гюзел хамъна

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен27/9/24 20:35

      И как разбра, че е ханъма?

      Изтриване
    2. Анонимен27/9/24 20:36

      Вие знаете ли значението на тази дума?

      Изтриване
    3. Анонимен28/9/24 16:27

      означава просто красива жена

      Изтриване
  2. Анонимен27/9/24 12:23

    Ха, сега ще се оправи държавата..

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен27/9/24 13:18

    ДРаге българи ,тдраги български мюсюлмане това е дело само на опг ,местните дерибеи и феодали на ДС на комунизма на ОПГ9-доган и Борисов организатори ,участници и извършители на сред мюсюлманската общност възродителния процес

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен27/9/24 18:59

    Мастер Йоги

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.