24rodopi.com/Регион

Кметът на община Ардино инж. Изет Шабан откри новоизградения въжен атракцион „алпийски тролей“ (ZipLine - зиплайн) над река Арда при Дяволския мост.

На събитието присъстваха още председателят на Общинския съвет Сезгин Байрям, зам.-кметовете Неджми Мюмюнходжов и Наско Кичуков, Марчо Паунов, представител на фирмата-изпълнител „Въжен път“ ЕООД от Пловдив, както и туристи.

„Хаирлия да е! Пожелавам безаварийно ползване на съоръжението! Надявам се новата въжена атракция да предизвика интерес не само от страна на туристите, които идват тук, но и да привлече посетители и от другите общини от областта. Очакваме всички специално да посетят Дяволския мост, да се спуснат по алпийския тролей и да изживеят това прекрасно чувство“, заяви по време на откриването на въжения атракцион кметът Изет Шабан. Той отбеляза, че в началото на първия му мандат през 2019 г. са започнали да изграждат подобни атракции в сферата на туризма. „Тръгнахме с откриването на въжен парк в туристически комплекс „Белите брези“, уточни Изет Шабан.

Той изказа искрените си благодарности към екипа на фирмата-изпълнител. „В лицето на Марчо Паунов попаднахме на един професионалист, който направи всичко възможно за изграждането на атракционното съоръжение“, каза още Изет Шабан.

От своя страна Марчо Паунов поздрави кмета за инициативата му да изгради подобно съоръжение, което изцяло ще подобри условията за туризъм на територията на общината и ще привлече много туристи. „Радвам се, че кметът на Ардино е отворен за новостите и приключенията и има визия как нещата могат да се случат за да се превърнат общините в по-добри туристически дестинации“, заяви Паунов.

Той подчерта, че съоръжението е с дължина на въжето 150 метра и пресича река Арда. Максималната скорост, която може да се развие е до 50 км/ч. А максимално допустимото тегло е 110 кг.

ZipLine представлява спускане по въже, като тялото на човек е в легнало положение.

Гюнер ШЮКРИ, Ардино

 

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

12 comments so far,Add yours

  1. Анонимен27/9/24 11:28

    Боли ме много.Как може да се занимавате с глупости.Как още неможхте да се Оринтирате в Правилната посока а пътя е Един Новото начало бе Гюлюджюклерим

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен27/9/24 11:46

    Моля да се осигури достъп за хора с увреждания до Дяволския мост. Имам предвид от паркинга до касата до самия мост. Особено за хора с инвалидни колички. Е, ако има възможност.

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен27/9/24 12:25

    Цената кажете

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен27/9/24 13:14

    коя е мацката от дясно?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен27/9/24 21:16

      Мацката отдясно е щастливо обвързана

      Изтриване
    2. Анонимен28/9/24 13:30

      Ah baqwww...

      Изтриване
  5. Анонимен27/9/24 13:42

    Скоро и за вас ще има атракция

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен27/9/24 18:23

    Няма лошо. Опцииите за зиппинг обикновено са две - закопчаване в седнало или легнало положение. За по смелите може и прострян по очи, в поза Супермен.

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен27/9/24 18:56

    Браво, Кмете! А тези, които коментират ново начало и стар край да си седнат на трите букви и да млъкнат. Ние искаме Кмета и администрацията да си вършат работата, както правят в Ардино! Не ни интересуват вашите игрички от типа “стани да седна”…

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен27/9/24 21:14

      Няма проблем,но първо подава оставка и се кандидатира от АПС

      Изтриване
    2. Анонимен28/9/24 16:26

      sus bre ahmak

      Изтриване
  8. Анонимен28/9/24 17:48

    Ayrılmayam arkadaşlar. Hepinizi bekliyoruz DPS ye. Hak ve özgürlükler hareketi

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.