Младоженци се разделят веднага след сватбата…

24rodopi.com/Общество

Хиляди разделени семейства има в Родопите заради гурбета. Поради същата причина обаче, вече дори младоженци са принудени да живеят далеч един от друг и то веднага след сватбата.

Ясно изразена тенденция в последните години, отбелязва в новия си брой печатното издание „Родопи voice“.

„Преди годежа работех в Нидерландия, за да спестя пари за жилище. След сватбата отново тръгнах, защото трябваха пари за обзавеждане. Няколко години жената ще почака, докато се върна окончателно“, твърди 28-годишен гурбетчия от региона пред екип на „Родопи voice“.

Все повече млади двойки са принудени да живеят разделено.

„Първо купуваш автомобил, след това срещаш любовта на живота си. Трябват средства за сватба-поне с 300-400 гости. После за жилище, за ремонт, за обзавеждане-тук няма как да стане и затова-към Англия, Белгия“, пък показва „нишката на живота“ друг гастарбайтер от региона.

Докато преди 10-15 години родителите тръгваха на Запад, за да осигурят пари за децата, вече порасналите деца избират същия път, но за да създадат семейства.

„Чаках го да работи за апартамент, после за майстори, защото е ново строителство и всичко е голо. След това за мебели. Дори след сватбата истинско семейство ще станем след година-две“, пък обяснява 26-годишна млада дама.

Болшинството от младите мъже са ангажирани в строителството в западни държави.

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

16 comments so far,Add yours

  1. Анонимен12/9/24 09:05

    Posle bulkata nameri nov tokmakciya i hayde

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен12/9/24 09:25

    Da namira da nyamada çaka bayram ili koleda na godina 2 pati posle mastorbasyon

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен12/9/24 09:25

    истината е повече от ясна виновни са дерибеите само затвор ще ги оправи и ще е урок за следващите

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен12/9/24 09:26

    Така трябва да е по-добре 2-3 години гурбет и после що годе рахат живот,отколкото кавги караници за 5-10лв.Пък ако си мъж преди сватбата трябва да имаш поне някой лев,а не да се жениш без стотинка "кат скубан петел" и да чакаш с жената да постигнеш нещо...да ама не....

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен12/9/24 09:32

    Връзка от разстояние. Когато момчето почне да живее с булката, почва да става интересно и идва време за развод.

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен12/9/24 09:34

    После жената с любовник в България мъжът си ходи по бардаци из Европа

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен12/9/24 10:30

    Как така,верно че и сватбените салони няма меню под 45лв но няма и качество салати 200гр месото 150 иначе обещания бол снимкаджии от Турция като че ли нашите немогат да снимат интриги врътки кой когото,скоро ще се оправите всички жалби жалби жалби

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен12/9/24 10:36

    За съжаление това е истината,виновни са управляващите от всички партии изгониха хората в чужбина, за родопите са виновни дръндарския италианец и дерибеите които спряха инвестициите в Кърджали и хората по специално младите да ходят да работят в чужбина, за тях бедния се контролира по лесно
    Кърджали е съсипан от дръндарски я и дерибеите
    Само Пеевски✊

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен12/9/24 10:57

    Маде ин Доган

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен12/9/24 16:18

    Без спестявазния не става,поне малко ако нямаш ти не ставаш нито за мъж нито за баща...хептен са отпуснаха вече...жената да не гребе пари та да чакат сватба и после мислят ,че ще се оправят, от небето пари не падат я....

    ОтговорИзтриване
  11. Анонимен12/9/24 18:31

    Много рано почнаха да се женят...

    ОтговорИзтриване
  12. Анонимен12/9/24 22:17

    Комшиите и тукашните приятели да са живи и здрави ! Няма да изсъхне " гнездото " .Важното е да пращаш всеки месец поне 1000 евро, аратлик. Биз бурда, сен коркма !

    ОтговорИзтриване
  13. Анонимен12/9/24 22:17

    Комшиите и тукашните приятели да са живи и здрави ! Няма да изсъхне " гнездото " .Важното е да пращаш всеки месец поне 1000 евро, аратлик. Биз бурда, сен коркма !

    ОтговорИзтриване
  14. Анонимен13/9/24 00:42

    mladejite bqgat za da moje hasan ahmet koito i da e te sa mnogo za da mogat da jiveqt lux i sayai

    ОтговорИзтриване
  15. Анонимен13/9/24 07:43

    Мъжа и праща евраци люборника яде. Съжалявам

    ОтговорИзтриване
  16. Анонимен13/9/24 09:44

    Важо е да са заедно и да се подкрепят младите! И тук в бългагия има пари само да ти се работи.Не е нужно да се заминава в чужбина!Така ги отърва сегашните млади,страх ги е от отговорност!

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.