24rodopi.com/Коментари/Политика

Рафет Улутюрк, лидер на изселническата организация "Бултюрк"


Делян Пеевски Победи: Ахмед Доган и Краят на Една Ера

В българската политика приключва една ера, оставила дълбоки следи. Делян Пеевски, с решение на съда, пое Движението за права и свободи (ДПС), което дълги години беше под контрола на Ахмед Доган. Това събитие е огромен удар за Доган и елита – богатата клика, която се задържа около него в продължение на години. Сега, големият въпрос е: какво ще правят Доган и неговите приближени от тук нататък?

Ахмед Доган претендираше, че представлява турското малцинство в България в продължение на много години.

Като основател на партията, той събра хората около себе си, спечели гласовете им и ги ръководеше. Но когато погледнем назад към тези 34 години, разочарованията са повече от постигнатите резултати. Много от обещанията, които Доган даде на своя народ, останаха неизпълнени. Дори имената на турците все още стоят в архива на българските регистри с техните стари български имена. Вакъфските имоти в България все още не са върнати на турската общност, а историческите джамии са оставени без грижа, нереставрирани. Въпреки това, по време на всяка предизборна кампания, тези джамии се използваха като инструмент за пропаганда от Доган и неговия екип.

Няма как да забравим как Доган и неговото обкръжение манипулираха религиозните и националните ценности за своите политически интереси.

По време на изборите се правеха речи дори и в джамиите, а на празниците те използваха чувствата на хората. И това не беше достатъчно – излязоха абсурдни твърдения като: „Който не гласува за ДПС, не може да бъде мюсюлманин“. Такива твърдения не само политизираха религията, но и подкопаха доверието на хората в нея.

Ахмед Доган и неговите приближени показаха най-ярките примери за морална деградация.

Те използваха народа в продължение на 34 години, забогатяха и станаха по-могъщи, но какво направиха за благополучието на хората?

Абсолютно нищо. Сега, обаче, очакваме настъпването на божествената справедливост. Народът не трябва да забравя тази клика, която е живяла на негов гръб толкова дълго. Тези забогатели елити ще видят как тяхната популярност се срива и ще станат хора, на които дори няма да се дава поздрав на улицата.

Победата на Пеевски е не само съдебно решение, но и символ на края на 34-годишната доминация на Доган и неговия екип.

Истината вече е разкрита в очите на народа.

Тези богати хора, без подкрепата на народа, ще бъдат запомнени само като останки от едно несправедливо наследство. Времето за божествена справедливост е настъпило и това е началото на ерата, която народът чакаше от години.

Редът, който Доган създаде, се разпада.

Сега е време да се изправят пред реалността, че богатствата, натрупани на гърба на народа, не значат нищо в очите му. Очакваме нова епоха, в която истинските представители на народа ще заемат своите места. Всички несправедливости, предателства и неморални действия от миналото бележат края на тази ера. Сега е време народът да си получи своето.

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

14 comments so far,Add yours

  1. Анонимен12/9/24 09:32

    като мюсюлманини. искам да знам имотното състояние на сегашния мюфтия на кърджали, колко му е заплатата, имоти, от кога са, къде живее, кой му плаща наема, колко е, коли, земи, всичко, имам право защото получава наши пари, нека го направи с декларация, не го ли стори, ерол ти си на ход, провери и ако има нещо махай го, ако всичко е наред нека мюфтията ми прости, но й той ше е чист и ще го следваме

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен12/9/24 10:13

    Събрали се Ахмед Доган и Рамадан Аталай и решили, че повече в България не става за живеене - ще емигрират. Ама в Китай, не в Русия, че да не ги помислят за руски агенти (каквито са си). Седели - планирали, сетили се, че ще им трябват за Китай агентурни имена (с руските Сава и Вергил не става). Доган рекъл - "твоята е лесна, Рамадане. Какъвто си мързелив, китайското име ти се лепи от воле - Лен Тяй". Рамадан Аталай се почесъл и рекъл: "И твоята е лесна, Сава. Както Пеевски те изгони и от Росенец, и от Сараите в Бояна, ще се кръстиш на китайски Вън Дърт Пън!".

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен12/9/24 10:17

    Ахмед Доган и краят на ерата ще настъпи, ако днес ВАС не реши друго.

    Ако проследим хронологията е видно, че:

    1 септември
    Джевдет Чакъров от "ДПС-Доган" подаде документи за регистреция в ЦИК на коалиция "Демокрация, права и свободи - ДПС"
    - В коалицията участват 3 (три) партии - "ДПС-Доган", "Земеделски народен съюз" и СБОР.
    - ЦИК НЕ РЕГИСТРИРА тази коалиция за изборите.

    11 септември
    Румен Йончев от "Земеделски народен съюз" подаде документи за регистреция в ЦИК на коалиция "Алианс за права и свободи".
    - В коалицията участват 2 (две) партии - "Земеделски народен съюз" и СБОР.
    - ЦИК РЕГИСТРИРА тази коалиция за изборите.

    Евентуално, Йончев и Чакъров могат да се разберат да пробутат дерибейски кандидати за депутати в листите на коалицията на Йончев, т.е. "Алианс за права и свободи" (АЛС).

    Хората са прецакани да гласуват не за ДПС, а за АЛС, т.е. коалиция на чужди партии.

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен12/9/24 11:09

    Абе Тъпанари 30 години нямаше ДПС а Агенти на държавата Корумпирани хора по край тях

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен12/9/24 12:50

      Tezi iznisleni lideri kato polu4avaha evrata ot dps na dogan 25 godini sto mal4aha.

      Изтриване
  5. Анонимен12/9/24 11:15

    ДПС не фигурира в коалиция АЛС. Коалиция АЛС не е парламентарно представена.

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен12/9/24 11:57

    НОВО НАЧАЛО БЕЗ ДЕРИБЕИТЕ. В ВСЯКО НАСЕЛЕНО МЯСТО ИМА ИНСТАЛИРАН ПО ЕДИН ДЕРИБЕЙ, НА ИЗБОРИТЕ ЗАДАЧАТА Е ДА ГИ ИЗГОНИМ ОТ ДЪРЖАВНАТА ЯСЛА ДЕРИБЕИТЕ .

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен12/9/24 12:17

      Da gonim tyah, vie da se nastanite... tsirk balkanski

      Изтриване
  7. Анонимен12/9/24 12:27

    Наистина системата беше такава! Във всяко населено място си имаше дерибей, който отговаря за процента на "Почетния"! То през комунизма бяхме по-добре бе хора!

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен12/9/24 12:43

    мюфтията няма ли да има реакция на горното и ти ли криеш нещо

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен12/9/24 14:16

    Bu dünya sultan Süleyman'a kalmadı Ahmede mi kalacaktı

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен12/9/24 21:20

    Rafetco kolko ti vze ot vakifi Plovdiv...çok temizsin MAAŞALLAH?????

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.