Самуил Крумов/24rodopi.com/Лично мнение

Ако преди две години, дори една, някой би рекъл, че ДПС ще се разклати толкова много, едва ли някой щеше да повярва. И то при жив Почетен председател. Но това се случи. Започна с опита за разчистване на Авгиевите обори. Което доказа, че няма вечни лидери, нито съвременните митове могат да пребъдат във вековете, както вероятно някои са си мислили.

Две ДПС-та, две БСП-та, пепейци и дебейци не могат да се траят в любовната прегръдка. ГЕРБ губи електорална тежест от вот на вот. Дори заявката на Костадинов за възхода на „Възраждане“ всъщност се спря до всеобщия кюп на 30-процентното всеобщо одобрение. За останалите миниатюри е безсмислено да се коментира.

Политическата система е в състояние на полуразпад. Някакви заявки за евентуална президентска партия и поредният електорален наивитет към политическия месия са анализи, граничещи с глупостта.

Показателен е фактът, че 70 на сто от избирателите не припознаха нито една партия за своя, нито една идея не е част от дневния им ред. А, имаме хоров евроатлантизъм, умереност, антиевроатлантизъм-почти целия спектър. Но няма доверие.

Преходът катастрофира. Рано или късно това щеше да се случи. Партиите се превърнаха в корпорации, клубове по интереси и прочие.

И е напълно прав дисидентът Петър Бояджиев-в това няма нищо лошо за държавата, напротив-хубаво е.

По-назад в историята помним, че е имало период, в който партиите са били забранени. И държавата не е катастрофирала от този факт, напротив-едни от най-спокойните времена, определят историците.

Какво ще се случи от тук насетне?

Разпадът ще продължи. Недоверието ще расте.

Един пример. Днес Кирил Петков изрекъл, че се чувствал като в „Майстора и Маргарита“. Интересно какво и е имал предвид с примера за романа на Михаил Булгаков, писан 10 години и издаден едва след смъртта му? Предвид на куп обичайните щуротии, казани от бившия канадец след това. Оприличава се на някой от героите: на Майстора, на Маргарита, на професор Воланд, на Пилат, на (боже опази) Йешуа?!

Едва ли Кирил е чел това произведение.

Та и това е нивото на политическата класа. Недоимък на „алангро“.

Бъдещето й?

Нека да използваме цитат от „Майстора и Маргарита“: „Анушка вече е купила олиото и не само го е купила, но и го е разляла.

Да разтворят страниците и сами разберат какво следва по-късно…

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.