24rodopi.com/Политика

Той отдавна е западноевропеец, но е родом от Кочан – село, прочуло се със скандалното изявление на Доган.

18 юни, 2009 година. Предизборната кампания е в ход. А в родопското село на терен е лидерът на ДПС, който изрича: „Аз съм инструментът във властта, който разпределя порциите на фирмите в държавата. Искам да сте много наясно с този въпрос“.

„България чу едната половина от лошото в думите в Доган. Другата е пренебрежителното му отношение към местните хора. След тази реч аз никога повече не гласувах за ДПС“, споделя гурбетчията от Кочан. И разказва интересни подробности за случилото се в залата, което провокира Доган.

„Събраха ни като под строй. Срещата даже започна някак си вяло и скучно. Думата взе един от местните хора и благодари на нашия народен представител, че е направил всичко възможно да бъде спасен тежко болен човек от селото. После се изправи мъж от горната махала и благодари на депутата за водоснабдяването. И когато вече думата взе трети човек, който пак благодари на народния ни представител – за ремонтирания път, който е връзката на хората с най-хубавите ниви, физиономията на Доган се промени. Стана роб на голямото си его, а освен, че говореше обидно за нас, сякаш ни гледаше с очите на господар към прислуга. Повечето хора в залата разбраха що за човек е този, който имаше нужда само от нашите гласове“, разказва гурбетчията от Кочан.

На въпрос „А какво стана с депутата ви?“, отговаря: „На следващите избори просто не беше включен в кандидатската листа“.

Срещата в Кочан е в ранния следобед на 18 юни. За да се осигури подобаващо присъствие, в селото са затворени училището, детската градина, кметството, Горското стопанство – всички служители по задължение са в читалището, за да чуят предизборно Доган.

„Как депутат ще реши проблема за проектите и тяхното инвестиране?! Не е възможно! Властта е в моите ръце!“, казва председателят на ДПС. И подчертава: „В мен е концентрирана властта, не е във вашия депутат, искам да го знаете това!“.

Това са думите на един философ в политиката. Философ бе и президентът Желю Желев, но никога не си позволи да изрече подобно нещо. Дори не му е минало през главата. Докато Желев е писал дисидентския си труд „Фашизмът“, Доган най-вероятно е творил доноси и ихтибарствал пред ръководещия го офицер от Държавна сигурност полк. Иван Карамучев. За да се изпълни мечтата му - университет, кариера, поне малко охолство…

„ДС създаде чудовище, което в един момент бе изтървано от контрол“. Тези думи пък са на офицер от тогавашните тайни служби, който бе в близкото обкръжение на Илия Павлов. В тази орбита на тогавашния най-богат българин гравитираше и Доган. Близостта може би отвори очите на философа, че парите без власт за нищо, а властта може да бъде капитализирана. Доган никога не успя да достигне интелекта на своя създател Андрей Луканов, но го би по охолство. Луканов до сетния си миг живя в скромен апартамент в столичен блок, в чийто вход бе застрелян. Д-р Ахмед обитаваше доскоро палати. Откъдето „гилотинираше“ всеки опит егото му да бъде засенчено от постиженията на друг.

„Караха ни под строй. Гледаше на нас като на роби…“-отново думите на бъдещия гастарбайтер от село Кочан.

След скандалното видео, Доган каза пред камера „Опитах се да им обясня технологията на властта“.

Неговата власт и неговият механизъм за прилагането й.

Власт, която придоби истинската уродливост на чудовищна лакомия, която превърна най-близките слуги на Доган в милионери, а половин милион избиратели на ДПС прати зад граница, за да оцеляват както могат.

Защото порциите не бяха за тях.

Порциите ги разпределяше един човек, митологизиран до полубожество…

 

***

Ето думите на Доган в село Кочан:

„Депутатите нямат власт, нямат власт. Тяхната власт е законодателна, те създават закони. И трябва да си много актуален, да имаш съвсем други позиции, позиционирани да речем чрез министри и други неформални контакти, за да може един депутат да се превърне в инструмент на властта, за да ви решава конкретните проблеми. Как депутатът ще реши проблема за проектите и тяхното инвестиране? Не е възможно! Властта е в моите ръце! Това искам да ви кажа!

Ако сте имали инвестиции в Сатовча, тук минават проектите само..., искам да сте наясно за какво става въпрос. Аз съм инструментът във властта, който разпределя порциите на финансирането в държавата. Искам да сте много наясно с този проблем, защото това е важен въпрос.

И от гледна точка на проекти, и от гледна точка на тяхното изпълнение, и на оперативни програми тука и т.н. и т.н. И когато ние искаме по-мощно присъствие в парламента, това означава че искаме по-широко позициониране в парламента и от там в централната власт, господа. За да имам аз такива инструменти като нея, тя е шеф на фонд „Земеделие“. Министри, зам.-министри, дирекции, вицепремиери и т.н.

В мене е концентрирана властта, а не е във вашите депутати, искам да го знаете това!“.

 

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

37 comments so far,Add yours

  1. Анонимен10/9/24 20:15

    Ами сега? Ко ше правиме без власт без пари ?

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен10/9/24 20:16

    Човек да го е гнус да го слуша.Що за наглост.Тъжно,че има хора дето му вярват на този мошеник.

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен10/9/24 20:27

    Какъв голям човек си ти Ахмед Доган, и в напреднала възраст играеш като мишка с останалите политици

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен10/9/24 20:30

    Иранският Хомейни Аятолох. Аз властта - депутатите са лостове.
    Demek ben sultanim!

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен10/9/24 20:32

    Разпределил порциите за себе си...Алчността му е безкрайна...

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен10/9/24 20:34

    НЕЗАБАВНО АРЕСТ, КОНФИСКАЦИЯ (до 9то коляно, напр. синът му) и ЗАТВОР. ЗАТВОРЕТЕ ФИЗИЧЕСКОТО ЛИЦЕ АХМЕД ДОГАН - НЕПОЧЕТНИЯ БОКЛУК, ПРЕДАТЕЛ, СЛУГА НА ДЯВОЛА.

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен10/9/24 20:51

    Доган никога не успя да достигне интелекта на своя създател Андрей Луканов, но го би по охолство. Луканов до сетния си миг живя в скромен апартамент в столичен блок, в чийто вход бе застрелян. Д-р Ахмед обитаваше доскоро палати. Откъдето „гилотинираше“ всеки опит егото му да бъде засенчено от постиженията на друг.
    ..... Да е би този Нехранимайко да е устроил атентата, трябва малко да се ровят мозъците и да се разпитват, Но сериозно

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен10/9/24 20:51

    Ким бу гууг бе фотода гьорунмер ии🙄 Дагана мъ

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен10/9/24 20:53

    ВЪЗМОЖНО Е УБИЙСТВОТО НА ЛУКАНОВ ДА Е ЗАПЛАНУВАН ОТ ДОГАН пъдпъдъка

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен10/9/24 21:18

    КЛАСИЧЕСКИ ПИЯНДУРНИК.

    ОтговорИзтриване
  11. Анонимен10/9/24 21:22

    Доган е Биг Боса на Дерибейската хунта и Диктатура...сега на изборите ще ги вкараме в 13 глух коловоз и от там ще са клиенти на Прокуратурата...да живеееееее Новото начало в ДПС с Пеевскиииииииииииииииии

    ОтговорИзтриване
  12. Анонимен10/9/24 21:27

    А къде си ти в момента бе дръндарско дрънкало. Ако си мъж излез и го докажи боклук долен.

    ОтговорИзтриване
  13. Анонимен10/9/24 21:30

    Царя е мъртъв да живее царя

    ОтговорИзтриване
  14. Анонимен10/9/24 21:42

    Ако искате да научите истината защо Доган не иска турците потърсете Неджетин Хак да ви разкаже

    ОтговорИзтриване
  15. Анонимен10/9/24 21:46

    Забравиха,че властта е във Всевишния

    ОтговорИзтриване
  16. Анонимен10/9/24 21:58

    Еее терският народ го е казал много добре. Скакалеца веднъж подскача, втори път подскача, третия път, му се откъсва задния крак.

    ОтговорИзтриване
  17. Анонимен10/9/24 22:49

    ОТВРАТ!!!

    ОтговорИзтриване
  18. Анонимен10/9/24 23:15

    Някои хора НАИСТИНА са се одали изцяло на ДЯВОЛА, така те му служат СЪЗНАТЕЛНО или НЕСЪЗНАТЕЛНО. ДОГАН е 100% един от тях. Най-голямата ИЗМАМА на ДЯВОЛА е да накара хората, да отричат неговото съществуване.

    ОтговорИзтриване
  19. Анонимен10/9/24 23:19

    Мафия братче! Тоя се е самозабравил! Тодор Живков не си позволяваше да говори толкова "ачик" за технологията на властта макар, че той разпределяне "порциите"!

    ОтговорИзтриване
  20. Анонимен10/9/24 23:31

    Нали ви видяхме, вярно порциите обръчите и др. Кога ДПС е застанал зад твоите кадри, добре, че Пеевски дойде и направи това,което вие 30 години не можахме. Време е за ново начало, а то няма да стане с дерибеиите кючек, аталай, джейлян ,севим ,ресми, бахри,азис и ..

    ОтговорИзтриване
  21. Анонимен10/9/24 23:34

    Всеки с малко мозък, или сам си тръгна или беше изритан от Доган. Сега около него останаха 10-тина бездарни лизачи и по райони 100-тина бездарни нищожества, които да го подкрепят.
    🤑🤮🤢

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен11/9/24 08:05

      Какво да парвят лизачите без Доган са никой.Оня ден разправя един приятел бившия ни кмет влезлан в Кауфланд и до излизане никой не го поздравили какво дза правят хората искат уважение

      Изтриване
  22. Анонимен11/9/24 01:32

    Ebasi ma ,,kata kade sa tez balgari be edin mangal se pravi na sultan

    ОтговорИзтриване
  23. Анонимен11/9/24 06:38

    Баси наглеца, баси философа.Самозабравил се таен милиционер.За него хората са само избиратели.

    ОтговорИзтриване
  24. Анонимен11/9/24 07:33

    Мишока изчезна в дупката, подкрепящите Маймуни ги удари гръм от ясно небе.

    ОтговорИзтриване
  25. Анонимен11/9/24 08:03

    Евреите са казали ние сме малцинство и ще управляваме света и си го управляват. Алианите са казали ние сме малцинство в Мюслюманството и ние ще управляваме мюслюманите и го управляват там където успеят

    ОтговорИзтриване
  26. Анонимен11/9/24 08:05

    въпроса е съвсем друг. защо до сега 40 години го търпяха и боготворяха този падишах,този търтей,този олигарх този алкохолик,развратник,този мошеник и създател на най мрачната мафиотска структура наречена ДПС. къде бяхте уважаеми СТАДО-СЕГА ОТНОВО СТЕ ЗАД НЕГО-ЧАСТ ОТ ТОЗИ ЕТНОС ДРУГИ СЕ КОЛЕБАЯТ А ТРЕД ОТНОВО БЪРКАТ В ДРУГАТА ПОСОКА. ДА СЕ ПУБЛИКУВА ИНАЧЕ ГО ПРАЩАМ В ДЗРУГ САЙТ

    ОтговорИзтриване
  27. Анонимен11/9/24 08:57

    NEDEYTE IZOPA4AVA NE6TATA,AZ SIM JIV SVIDETEL NE BE6E TAKA,ONYA SI BE6E PODGOTVIL HORATA ZA SAMOREKLAMA ZASLUJI SI GO

    ОтговорИзтриване
  28. Анонимен11/9/24 09:08

    Една женица труженица, редовна избирателка на ДПС се оплакала на самонадеяния лидер за мизерното заплащане на тютюна, на което Доган отговорил с отпращащо махане на ръка и пренебрежение: "ДПС не е тютюнджийска партия." Всеки да си знае мястото, да мълчи, слуша и изпълнява.

    ОтговорИзтриване
  29. Анонимен11/9/24 09:45

    Покажете им на изборите къде им е мястото на тия хасановци,догановци,аталайовци и тем подобни натирете ги в дън земи телилейски сега е моментът

    ОтговорИзтриване
  30. Анонимен11/9/24 11:06

    Ахмед ти си Добричски Мангал

    ОтговорИзтриване
  31. Анонимен11/9/24 15:30

    Твойта м..а мръсна разсича БЪЛГАРИЯ. БАЛАНСЬОР МРЪСЕН КРАДЛИВ.

    ОтговорИзтриване
  32. Анонимен11/9/24 16:11

    МАЛЕ МАЛЕ, КАК ГО ТЪРПИТЕ ТОЗИ СЛЕД ТЕЗИ ДУМИ. НЕ МИСЛЯ, ЧЕ НЯКОЙ КОЙТО СЕ УВАЖАВА, ЩЕ ТЪРПИ ТАКОВА ОТНОШЕНИЕ.

    ОтговорИзтриване
  33. Анонимен11/9/24 22:39

    Sokol yere cakildi artik topal bu ganat yok 😀

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.