24rodopi.com/Коментари/Политика

От този час нататък каквито и решения да вземе ЦИК по отношение на ДПС, те ще звучат като предизборен дразнител, но не и с правна стойност. Всичко вече е в полето на ВАС – съдът ще измие и срама на ЦИК от безсилието и зависимостите, и ще извади казуса от батака. Още от съблекалнята този състав на ЦИК зададе ключовото изречение „Тези избори са опорочени“. От днес до края на изборния ден, а след това също, всеки ще изрича това, особено недоволните от резултатите.

Това коментира в предаването "Офанзива" с водещ Любомир Огнянов по Нова нюз Илхан Андай от 24rodopi.com.

"Истината е, че ЦИК не започна работа в посочения час и ден, а доста по-рано, допускайки депутати да превърнат фоайето на комисията и масата за регистрация в хостел, там нощуваха народни представители.

А това указание - коалициите да докажат, че нямат ДПС в съставите си, със срок до 17.00 часа днес, трябваше да се даде още на 2 септември в следобеда, защото изборните тълкувания не са сложна материя, в противен случай в тази комисия щеше да е бъкано от топ юристи, а не назначения на партии. Елементарното ги уплаши и те загубиха седмицата, което е твърде ценно време", каза Андай.

И още: "Как ще приключи в съда? Може би Севинч Османова, която е хем секретар на ЦИК, хем член на ЦОБ на ДПС, е права, че първият по ред е първи и по право. Законна ли е тогава заявката в 0.05 часа на 2 септември, направена от ДПС с Делян Пеевски – това вече е ключовият въпрос".

"Опорочаването идва и от свързаността на шефката с една от партиите в коалицията... Въобще, представете си на другарката Цола Драгойчева от Политбюро да бъде натоварена от Тодор Живков да проведе изборите. Това комунистите не го допускаха", каза Андай.

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

9 comments so far,Add yours

  1. Анонимен7/9/24 18:54

    Бай Амед тариката, няма да се даде така лесно. толкова големи извършени кражби и предателство, не се оставят на произвола на съдбата. Свикнали веднъж на охолен и луксозен живот, със сина си, ще се борят до кръв. А техните избиратели от десетилетия летят кървави сълзи точно заради Амед, разделени с години от Стара майка, баща, малко дете, жена. Аллах кахретсин тум ДПС началниклери. Депесар гйордуму халкън съчаджаъ гелийор агъзларалъна.

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен7/9/24 19:32

    ЦИК Е ГНЬОЙНА И ЗАРАЗНА БОЛЕСТ, ЧИЯТО ФУНКЦИЯ Е ДА ПОДКРЕПЯ ПАРТИИ С ПРОПУТИНСКА НАСОЧЕНОСТ - ФРАКЦИЯТА ЧАКЪРОВ И АТАЛАЙ С ДОГАН - СЪЩИТЕ ИЗПИВАТ КРЪВТА НА ТУРЦИТЕ В БЪЛГАРИЯ. СЪЩИТЕ ОБЩИНСКИ КМЕТОВЕ, ПРЕДСЕДАТЕЛИ, ОБЛАСТНИ ПРЕДСЕДАТЕЛИ, ДЕПУТАТИ И ЕВРОДЕПУТАТИ, ЗАЕДНО С ДОГАН ДА ЗАМИНАВАТ В РУСИЯ.
    ИЛХАН КЮЧУК И ТОНЧЕВ ДА ЗАМИНАВАТ ЗА РУСИЯ.

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен7/9/24 21:25

    Изпитвам по-голямо уважение към хора, които могат да променят убежденията си след като са получили нова информация, отколкото към онези, които се придържат сляпо към нещата, в които вярват повече от 30 години.

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен8/9/24 00:26

    Много си прав, Андай. Има още няколко нарушения на изборния закон. Но се учудвам, защо още не е подаден сигнал до прокуратурата, за незаконното допускане в работно помещение на ЦИК?

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен8/9/24 03:03

    Немислимото доскоро разцепление в ДПС бе разчетено и като епилог за системните партии. Първа си отиде СДС, стопила се до трибуквие с лидер, чието върхово политическо постижение е коалицията с ГЕРБ. Разпадът в БСП трая по-дълго, но също е необратим. Сега и ДПС. Всички те носеха табелките “десни”, “леви”, “либерални” като ценоразпис, не и като политическа същност - и затова самоизяждането по върховете е неизбежният им край.

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен8/9/24 09:52

    Руски лакей "обединител" и алкохолизиран доносник и почетен агент на ДС .
    Пак ни се предлагат крадливи номенклатурни продукти, да бранят доверения си кръг олигарси и най-вече себе си.

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен8/9/24 11:59

    Има един паразит в община Кирково, зам. кмета Асен Палов, него кога ще го проверят… Открадна почти цялата община, ако ще има Ново Начало, нека дойде и в нашата Община….

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен8/9/24 15:01

    Паразита туениста ,новия дс на прехода и нищо не правещия и усвояване на държавните общинските и евросредства с благословията на един неграмотен даскал шриланка 6-9тката асен палов са за затвора ,аламинут като им направят ревизия на мародерстване на общинската , държавната и евросредствата .Сега като гледам пак бетонират с пепел и дърве някакви участъци по престъпен проект от центъръра към разклона кирково .Да се направи проверка какви са тия бандити които усвоянват безнаказано държавата няколко пътни един и същи участък .тротоари бетониране изкъртване асфалтиране пак бетониравне лак тротоаториране и пак пари пари прари да като народа ги изхвърли като кучета рано или късно .Къде е данс прокуратура мвр и държавата българия

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен9/9/24 09:44

    Vse mi e edno. Pak ste vi uzhvarla.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.