Михаела Илиева/24rodopi.com/Регион

За поредна година центърът в Кирково ще се напълни с гости за традиционния Фестивал на плодородието. Тази година той ще се състои на 14 септември и ще е съпътстван с богата програма във всички стилове.

В 11 часа на площада ще засвири оркестър "Марица" от Асеновград, а за децата ще има детска работилница, игри, анимации и открити ателиета. В 12:30ч. фестивалът ще бъде открит официално от кмета на община Кирково Шинаси Сюлейман.

След него дълъг фолклорен концерт ще изнесат самодейните състави от района. Специално за всички любители на местната кухня, Шеф Бриго ще покаже атрактивно шоу.

Междувременно през целия ден ще има открити щандове с местни деликатеси и вкусотии. Отново местните производители и занаятчии ще имат възможност да покажат своята чиста и домашна продукция.

И тази година ще има надпревара за най-вкусна лютеница и най-много изядени люти чушки. Съборът ще продължи с гости от Газиемир и Одрин, които ще танцуват и свирят за всички посетители.

В ранния следобед Кирково ще се огласи от искрен смях със забавното шоу на Краси Радков. За кирковчани в празничния ден ще пее и Мариета Петракиева. В 18ч. на сцената ще се качи нежният глас на България - Деси Добрева. За първи път площадът в Кирково ще бъде огласен от популярния Дует"Ритон". Кулминацията на празника се очаква да бъде появата на поп фолк звездите Алисия и Емрах Стораро.

Празникът ще завърши с пищна и красива заря.

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

8 comments so far,Add yours

  1. Анонимен6/9/24 09:29

    Оркестър ,,МАРИЦА"

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен6/9/24 10:35

    Доган може и да изненада с присъствието си

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен6/9/24 14:14

    Стига сте харчели парите от нашите данъци за чалга! Хората бедстват, нямат вода, водата я пускат на 2 дни за 1-2 часа. Вместо да давате пари за Емрах и т.н. отпуснете пари за сонди. Как не ви е срам? Сигурно ще направите и театъра, които направихте пред сараите. Хората вече не ви вярват, защото живеят в мизерия, а вие харчите парите им за чалга.

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен6/9/24 15:05

    А бе амуджи какъв ти доган дето направи възродителен процес над турския етнос и сега се изживява благодарение на бандитите и мутрите му които са завладели в робство турския етвнос и се разполагат стях като животинска стока т. е алъш вериш на робите за сметка да съществува сараите на доган и дерибеите му в местната власт

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен6/9/24 16:16

    Голяма работа.

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен6/9/24 17:44

    Пълен бойкот на тези дерибеи и доганисти! Тази община е пълна с продажници, кълняха се подкрепят Пеевски, а се обърнаха и отидаха да защитават сараите на Доган в София! Само сопа за такива гьотверени! И разследване на всички обществени поръчки- там мирише много! Особено санирването на детските градини и училищата е яко крадене на пари и фалшиво. Прокуратурата трябва да ги почва веднага!

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен7/9/24 12:12

    Дранговчани вие ще се включите ли в празника? Общината искаше да ви затвори училището не го забравяйте.

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен11/9/24 23:05

    Пълен бойкот на доганистите

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.