24rodopi.com/Общество

139 години от Съединението на умишлено разкъсаната преди това от тогавашния „Колективен Запад“ България.

Сякаш говорим за друга държава. С други обитатели на територията. С други мечти, идеали, смелост. Гледаме и невярваме, че е станало с нас.

Днес обаче ще ви го припомнят едни от най-разединените.

Тук всичко е на фронтове, фракции, групи по интереси. С цел да се ошушка каквото е останало.

Най-разделеното общество.

Русофили, американофили, НПО-фили, още порции фоби и прочие.

Един надпис остана над Народното събрание – за силата на съединението. Но съвременните марионетки напуснаха и тази сграда, за да се настанят в един партиен дом. Сякаш обединени от мил спомен за онази партия, от която се пръкнаха всички останали.

Влизат в парламента и часове по-късно се пръскат на фракции.

Народът 35 години прочита събитията като „аз да съм добре, пък другите…“.

И така всеки сам спасява задните части. Гурбетчии и останали. Не могат да се понасят. Заради „стойките“ на едните и „будалъка“ на другите.

И двете породи не спират да търсят разни месии. Гледат на Запад, на Изток. Без да разберат, че нито янки и британци, ни руснаци ще ги спасят от собствената им съдба. Тя зависи от самите тях. На никого не му пука за тези от малката територия. Благоденствието и просперитетът на една държава не минава през спасението поединично на отделния индивид, а на обществото като цяло. То не намери ли сили да го стори, а всеки един, „сам за себе си“, ще бъде погубен. Рано или късно.

Съграждането и надграждането на една държава се оказа непосилна мисия за разните месии. Затова избраха по-лесното-да лапат и бутат паметници. Докато има общество, което да им го позволи, все ще е така.

До пълния крах.

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

5 comments so far,Add yours

  1. Анонимен6/9/24 06:37

    Много истина!

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен6/9/24 08:05

    Скъпи съотечественициии помнете Историята на майка България

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен6/9/24 08:55

    Razvito socialistichesko obstestvo ⛴️🚅🦽🚠🛩️🚲🛵🚉 v selo Sofiici, Mugla, Mandra, Svetulka, Gradets, Lebed, Zimzelen, Sipey, Stremtsi...

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен6/9/24 08:57

    Niakoi darjavi kupuvat robi, care...drugi darjavi prodavat robi, care...

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен6/9/24 11:24

    mafiata na rbg v zaednost.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.