24rodopi.com/Образование

За учителя няма по-голямо удовлетворение и доказателство за добре свършена работа от постиженията на учениците.

Достоен финал на учебната 2023-2024 година беше състоялата се днес официална церемония в Националния археологически музей за връчването на най-престижното отличие за средношколци.

Министър-председателят Димитър Главчев, образователният министър Галин Цоков и министърът на културата Найден Тодоров връчиха национални дипломи на трима възпитаници от ЕГ „Христо Ботев“ – Кърджали. Весела Добрикова, Мария Атанасова и Калина Манева са носителите на най-престижното отличие за постиженията си през годините - отличния успех в дипломите за средно образование и за пълните шестици на положените държавни зрелостни изпити по български език и литература и по английски език.


По информация на МОН тази учебна година приключва с рекорден брой носители на отличието. 120 са гимназистите с Национална диплома от двадесет и две области на страната, а от област Кърджали лауреатите са четирима - трима от Езиковата гимназия в Кърджали и един от СУ „Никола Вапцаров“ - Момчилград.

Противно на очакванията на мнозина, че младите хора заминават да следват в чужбина, две възпитанички на Езиковата гимназия избират родните престижни университети, за да следват медицина и право, а една избира да учи компютърни науки в западноевропейски университет.

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

6 comments so far,Add yours

  1. Анонимен12/9/24 21:43

    За пореден път се доказа, че Езиковата гимназия е най-доброто училище в област Кърджали. Поздравления за учениците и техните учители!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен13/9/24 13:14

      вдигни си езика от земята

      Изтриване
  2. Анонимен13/9/24 16:46

    Какво е това облекло? Да не са тръгнали на дискотека? Че в къщи за дрескод не са чували- нормално, но за 12 години в елитно училище така ли не ги научиха, че на среща с министър с дънки не се ходи.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен13/9/24 17:22

      В цял свят децата се обличат точно така. А при министър на образованието се ходи с интелектуален товар и знания, каквито точно тези деца притежават в големи количества. Бъдещето им ще бъде светло, напук на драмите с дрескода.

      Изтриване
    2. Анонимен13/9/24 23:22

      Дгд селтак до 16:46

      Изтриване
  3. Анонимен13/9/24 18:19

    Облеклото и възпитанието си е вашата работа скъпи родители. Стига сте си изминали ръцете с училището.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.