24rodopi.com/Общество

Скандалите в ДПС  потвърждават усещането,, че голяма част от електората  сякаш са поразени от така наречения Стокхолмски синдром, тоест да бъдеш до такава степен заблуден и манипулиран, че да обикнеш насилника, който години наред преднамерено и целенасочено е работил срещу правата и свободите  на общността. Именно в тази посока звучат изявленията на един от водачите на защитата на Ахмед Доган – Тимур Халилов (това е депутатът с бялата коса, за който е известно, че убил двама души на пътя и за да не плати обезщетение се укривал в продължение на 10 години, а освен това е разкрит и като човек на терористичната организация FETO, за което беше санкциониран от Турция). „Приемаме действията спрямо Доган като посегателство към цялата общност“ казва новият  Матросов от ДПС, отъждествявайки почетния председател с цялата общност на турци и мюсюлмани. А „действията“ всъщност са Доган да се изнесе от сараи, които не са негови, както и да върне отмъкнатите с измама в комбинация с Вълка 30 млн. от ББР, за да си плати дяловете в ТЕЦ Варна, пише faktor.bg.

Голямата измама е, че 34 години Доган се идентифицира с общността, за да му служи тя като щит, за да реализира мафиотските си схеми и лични интереси, подчертава медията.

Политическият затворник от времето на комунизма Мохамед Узункъш, който е основател и лидер на най-голямата нелегална турска организация смята, че подобно припокриване на един политик с цяла общност е цинизъм. Като доказателство за това той привежда много интересен и любопитен документ, запазен в досието на агент „Сава“ – Ахмед Доган. Става дума за собственоръчно написана и подписана разписка за получени 200 лева месечен хонорар от Първо главно управление на Държавна сигурност (ДС). Парите са предадени на Доган от последния му водещ офицер Иван Карамучев. Впечатляваща е датата – 9 юни 1986 година.

„По това време аз и стотици противници на смяната на имената и Възродителния процес сме репресирани, хвърлени по затвори лагери, разселени.  Излежавам 20-годишна ефективна присъда. Документът показва, че почти три години след началото на насилствената смяна на имената Доган най-цинично е получавал пари от ДС и се е възползвал от услугите им.  Но показва и друго, че съвсем не е бил съпричастен с болката и страданието на общността, а е обслужвал репресивния апарат, който се гаврил с тези хора  и съдбите им. А защо тогава Доган не се е отъждествявал с драмата на турци и мюсюлмани“, пита политзатворникът, предупреждавайки, че тези пари са кървави и напоени с много мъка.

 На снимката: Затворническа снимка на Узункъш, от периода когато Доган все още на издръжка на ДС

 Той разказва, че е попаднал на интересния документ в сайта desebg.com на журналиста Христо Христов. Там имало изписани стотици страници с документи, че Доган е бил редовен стипендиант на ДС. Узункъш е впечатлен и от друг документ от архивите – в 12 точки ДС оставя справка – какво са свършили през годините за агента „Сава“. Той е изумен и от измислените твърдения "слугите-ибрикчии" на Доган, които си измислят, че Доган бил лежал 9 години по затворите.

Това е пълна измислица, има издадена присъда за 9 г. лишаване от свобода за антидържавна дейност, но това е претекст да попадне в затвора и да бъде легендиран като борец срещу комунизма. Излежал е   три години и половина, а и целият му престой в затвора  е съмнителен.

Истината няма алтернатива, надявам се хората да отрезнеят от митовете и лъжите за Доган, казва още Узункъш.

На снимката: Рекапитулация в 12 точки -  какво ДС е свършила за Доган

 

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

23 comments so far,Add yours

  1. Отговори
    1. Анонимен6/9/24 17:58

      Кога ще проверят авера на Аталай - кмета/дерибея на общ. Минерални бани Мюмюн Искендер? Хората там искат да се отърват от порочното управление вече 4ти мандат като частна фирма. ДАЙТЕ ГЛАСНОСТ!!

      Изтриване
  2. Анонимен6/9/24 15:41

    НАПИШЕТЕ услугите ЧЕТЛИВО
    Моля

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен6/9/24 15:42

    Кога да очакваме новината,че едно от крилата на ДПС е предложил Минималната заплата догодина да става поне 2000,00лв

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен6/9/24 15:46

    Do sega kade byahte be putki zaspali

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен6/9/24 15:55

    Редакторе
    Агентите на ДС като Бай Моммет никога какви дисиденти са.
    Той никога не може да пребивава в редовете на политическите затворници. Такъв агент като него никой не го е поканил на някакви си срещи и никога мяма да го канят.


    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен6/9/24 20:39

      Щом е работил за държавна сигурност значи е патриот като меди доганов.

      Изтриване
  6. Анонимен6/9/24 16:14

    Досега къде бяхте Узункъш. Сега вадите всичко на яве. Когато войнът, вече е във капан, тогава давате нужната информация. Защо....??

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Зюхтю6/9/24 17:51

      АБЕ СЕЛСКИ КАКЪВ ТИ ВОИН Е ДОГАН.ПИЯН ЛИ СИ ИЛИ ПРИРОДНО НЕНАДАРЕН.

      Изтриване
  7. Анонимен6/9/24 16:26

    Мръсен доносник, предател подлец.

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен6/9/24 17:04

    Togawa treta godina biach ,wecze progonen ot stranata.
    Edin o t poslednite sis sobstwenite imena w rodnata strana ,,

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен6/9/24 17:27

    Много е теглил Меди.Малко пари са му давали, без да работи. По това време заплатата на шофьор на камион беше 120 лв.

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен6/9/24 17:39

    Кога ще проверят авера на Аталай - кмета/дерибея на общ. Минерални бани Мюмюн Искендер? Хората там искат да се отърват от порочното управление вече 4ти мандат като частна фирма. ДАЙТЕ ГЛАСНОСТ!!

    ОтговорИзтриване
  11. Анонимен6/9/24 17:54

    Давам гластност. Чуй сега хайде трала ла.

    ОтговорИзтриване
  12. Анонимен6/9/24 18:17

    30години гласувахме като овце, сега друг ни е виновен. Тези от Турция , да спрат да гласуват , освен келепир друго не ги интересува.Не от любов към родината ни.

    ОтговорИзтриване
  13. Анонимен6/9/24 18:18

    Bah taka sa ni lagali 30 godini

    ОтговорИзтриване
  14. Анонимен6/9/24 18:36

    SOKOL BESE DOSEGA SEGA E PIDPIDIK GORE GLAVITE

    ОтговорИзтриване
  15. Анонимен6/9/24 21:00

    Да видим ДАНС дали ще провери кой и от къде ги е изнесъл тези документи - поне да си защитят големете заплати и професионализма

    ОтговорИзтриване
  16. Анонимен6/9/24 21:15

    Тоя и за пъдпъдък не става,рошава гарга.

    ОтговорИзтриване
  17. Анонимен6/9/24 21:40

    Абе вуйчовото нали Касим Дал затова се дистанцира с отврат .нито гьг не се се защити. Просто както и сега, пусна на лов на вещици ,,предатели'', зависимите от дьржавните пари лизачи.

    ОтговорИзтриване
  18. Този Узункъш мами всички ни подред. Твърди, че оглавява най- голямата съпротивителна организация, която е учредена в село Бенковски, а всъщност тази организация е създадена от Юмер Ефендиев - Саатчи Юмер, и съмишлениците от района. По това време Мохамедчо е музикант по заведенита в Бургаз, чукаше барабани по баровете и гонкаше туркините студентки. Две от тях бяха призовани като свидетелки в Софийския съд, кидетоа се разгледа делото на Узункъш. С една дума с нищо определено не е допринесъл на съпротивителното движение. Истинският дисидент и герой Саатчи Юмер беше умъртвен в смъртната си килия. Любопитство предизвиква и фактът, че на Узункъш присъдата беше по- голяма от тази на Саатчи Юмер. Мохаммед, е човек на ДС. Имаме много доказателства за това. Проучихме кой е и убиеца на Саатчи Юмер.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен7/9/24 09:05

      SELOTO NE GO ZNAE AMA VIKA 4E E TAKIV,PITAYDE STARITE DPESARI NAY VECE MOHAMET REJEP TOY STE KAJE ISTINATA

      Изтриване
  19. Анонимен7/9/24 21:46

    Уважаеми защитници на Доган/агент Ангелов и Сава/намерети и прочетете книгата на Т.Биков Досието на Доган, който на 21.08 74 г. собственоръчно написва декларация с която става агент на ДС с псевдоним Ангелов.Кплко живота е зачернил с доносите си вашият почетен председател?

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.